SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal Kaymakamlığı’nın, bugünlerde halkı hergün bilgilendirmesi gerekmiyor mu?

Yayınlanma:
ABONE OL

Kahramanmaraş merkezli on ilde 05 Şubat Pazartesi sabahı meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık iki büyük deprem başlangıcından bugün 5. Günü yani 10 Şubat Cuma gününe kadar duyarlı insanlarımız canla başla elinden gelen yardım çalışmalarını yaptıklarına şahit olduk.

Biz çok güzel bir milletiz, yüreğimizdeki iyilik yapma duygusunun her şeyin üstünde olduğunu bir kez daha görmüş hep beraber yaşamış olduk.

Bu işin en güzel tarafı,

Fakat tabiiki toplum olarak üzüntümüz çok büyük hepimizin aklı fikri deprem bölgesinde afete maruz kalmış enkaz altında olan insanlarımızın yaşadığı zorlukları düşünmekteyiz. Aynı zamanda soğuk havaya rağmen büyük bir özveriyle yapılan arama kurtarma faaliyetlerini yürüten canlar. Yüreğimiz dualarımız sizlerle.

Birde yaşadığımız kentte yaşayan insanların yardımlaşma gayreti yüzümüzde tebessüm oluşturuyor, hele gençlerin yardım malzemelerini taşımaya yönelik gayretleri, heyecanları, adeta asker gibi çalışmaları gurur verici tablolar.

İnsanlar ellerinde koliler torbalar buldukları ne varsa deprem bölgesine göndermek için adeta yarışıyorlar.

* Kartal kamuoyunu kimlerin hangi makamın bilgilendirmesi gerekiyor?

Depremzedelere yapılan yardımlar konusunda hergün şu yardım yapılması, gerekiyor şu malzemelere ihtiyaç var, şunlara ihtiyaç yok, şu kadar kan lazım veya bugün değil falanca gün kan lazım gibi Kartal halkının doğru bilgilendirme yapılması gerekmiyor mu?

Elbette gerekiyor…

Peki bu bilgilendirmeyi basın aracılığıyla veya herkesin takip edebileceği bir merkezden resmi web sitesinden hangi kurum yetkililerinin yapması gerekiyor?

Elbette Kartal ilçesinin mülki amiri olan Kartal Kaymakamlığı…

Peki bilgilendirme yapılıyor mu?

Bu sabah muhtarlarında katıldığı kurumlar arası koordinasyon toplantısında bilgilendirme yapıldığı söyleniyor.

Lakin toplumun genelinin haberi yok. İnsanlar hala heyecanla eşya malzeme taşıyor, bir umut kan vermek için kan merkezlerine gidiyor fakat kan veremeden ayrılıyor.  

* Kan vermek için yapılan duyurunun ardından kan bağışı yapılan merkezlerde izdiham yaşandı. Mecburen sonraki günlere yayıldı.

* Peki yardımların nasıl yapılması gerektiği, yeterli olup olmadığı, kan verme konusunda yapılan duyuruların ardından yeni alınan kararların halka duyurulması noktasında ne yapılıyor sorusuna cevap arıyorum bulamıyorum.

* Yani vatandaş kan vermek için her mahalleden kan merkezlerine gidiyor fakat kan alımının durdurulduğu cevabıyla karşılaşıyor.

* Kızılay Kartal Şubesi gibi bazı sivil toplum kurumları ihtiyaç malzemeleri veya duyurularını kendi sosyal medya sayfalarından veya yazışma gruplarından halkı bilgilendirmeye çalışıyor. Halkın geneline ulaşmakta yeterli olmuyor.    

* Hala ikinci el eşyalar muhtarlıklara akın akın geldiği için yığınlar olmuş durumda. Ne olacak bu fazla eşyalar, bunlara bir merkezden bilgi verilse de daha doğru olmaz mı?

* Birde buralardan toplanıp deprem bölgesine giden kamyonların tırların boşaltacak yer sıkıntısı sebebiyle o alanlarda beklediği ve birçok malzemelerin zayi olduğu gibi bilgiler geliyor. Özellikle yiyecek ve ikinci el malzemelerin gönderilmemesi gerektiği defalarca açıklandı.

O halde ne yapmak gerekiyor.

Özellikle afet bölgesinden afetzede aileler diğer illere ilçelere yerleştirilmektedir. Yani Kartal’a da gelen aileler var ve gün geçtikçe bu sayı artacak. Yani önümüzde yardım yapmamız gereken uzun bir süreç bizi bekliyor.  

Kaymakam Beyin bugünlerde hergün halkı bilgilendirmesi gerekiyor.

Selametle kalınız

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]