SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

SAYGINLIK…

Yayınlanma:
ABONE OL
<strong>SAYGINLIK…</strong>

İnsani, ahlaki değerleri, özgüveni olmayan kişiler diğer insanların methiyesine, alkışına, pohpohlamasına muhtaç oldukları için varoluşlarını güce, makama, maddi kazanca bağlarlar.

Çevresinden alkış, övgü almadan yaşayamayan, nefes alamayan bu insanlar kendilerini değerli hissedebilmek için çevresiyle, toplumla hatta kendisiyle riyakârca bir güç savaşına girerler.

Zengin olmak, makam sahibi olmak, pahalı arabalara binmek, lüks konutlarda oturmak, başkalarının erişemeyeceği bir hayat yaşamak gibi eylemlerle itibar kazanmayı, takdir, alkış, hayranlık hatta kıskanılmayı beklerler ve aslında bütün bunlarla kendilerine maddi bir değer yani bir fiyat biçmiş olurlar.

Saygınlığı, onurlu olmayı, şeref ve itibarı makam, mevki, para, güç gibi değerlerde arayanlar hangi makamda olurlarsa olsunlar, zenginlikleri ve güçleri ne olursa olsun kibirli, korkak, ezik, megaloman, ikiyüzlü, hilekâr, yalancı, saldırgan, kırıcı, incitici, tehditkâr ve güvenilmez olurlar.

Bu insanlar başkalarının övgüsüne, alkışına, onaylamasına muhtaç oldukları için başkalarının yapacağı her değerlendirmeden ciddi biçimde etkilenirler ve kendilerine methiye dizmeyen, alkışlamayan, onaylamayan, eleştiren insanları kendilerinden uzaklaştırırlar hatta onları harcamanın yollarını ararlar.

Bu insanların fark edemedikleri veya fark ettikleri halde işlerine gelmeyen saygın, onurlu, şerefli, itibarlı, değerli olmanın yolunun makam, mevki, para, güç ve diğer maddi kazançlarda değil vicdanlı, merhametli, doğru, ahlâklı, tevazu sahibi, adil, dürüst olmak gibi insani değerlerden geçtiğidir.

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]