SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Şehit Ahmet Tahir’i Anarken

Yayınlanma:
ABONE OL

Dr. Hicran Kazancı, “Şehit Ahmet Tahir’i Anarken” başlıklı yazısın da;

“Şehit Emekli Albay Ahmet Tahir, whatsApp kayıtlı numarası (last seen 03.03.23 at 11:57) son görülen 3 Mart 2023 saat 11:57’yi gösteriyor. Bu tarih, kendisine yapılan kalleşçe uzaktan kumandalı bombalı saldırının sadece internetinin kesildiği anı değil, kendisinde hayattan kopardığını ve zamanın durduğu anı gösteriyor.

Kerkük’ün merkezinde bulunan evinin avlusunda park eden arabasına yerleştirilen bombanın uzaktan kumandalı, yani gözcü/gözcüler aracılığıyla infilak edilmesi neticesinde Ahmet Tahir şehit edilmiştir. Başka bir ifadeyle, yapılan incelemeler gözcü/ gözcüler tarafından evinin içinde bulunan aracına bombanın yerleştirilmesinden sonra kendisinin harekâtını görecek şekilde takip edip araca yaklaşmasıyla birlikte infilak düğmesine basmışlar. Hani Kerkük’ün asayişi berkemaliydi.

Irak güvenlik makamlarının bu konuda hiçbir delil elde edememelerine karşı Türkmen siyasetçileri de konuyu unuttukları görülüyor. Hangi siyasetçiler? Merhumun taziyesinde kameraların açısına girmek için birbirlerini itip öne geçmeye çalışanlar. Hangi siyasetçiler? Şehit hayattayken kuruma girmesini yasaklayanlar. Hangi siyasetçiler?  Şehit hayattayken kendilerinden, evini korumak için iki tane korumanın defalarca istemesini ret edenler.

Şehit edilişinin ardından, tehdit edilmesi konusunda kendisini uyardım ve koruma verdim ama istemedi diyenler/ spekülasyon yayanlara, tehdit edilen ve korumaları olmayan bazı yöneticilerin iki haftadan beri resmi taleple koruma istemelerine rağmen, isteklerinin yerine getirilmemesi şehide koruma verdik istemedi söylentilerinizin ne kadar temelsiz olduğunu kendinizin de ne kadar ciddiyetsiz olduğunuzu gösteriyor.

Yaklaşık 10 yıl boyunca Irak Türkmen Cephesi’nin güvenliğini üstlenen Türkmen kökenli Emekli Albay Ahmet Tahir, 2018 yılında görevinden ayrıldı. Görevinden ayrılan Tahir, evimi korumak için sadece iki tane koruma isteği ret edildi. İsteği kabul edilmiş olsaydı, belki bugün hayatta olurdu.

Türkmen davası köstebek benzeri davranışlarını benimseyenler değil, Türkmen milletinin derdiyle dertlenen acısına yüreği yanan liyakat sahibi, şahsiyetli duruşa haiz olanlarla güvenli limana ulaşır.

