SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Diş Hastanelerinde Hangi Tedaviler Uygulanır?

Yayınlanma:
ABONE OL

Diş Hastanelerinde Hangi Tedaviler Uygulanır?

Kendinize uygun bir diş kliniği ararken kafanız oldukça karışabilir. Bazı kriterleri göz önünde bulundurarak gözden geçireceğiniz birkaç madde ile bu kafa karışıklığını giderebilir, listenizi daha da daraltabilirsiniz. İşte bu dikkat edeceğiniz maddelerden bir tanesi de hangi tedavilerin nerede uygulandığıdır. Zira bazı klinikler ”A” uygulamasında çok iyiyken, bazıları ”B” uygulamasında daha iyi olabilir. Almak istediğiniz hizmete karar verdikten sonra araştırmalarınızı direkt bu yönde sürdürebilirsiniz. Dilerseniz, şimdi sizlere diş hastanelerinde uygulanan tedavilerden genel olarak bahsedelim.

Diş İmplantları

İmplant, eksik olan diş yerine çene kemiğine yerleştirilen yapay bir köktür. Genellikle vida şeklinde olur ve titanyumdan yapılır. Vücudun titanyumu kendisinden bir parça olarak algılamasıyla yüksek doku uyumu sağlanır. Tedavi esnasında yan dişlere herhangi bir müdahale edilmez veya zarar verilmez. Hastanın tek diş eksikliği olsun veya hiç dişi olmasın, her şekilde uygulanabilirdir.

Diş Estetiği

Diş estetiği tedavisi, dişlerin genel görünüşüyle ilgili yapılan bir uygulamadır. Dişin görünüşüne ve gülüşün düzeltilmesine odaklanır. Renk, şekil ve boyut ile ilgili iyileştirmeler yapar. Dişlerin düzgün bir sıralanmaya sahip olmasını sağlar. 

Lazer Diş Hekimliği

Diş hekimliğinde lazer ile tedavi yüksek başarılar elde etmeyi sağlamıştır. Tedavinin kısa süre içerisinde tamamlanmasına katkısı büyüktür. İlk olarak diş eti tedavilerinde kullanılmaya başlamıştır. Günümüzde pek çok başka alanda da faydası bulunmaktadır.

Çene Cerrahisi

Çene cerrahisi, çene kemiği ile ilgilenen ve buradaki bozuklukları gideren bir tedavidir. Doğru sonuç elde edebilmek için gerektiği yerlerde kemik dokusu eklenir veya çıkarılır. Günlük yaşantınızda sizi etkileyebilecek olan birçok sorunun ortadan kalkmasını sağlar. Zor bir süreç olduğu için, kaliteli bir klinikte, iyi ve profesyonel bir ekip tarafından tedavi görmeniz önemlidir.

Diş Protezi

Diş protezleri kişiye özel olarak hazırlanan yapay dişlerdir. Hastanın rahatça kullanabileceği ve tam uyum sağlanacak şekilde yapılır. Sabitlenebilen veya takılıp çıkarılabilen seçenekleri bulunmaktadır. Bu yeni dişlere alışmak biraz zaman alabilir.

Ortodonti

Ortodonti diş düzensizliklerinin giderilmesini sağlayan bir daldır. Çarpıklık, dişler arası yetersiz veya fazla kapanıklık gibi durumları düzeltmeye odaklıdır. Ayrıca diş teli kullanımını da kapsar. Diş hizalayıcı gibi çıkarılabilen şeffaf plaklar da kullanılabilir.

Pedodonti

Pedodonti, çocuk diş hekimliği anlamına gelmektedir. 0-13 yaş aralığındaki çocukların diş sağlığıyla ilgilenir. Bebeklikten itibaren çocukların çene ve yüz gelişimlerini takip edilir. Bir problemin olup olmadığı kontrol edilir, gerekirse erken teşhis konulur ve tedavi süreci planlanır. Diş çürüğü ve diş eti hastalığı gibi sorunlar burada çözülür.

Periodonti

Periodontoloji, diş etlerinde veya diş köklerine bağlı kemiklerdeki hastalıklarla ilgilenir. Sağlıklı bir diş için sağlıklı bir diş eti oldukça önemlidir. Bu diş hekimliği dalı burada çıkabilecek sorunları tedavi etmektedir.

Gummy Smile Botoksu

Gummy Smile, gülümseme sırasında üst çenedeki diş etlerinin daha belirgin olarak gözükmesine denir. Bu durum bazı insanların hoşuna gitmemektedir. Üst dudağı kontrol eden kaslara bir enjeksiyon uygulanarak tedavi gerçekleşir. Böylece diş etini daha çok kapatarak daha dengeli bir gülüş elde edilir.

Dolgu

Bu uygulama, gülümsemeye oldukça etki eden dudaklara dolgu ve hacim kazandırma amacıyla yaptırılır. Kalıcılığı yoktur ve sadece yüz hatlarında geçici değişimler sağlar. Doğal bir malzeme olmasıyla vücut belirli bir sürenin ardından dolguyu vücuttan atar.

Hollywood Smile

Bu işlemde dişlerinizin daha estetik ve güzel bir görünüm kazanması için porselen kaplama uygulaması yapılır. Dişleriniz tıpkı Hollywood yıldızları gibi olsun isterseniz bu uygulamayı değerlendirebilirsiniz. Eğer Hollywood Smile için güvenilir ve kaliteli bir klinik arıyorsanız, Dentakay diş kliniği ile starların sahip olduğu gülüşe sahip olabilirsiniz! 

Diş Kronları

Diş eksikliği gibi durumlarda uygulanan bir tedavi yöntemidir. Destek dişler kesilir, küçültülür ve bu yerlere yeni protez dişler yapıştırılır. Dişlerdeki eksiklik tamamlanmış, çiğneme veya konuşma gibi günlük ihtiyaçlara çözüm sağlanmış olur. Hızlıca sonuç alabileceğiniz bir işlemdir.

Ağız ve Diş Sağlığında Kalite ve Güvenin Adresi: Dentakay

Diş sağlığı kadar estetik ihtiyaçlar da değerlidir. Ağız ve diş sağlığı kapsamında hem estetik hem de tedavi bakımından birçok uygulama bulunur. Asıl önemli konu, en doğru kliniği tercih ederek bu işlemleri yaptırmanızdır. Bu tür tedavileri gönül rahatlığıyla yaptırmak ve en iyi sonuçları elde etmek için bizim size önerimiz Dentakay diş kliniği olacak. Dentakay ile diş problemlerine elvada, sağlıklı günlere merhaba! 

İlgili Haberler

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]