SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

ASRIN FELAKETİ!

Yayınlanma:
ABONE OL

Memur Sen İstanbul İl Başkanı Talat YAVUZ yaptığı açıklamasında;

6 Şubat 2023 tarihi, yüzyılın felaketi olarak depremler tarihine geçti. Aynı gün içinde yaşadığımız iki büyük deprem, on ilimizi yıkıp geçti. Bir haftadır zaman durdu, gündem değişti, ocaklar söndü. Acımız büyük, gayretimiz ve çabamız var ancak ne kadar çaresiz olduğumuzu bir kez daha gördük.

Çocuklarını, yaşlılarını, kadınlarını veya her yaştan insanını, birkaç yıl ara ile enkazdan toplamak ne kadar büyük bir acıdır. İnsanlarını koruyabilmek bir devletin saygınlığı ile bir milletin büyüklüğü ile ilgilidir diye düşünürüm hep.

Şimdi en başa dönme, sorgulama, önlemler alma ve kararlı olma zamanıdır. Mevcut tabloda ihmali olanlardan sorulacak hesabı bile, önümüzdeki dönem çalışmalarının hazırlığı olarak görme vaktidir. Denetimden güçlendirmeye bütün süreçleri gözden geçirmeye, cezaları artırmaya ihtiyacımız var.

Felaketin daha ilk günü şahit olduğumuz açıklamalara bakacak olursak, gelecekten umutlu olabilmek için toplum olarak kendi yapacaklarımızı çözüm olarak görmeliyiz. Hep birlikte zorlamamız, kontrol etmemiz, denetlememiz ve en sonunda güvenmemiz gerekiyor.

Her kesim öncelikle kendi tarafını, partisini, sivil toplumunu, basınını vs. denetlemelidir. Karşı tarafa söylenmek en kolay olanı ancak hiçbir işe yaramayanıdır. Gün acının günüdür. En azından toplumun seferber olduğu böylesine zor dönemlerde, sorumlu davranmaya, acılara saygı duyulduğunu görmeye ihtiyacımız var. 

Bir haftanın sonunda gördük ki eksiklerimiz, ihmallerimiz ve yanlışlarımız var. Mademki insan hayatı söz konusu, deprem öncesi ve sonrası bütün süreçleri masaya yatırmalı ve gereken dersleri çıkararak işe koyulmalıyız. Deprem, ideoloji gözetmiyor, hepimizi öldürüyor.

Yeni bina inşa etme, mevcut binaları depreme hazırlama ve deprem sonrası yapılacaklara dair süreçleri çalışmak gerektiğini bu felaket bize bir kez daha gösterdi. Bir şehre göre değil on beş şehre göre hazırlıklı olmak, iklim ve coğrafyanın bütün zorluklarını dikkate alarak hazırlık yapma gereğini not etmek gerekiyor.

Normal zamanlarda sivil toplum çalışmalarına burun kıvıran yetkililer, kendiliğinden seferber olan on binleri görmüşlerdir umarım. Elinden geleni yapan, gücünün yetmediği yerde devleti ve milleti için dua eden bir topluluğa ancak gıpta edilir.

Depremin ilk saatlerinden itibaren kamu kurumlarının olsun sivil toplum kuruluşlarının olsun çabalarını görünce, bir işbölümüne veya her kurumun kendi alanında kalmasına ihtiyaç olduğunu düşündüm. Özellikle kamu kurumlarının, sosyal medyadan görünür olma çabası ve içine girdikleri gereksiz rekabet, kurumları yıpratıyor, yetkilileri değersizleştiriyor.

Önümüzde uzun bir yol var. Umarım bir sonraki depreme kadar önemli mesafe almış oluruz. Körfez depreminden bugüne kadar yapılanların on katını yapmaya, şehirleri dönüştürmeye, binaları güçlendirmeye ihtiyacımız var.

Dili ve niyeti kötülere, yağmacılara, sosyal medya sorumsuzlarına aldırmadan, iyileri ve iyilikleri konuşarak, kurtarma ekiplerinin bir yaralıyı kurtardığı ruh haline sahip olmaya ve o hal ile kalmaya ne çok ihtiyacımız var.

Gelin hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa ve milletimize sabır dilerken yeni bir sayfa açalım. Bu sayfayı güzelliklerle, doğru adımlarla, başarılarla, birlik ve beraberlikle dolduralım.

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]