Dr. Hicran Kazancı

author avatar
Hicran KAZANCI
1995 yılında kurulan Irak Türkmen Cephesi (ITC)’nın kuruluşunda yer alan Kazancı, Türkiye’de eğitim gören Türkmen öğrencilerini bir çatı altında toplamak amacıyla Ankara Merkezli ITC Türkmeneli Öğrenci Birliğinin kurulmasında aktif rol aldı ve 1997 yılında kurulan Türkmeneli Öğrenci Birliğinin genel sekreterliğini yaptı.1997-2004 yıllarında, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliğinde, eğitim sorumlu olarak görev alan kazancı, Türkiye’deki bazı resmi kurumların yeminli tercümanlığı yaptı. 2004’te Ankara’da kurulan Türkiye Ulusal Stratejik Araştırmaları Merkezi (TUSAM)’da Ortadoğu Masası Başkanlığı yaptı, Cumhuriyet Gazetesi ile TUSAM’ın ortak çalışmaları sonucu haftalık olarak yayımlanan Cumhuriyet Stratejisinde Ortadoğu ile ilgili 100’ün üzerinde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.2005-2008 yıllarında, Kerkük merkezli ITC’nin Enformasyon, dışilişkiler koordinatörü ve başkanlık danışmanlığı görevini üstlenen Kazancı, 2008 yılında Washington’da gerçekleşen 6 aylık eğitim programına katıldı. ITC Dışilişkiler koordinatörü olan kazancı, 2010 yılında Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilci görevine atandı. 2011 yılında, ITC Dış ilişkilerinden Sorumlu Yürütme Kurulu üyeliğine seçilen kazancı, ABD/Boston’da gerçekleşen 3 aylık yoğun eğitim programına katıldı.ITC Türkiye Temsilci ve ITC Yürütme Kurulu görevini 2019 yılına kadar aktif bir şekilde yürüten kazancı, Irak Siyasi Partiler Kanununa göre ITC’nin hale resmî kurucu üyesidir.Dr. Hicran Kazancı aktif görevi boyunca Irak Türkmen meselesini Washington, Boston, New York, Lahey, Oxford, Brüksel gibi batılı kentlerde anlatmak için bir çok başarılara imza attı.

İlgili Haberler

Genel
02 Mayıs 2024
Meteoroloji’den Türkiye Genelinde Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun birçok bölgesinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Özellikle Adana, Osmaniye, Hatay, Mardin ve Batı Akdeniz’de etkili olacak fırtına ve sağanak yağışlara karşı tedbirli olunması gerekiyor. TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA BEKLENİYOR Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kuvvetli yağış ve fırtınaya dair uyarılarda bulundu. Bu gece saatlerinden […]

Politika
02 Mayıs 2024
İYİ Parti’nin Yeni Genel İdare Kurulu Yarın İlk Toplantısını Gerçekleştirecek

İYİ Parti’de yeni başkan Müsavat Dervişoğlu liderliğinde ilk GİK toplantısı yarın yapılacak. İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı’nda seçilen yeni Genel İdare Kurulu (GİK), Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu liderliğinde yarın ilk toplantısını yapacak. Toplantıda Başkanlık Divanı’nın oluşturulması bekleniyor. İYİ PARTİ GİK TOPLANTISI DETAYLARI İYİ Parti, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen 5. Olağanüstü Kurultayı’nın ardından yeni Genel İdare […]

Basında Kartal
02 Mayıs 2024
Kartal’ın cadde ve sokakları asfaltlanırken, kaldırımlar da yenileniyor

Kartal’da başlattığı altyapı ve üstyapı yenileme çalışmalarıyla yıllardır çözülemeyen sorunları çözen Kartal Belediyesi, ilçenin 20 mahallesinde tespit ettiği sorunlu cadde ve sokakları baştan sona yeniliyor. Söz konusu çalışmalar kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Atalar Mahallesi Halitpaşa Caddesi’nde kaldırım yenileme çalışmalarını titizlikle gerçekleştirerek Kartal’ı güzelleştiriyor. Mayıs ayının gelmesiyle birlikte çalışmalarına hız veren Kartal Belediyesi Fen […]

Genel
01 Mayıs 2024
Cem Garipoğlu’nun mezarı açılacak mı? Otopsi fotoğrafları çıkmıştı

Münevver Karabulut Cinayeti Soruşturmasında Yeni Gelişme: Cem Garipoğlu’nun Otopsi Raporu İncelendi. Münevver Karabulut cinayetinde yıllardır süregelen şüphelerin ardından Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri incelendi. Bilirkişi raporu beklenirken, aile ve kamuoyu bu soruşturmadan sonuç bekliyor. CEM GARİPOĞLU OLAYINDA BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ TAMAMLANDI CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, Münevver Karabulut cinayetinin ardından yıllar süren soruşturmanın son durumu […]