SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evleri projesi hak sahiplerine teslim edildi

Yayınlanma:
ABONE OL

İBB iştiraki KİPTAŞ, 158 bağımsız birimden oluşan ve“Gri Su Geri Kazanım” özelliğiyle ön plana çıkan Tuzla Meydan Evler projesini tamamladı. Hak sahipleri evlerine kavuştu.

 “Gri Su Geri Kazanım Sistemi” ile evlerde kullanılan sular (duş, küvet, lavabo, çamaşır makineleri ve mutfaklardan vb. gelen evsel nitelikli atık sular) arıtılarak yeniden (klozetlerin rezervuarlarında ve bahçe sulaması için) kullanılacak.

Günde 20 bin litre su tasarrufu sağlayan Türkiye’nin İlk Çevreci Sosyal Konut projesinin anahtar teslim töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, israfa son veren, tasarrufu devreye sokan anlayışla belediye bütçesine bereket geldiğini söyledi.  

Tuzla Meydan Evler projesinin temelinin atıldığı dönemde ilçe belediye başkanının ruhsat verilmeyeceği ve yapılamayacağı yönünde karalayıcı sözler sarf ettiğini anımsatan İmamoğlu, “Bugün bu sözlerin ve karalamaların yanlışlığı ispatlandı” dedi.

Bostancı – Dudullu metrosunun 2023’ün ilk gününde yeni yıl hediyesi olarak İstanbul’a kazandırılacağını müjdesini veren İmamoğlu, “Bereketin olduğu yerde biliniz ki yatırım vardır. Bereketin olduğu yerde güzel işlerle insanlarınızı buluşturmak vardır. İddiayla söylüyorum ki; İBB bütçesi hiç bu kadar bereketli olmamıştı. Çok dua, destek var bizimle” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ tarafından 31 Mayıs 2021’de temeli atılan ve 158 bağımsız birimden oluşan KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler tamamlandı. 5 blok, 149 konut, 9 ticari birim ve 1 kreşten oluşan projenin anahtar teslim töreni İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katılımıyla gerçekleşti. İstanbullulara verdiği sözleri yeri getirmenin gururunu yaşadığını belirten İmamoğlu, İstanbullulara mahcup olmamak için en üst seviyede gayreti ortaya koyacaklarını kaydetti. Bostancı – Dudullu metrosunun 2023’ün ilk gününde yeni yıl hediyesi olarak İstanbul’a kazandırılacağını müjdesini veren Başkan İmamoğlu, “Söz veriyoruz ve sözlerimizi tutuyoruz. Ne mutlu bana” dedi.

Anahtar teslim töreninin ardından İmamoğlu, hak sahiplerinden Oğuzhan Canpolat’ın evine misafir oldu. Ev sahipleriyle kahve içen ve koyu sohbete koyulan İmamoğlu aileyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

AYDINLIK EVLER DE GELİYOR

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da törende şu ifadeleri kullandı:

“Tuzla Meydan Evlerle birlikte bu dönemde temel atılan dört sosyal konutumuzun üçünü teslim etmiş oluyoruz ve 1752 bağımsız birinden oluşan sosyal konut projemizi teslim etmiş oluyoruz. Bundan sonraki hedefimiz Tuzla Aydınlık Evler Sosyal Konut Projemiz. Onu da olağanüstü bir aksilik olmazsa Ocak 2023’te hak sahipleri daire belirleme kurallarını yapacağız. Teslim tarihimizi de aynı dönemde açıklayacağız.”

158 bağımsız birimden oluşan KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler, Türkiye’de ilk kez bir sosyal konut projesinde kullanılan “Gri Su Geri Kazanım” sistemiyle ön plana çıkıyor. “Gri Su Geri Kazanım Sistemi” ile evlerde kullanılan sular (duş, küvet, lavabo, çamaşır makineleri ve mutfaklardan vb. gelen evsel nitelikli atık sular) arıtılarak yeniden (klozetlerin rezervuarlarında ve bahçe sulaması için) kullanılacak. Böylece hem bu evlerde yaşayanların su faturalarından hem de sadece bir günde ortalama 100-150 kişinin ihtiyacı olan yaklaşık 20 bin litre sudan tasarruf edilerek, doğal su kaynaklarının ve çevrenin korunmasına önemli katkıda bulunulacak

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]