SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

GENÇ SİYASETÇİ TAHA KARA AK PARTİ’DEN ADAY ADAYI OLDU

Yayınlanma:
ABONE OL

Erzurumlu genç siyasetçi Taha Kara İstanbul 1.bölgede Ak partiden Milletvekili aday adayı oldu.

Genç yaşta girdiği siyaset sahnesinde başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken genç siyasetçi üstlendiği tüm görevleri başarılı bir şekilde yerine getirerek siyaset merdivenlerini emin adımlarla tırmanarak Milletvekili aday adayı oldu.

Çevresinde çalışkanlığı ve dürüstlüğüyle sevilen Taha Kara AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyesi Teşkilat Başkan yardımcılığı görevine devbam ederek aday adaylık müracaatını Ak Parti İstanbul Başkanlığına yaptı.

Taha Kara Kimdir?

1993 yılında İstanbul Üsküdar doğumlu, aslen Erzurumlu’dur.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden eğitim öğretimini tamamlayıp 2016 yılında mezun olmuştur. 

Otomotiv ve Gayrimenkul sektörlerinde Kartal  ve Sancaktepe’de faaliyet gösteren kendisine ait şirketlerde iş hayatına devam etmektedir.

Siyasi hayatına  Kartal Gençlik Kolları Gümüşpınar Mahalle teşkilatında başlamıştır, 2015 Kartal İlçe Gençlik Kolları Olağan Kongresinde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan yardımcılığı görevlerini sürdürmüştür.

2018 yılında İstanbul İl Gençlik Kolları Olağan Kongresinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmiştir. İl Gençlik Kolları Sosyal Politikalar, Yerel Yönetimler, Teşkilat Birimlerinde görev almıştır. 1.Bölge Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak bir çok ilçede koordinatör il yönetim kurulu olarak çalışmalarına devam etmiştir. 

2020 yılında İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulunda devam ederken Sancaktepe İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına atanmıştır İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak çalışmalarını ifa etmiştir. 


15 Mart 2021 tarihinde düzenlenen 6. Olağan Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi’nde MKYK üyesi olarak seçilmiştir. Teşkilat Başkan yardımcısı olarak sırasıyla Doğu Anadolu ardından Ege Bölge Koordinatörlüğünü halen sürdürmektedir. 

İstanbul’da faaliyet gösteren Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfının 2017- 2020 yıllarında Gençlik Kolları Başkanlığı yapmıştır, Mütevelli Heyeti Üyesi olarak hemşehrileri ile gönül bağını Vakıf çatısı altında halen sürdürmektedir. 

Merkezi Kartal’da  bulunan Erzurumsporlular Derneğinde Siyasi İşlerden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini halen sürdürmektedir. 

İstanbul Oto Galericiler Esnaf Odası Denetim Kurulu Başkanı, İstanbul Esnaf  Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinde Başkan Vekili olarak Esnaf ve Sanatkarlar ile bir arada olmaya çalışmaktadır.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]