SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal Belediyesi’nden Birinci Sınıf Öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığı Taraması

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından başlatılan  “Sağlıkla Parlayan Dişler, Mutlu Çocuklar” adlı proje kapsamında Kartal’daki ilkokullarda 1. sınıf öğrencilerine yönelik tarama hizmeti devam ediyor.

Kartal’da çocuklara yönelik önemli projeleri hayata geçiren Başkan Gökhan Yüksel öncülüğündeki Kartal Belediyesi, çocukların sağlıklı bireyler olarak yaşamın ilk öğretilerini doğru almaları amacıyla çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Kartal Belediyesi tarafından hizmete açıldığı günden bu güne on binlerce Kartallı çocuğun ücretsiz tedavisinin gerçekleştiği ‘Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, ilçede yaşayan miniklere ağız ve diş sağlığı hizmeti vermeye devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında son olarak Kartal Soğanlık’ta bulunan Medine Tayfur Sökmen İlkokulu’nda hizmet veren ağız ve diş sağlığı merkezi ekipleri, bugüne kadar toplam 1100 ilkokul öğrencisine yönelik ağız ve diş taraması hizmetinin yanı sıra ağız hijyeni ve sağlıklı beslenme konusunda da eğitim verdi.

Okullarda uzman hekimler tarafından gerçekleştirilen taramaların ardından ailelere çocukları ile ilgili bilgi veriliyor ve ardından talep eden ailelerin de onayı ile koruyucu diş hekimliği hizmetleri kapsamında dişlerinde sorun tespit edilen çocukların dolgu, diş çekimi ve diş taşı temizleme işlemleri ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

Okul yönetimleri ile işbirliği halinde gerçekleştirilen proje kapsamında okullardan belediye servis araçları ile alınan öğrenciler, Kartal Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ndeki tedavileri ve eğitim programlarının ardından tekrar okullarına bırakılıyor.

İlgili Haberler

Genel
18 Mart 2024
Migros indirimleri SIRA SIRA dizdi! 9 GÜN SÜRECEK dev kampanya

Migros’tan 9 gün sürecek dev indirim kampanyası geldi. Her şey yüzde 40 indirimde… Migros, müşterilerinin Ramazan ayını daha ekonomik geçirebilmesi için bir dizi indirim kampanyası başlattı. Haftalık indirimlerin yanı sıra, mart ayı sonuna kadar sürecek olan özel indirimlerle dikkat çeken Migros, pek çok üründe yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. İşte 27 Mart’a kadar devam edecek […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Eğitim
17 Mart 2024
18 Mart yarın okul var mı? Yarın okullar tatil mi 18 Mart 2024

18 Mart 2024 yarın okul var mı? Okullar yarın tatil edildi mi? Son dakika valilikten tatil açıklaması geldi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de coşkuyla kutlanacak. Bu özel gün, milli duyguların yüksek olduğu anlamlı bir gün olarak, özellikle Çanakkale’de farklı bir öneme sahip. 18 […]

Sağlık
17 Mart 2024
D vitamini eksikliği belirtileri

D vitamini eksikliği, vücutta çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir ve belirtiler kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. D vitamini, kemik sağlığı, bağışıklık sistemi fonksiyonu ve hücre büyümesi gibi önemli süreçlerde rol oynar. İşte D vitamini eksikliğinin bazı yaygın belirtileri… KEMİK VE KAS AĞRISI D vitamini, kalsiyumun emiliminde önemli bir role sahiptir ve eksikliği, kemiklerde zayıflama ve ağrıya […]