SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan’a Açık Mektup -1-

Yayınlanma:
ABONE OL

24 Nisan 1995 yılında, Irak’taki Türkmenlerin siyasi, askeri, ekonomi ve coğrafi haklarının meşru temsilcisi ve savunucu olarak Irak Türkmen Cephesi (ITC) kuruldu. ITC, gerek Irak gerekse dünyada Irak Türkmenlerin siyasi haklarını elde etmek için var gücüyle mücadele edeceği vizyon ve mefkûresiyle yola çıkmış bir siyasi müessesedir.

Sayın Hasan Turan;

2004 yılında Kerkük’te kurulan, Ortadoğu’daki İslamcı- Ümmetçi fikrini benimseyen ve kendisine ilke edinen Türkmen Adalet Partisinin başkan yardımcısı olarak siyasete ilk defa atıldın ve 2011 yılında ITC’ye başkan yardımcısı diye geçiş yaptın.

21 Mart 2021 tarihinde, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanlığını teslim aldın. Yani, üç yıldan itibaren ITC’yı başkan olarak yürütmektesin. Başkanlık koltuğuna oturduğun gün itibarıyla, Şehit Ata Hayrullah’ın resmi üzerinden Türkmen davasına sahip çıkmak, Türkmen toplumunun menfaati doğrultusunda harekât etmek ve Türkmen toplumunun birleşmesi ve hiçbir Türkmenin dışlanmaması noktasında acil eylem planının en kısa zamanda uygulanacağı noktasında mukaddesatın üzerine yemin ettin.

Ancak, gelinen noktada, Erbil, Telafer, Kerkük ve Tuzhurmatu’daki Türkmen varlığının silindiği ve 1000 yıllık Türkmen mevcudiyetinin azınlığa düştüğü duruma büyük katkı sağladığını gördük. Nitekim senden önceki ITC başkanın, Türkmen davasında felaketlere yol açan hatalarına destek verdiğin gibi, yapılmış olan hataların izinden yürümeye devam etmektesin.

 Halepçe’nin il olması ile birlikte Süleymaniye’nin yanı sıra Kerkük’teki varlığımızı pekiştirmek yönündeki stratejik planına destek isteyen Bafıl Talabani’nin talebine karşı Kifri’den Kürdistan parlamentosu için bir Türkmen kotası istemen. KDP olarak Kerkük’e döneceğiz diye sana tek bir mesaj vermeye gelen Şahavan Abdullah’a karşı sessiz kalman. Türkmen davasına sadık kalacağım ve hizmet edeceğim diye verdiğin yemli söylemlerinle eylemlerin ne kadar uyumlu olduğunu milletçe gördük.

Sayın Hasan Turan;

1970’lı yıllarında Türk diplomatlarını şehit eden ASALA ve JCAG terör örgütlerinin devamı olan PKK Terör Örgütü, son dönemde Türk silahlı kuvvetlerinin nitel operasyonları neticesinde Irak’ta köşeye sıkıştı. Köşeye sıkışan PKK terörü Irak Türkmen Cephesi’nin bazı görevlilere yönelik suikast planlarının olduğuna dair bilgileri Irak güvenlik makamlarınca sana iletilmiştir. 3 Mart 2023 tarihinde şehit edilen Ahmet Tahir’in şehadetinden sonra, sana iletilmiş olan tehdit edilme bilgileri kristalleşmiştir.

Vukuu bulunan kişilerin bir kaçının tek koruma ile görev yaptıklarından dolayı, bir aydan itibaren ilave koruma talep etmelerine rağmen tarafınca yapılan bir eylem yok. Pardon var, her olayda olduğu gibi şahsına yönelik tarafınca alınan kararlar var. 6 arabadan oluşan konvoyuna iki tane eklenmesi, 20 olan korumanın artırılması ile ilgili şahsın odaklı tarafınca alınıp ve uygulamaya konulan karar var. Diğerler, Em. Albay Ahmet Tahir gibi terörün kolay hedefi olmaya terk edilmesidir. Peki, yüzlerce güvenlik şirketi elemanı ve adı kendisinden büyük olan savunma gücünün işi nedir?

