SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Eğitimciler’den,  28 Mayıs seçimlerine “Türkiye Yüzyılına Birlikte Hazırız” mesajı

Yayınlanma:
ABONE OL

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 Nolu Şube ev sahipliğinde TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’un katılımıyla Tuzla Ayyıldız Sosyal tesislerinde Türkiye Yüzyılına Birlikte Hazırız Eğitimciler Buluşması gerçekleştirildi.

Programda haziruna hitap eden Sayın ŞENTOP “Mısır’da kusursuz yayınlar yapmak adına Kavalalı Mehmed Ali Paşa’nın Bulak Yayınevinde çalışan matbaa-baskıda çalışan düzelticilerin maaşına zam yapılması sonrasında üniversite profesörlerinin dahi bu işe talip olduklarını ve başarıyı yakalayarak kusursuz yayınlar yapıldığını anlattı. Eğitimcileri kusursuz bir toplum oluşturmak adına, hataları düzelten mütehassıslara benzettiğini dile getirdi. Kıymetli bir iş yaptıklarını ve desteklerini önemsediklerini hatırlattı. Katılımları için tüm eğitimcilere, ev sahipliği için Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 Nolu Şube’ye teşekkürlerini iletti.”

TBMM Başkanı Şentop’un katıldığı toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz:

3600 ek gösterge gibi hayal görünen bir kazanımın Memur-Sen’in girişimleri ile 1. Dereceye düşen tüm memurlar için hayata geçmesinin büyük bir başarı olduğunu ifade etti.

Sözleşmeliden kadroya geçişin stratejik bir hamle olduğunu Eğitim-Bir-Sen olarak bunu öngördüklerini dile getiren Talat Yavuz sözleşmeli olarak çalışan işçileri belediye seçimlerin hemen akabinde dillerinden ehliyet, liyakat söylemlerini düşürmeyen CHP’li söz verdikleri halde nasıl işten çıkardıklarına şahit olduklarını söyledi. Kadro hakkının kıymetini bir kez daha söyledi.

Sözlerine devam eden Talat Yavuz:  Bu ülkenin geleceğine aşık olan bu sendikanın mücadelesi devam edecek. 802 kazanımla ülkenin sorunlarının çözümüne büyük katkı sunduk. Çözülmüş olan hangi sorun varsa, elde edilen hangi kazanım varsa altında bizim imzamız var. Büyükşehirlerde görev yapan öğretmenlerimizin, memurlarımızın kira sorunu var. 4688 sayılı toplu sözleşme kanunun değişmesini istiyoruz. Son yıllarda ortaya çıkan işçi-maaş dengesizliği taleplerimiz doğrultusunda 22.000 TL ye çıkması konusunda sesimizi duyan Sn Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Seçim süreci boyunca   75 üzerinde sahur, teşkilat buluşmaları gibi programlar yaptık.

Sandık görevlileri olarak sandığa sahip çıkacağız. Oy Birliği platformuna destek vereceğiz. Görevi olmayan arkadaşlarımızın çağrımıza kulak vererek destek vermenizi, inisiyatif almasını bekliyoruz.28 Mayıs’ın ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz, üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz diyerek sözlerini tamamladı.

Programın selamlama kısmında konuşan ev sahibi EBS İstanbul 4 nolu Şube Başkanı Bilal Duran “Mayıs mutabakatı ile Şube alanında ve Şube Alanında yer alan Adalar, Kartal, Maltepe, Pendik, Sultanbeyli ve Tuzla ilçelerimizde yetkili sendika ünvanımızı koruyarak yetkide 12. Yılı geride bıraktık. Bu başarıda emeği geçen tüm teşkilat mensuplarına ve kıymetli üyelerimize  teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ise TBMM Başkanı Sn Mustafa ŞENTOP beyefendiyi ve ülkenin geleceğine şekil veren, verecek olan eğitimcilere ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Tuzla Ak Parti İlçe Başkanı Av. Talha Tayfur ise seçim hazırlıklarını tamamladıklarını, sandıklara sahip çıkacaklarını ve hiçbir emeğin zayi olmasına müsaade etmeyeceklerini dile getirdi.

Programa Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet ALİREİSOĞLU, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun TÜYSÜZ, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin YILMAZ, Şube Müdürleri,  Şube yönetimi, İlçe Temsilcileri, İlçe Yönetim Kurumları, Eğitim Yöneticileri, Öğretmenler katılım gösterdiler.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]