Sayın Hasan Turan;

Türkmen davası ve siyasi harekâtını yönetmek dürüstlük, fedakârlık, cesaret ve elini değil bedenini taş altına koymak gerektirir. Üç yıl önce Türkmen milletine yemin ederek verdiğin namus sözünü yerine getirmeni hatırlatmak istedim.

Saygılarımla,

Dr. Hicran Kazancı

author avatar
Hicran KAZANCI
1995 yılında kurulan Irak Türkmen Cephesi (ITC)’nın kuruluşunda yer alan Kazancı, Türkiye’de eğitim gören Türkmen öğrencilerini bir çatı altında toplamak amacıyla Ankara Merkezli ITC Türkmeneli Öğrenci Birliğinin kurulmasında aktif rol aldı ve 1997 yılında kurulan Türkmeneli Öğrenci Birliğinin genel sekreterliğini yaptı.1997-2004 yıllarında, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliğinde, eğitim sorumlu olarak görev alan kazancı, Türkiye’deki bazı resmi kurumların yeminli tercümanlığı yaptı. 2004’te Ankara’da kurulan Türkiye Ulusal Stratejik Araştırmaları Merkezi (TUSAM)’da Ortadoğu Masası Başkanlığı yaptı, Cumhuriyet Gazetesi ile TUSAM’ın ortak çalışmaları sonucu haftalık olarak yayımlanan Cumhuriyet Stratejisinde Ortadoğu ile ilgili 100’ün üzerinde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.2005-2008 yıllarında, Kerkük merkezli ITC’nin Enformasyon, dışilişkiler koordinatörü ve başkanlık danışmanlığı görevini üstlenen Kazancı, 2008 yılında Washington’da gerçekleşen 6 aylık eğitim programına katıldı. ITC Dışilişkiler koordinatörü olan kazancı, 2010 yılında Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilci görevine atandı. 2011 yılında, ITC Dış ilişkilerinden Sorumlu Yürütme Kurulu üyeliğine seçilen kazancı, ABD/Boston’da gerçekleşen 3 aylık yoğun eğitim programına katıldı.ITC Türkiye Temsilci ve ITC Yürütme Kurulu görevini 2019 yılına kadar aktif bir şekilde yürüten kazancı, Irak Siyasi Partiler Kanununa göre ITC’nin hale resmî kurucu üyesidir.Dr. Hicran Kazancı aktif görevi boyunca Irak Türkmen meselesini Washington, Boston, New York, Lahey, Oxford, Brüksel gibi batılı kentlerde anlatmak için bir çok başarılara imza attı.

İlgili Haberler

Dünyadan
28 Mart 2024
Fransa’da PKK yandaşları havalimanında terör estirdi

Fransa’da bir grup terör örgütü PKK yandaşı, sınır dışı edilmek istenen terör destekçisi bir kişinin gönderilmesini engellemek amacıyla havalimanında görevlilere saldırdı. Olaylarda 3 kişi yaralandı. Son dakika haberine göre Fransa’da hakkında sınır dışı edilme kararı olan PKK’lı Finans Korkmaz’ın Türkiye’ye iadesi gerçekleşeceği sırada bu iadeye karşı çıkan terör örgütü yandaşları Charles de Gaulle Havalimanı’na geldi. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Dünyadan
26 Mart 2024
Dani Alves 14 ay sonra kefaletle serbest bırakıldı

Cinsel saldırı suçundan hüküm giyen eski futbolcu 1 milyon euro ödeyerek cezaevinden çıktı. Spot: İspanya’da bir kadına cinsel saldırı suçlamasıyla 4,5 yıl hapse mahkum edilen Brezilyalı eski futbolcu Dani Alves, 14 ayın ardından 1 milyon Euro kefaletle serbest kaldı. Barcelona Mahkemesi’nin 20 Mart’taki kararı üzerine, cinsel saldırı suçlamasıyla 4,5 yıl hapse mahkum edilen eski futbolcu […]