SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Demir, ‘Türkiye yüzyılında vatandaşa temiz bir sayfa açılmalı ve af ile ikinci bir şans verilmeli’

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 28’inci yasama döneminin bugün saat 14.00’te Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yöneteceği ilk oturumda, milletvekilleri sırayla yemin edeceğini kaydeden Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, Gazi meclisimizin ilk gündem konularının, toplumsal sorunların çözüme dair yasalar olması gerektiğinin altını çizerek vatandaşın çözüm beklediği adalet reformu, genel af, adli sicil affı, depremden etkilenen illerin başta ekonomik, sosyal sorunların çözümü konularında değerlendirmelerde bulundu.

Vatandaşın, MHP liderinin af sözünü yerine getireceğine inancı tam.

Kader mahkumlarına af sözü olan 28’inci dönemin ilk birleşimini en yaşlı üye sıfatıyla Meclis Geçici Başkanı olarak yönetecek MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yeni yasama döneminde af konusunda öncü olması noktasında vatandaşın inancının tam olduğunu kaydeden Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, ‘Af düzenlemeleri, cezaevlerindeki kalabalığı azaltarak, insan haklarına uygun koşulların sağlanmasını hedefler. Hükümlülerin cezalarının hafifletilmesi veya serbest bırakılmasıyla cezaevlerinin yükü hafifleyebilir. Cezaevlerindeki aşırı doluluğun azaltılması ve hükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla genel af düzenlemesi adalet reformları ile birlikte yapılmalıdır. Af düzenlemelerinde millet yararı ve kamu yararı  olması durumunda ivedilikle hayata geçirilmesi toplumsal huzura büyük katkı sağlamaktadır. Af düzenlemelerinde şu faktörler;

Rehabilitasyon ve Topluma Kazandırma: Af düzenlemeleri, hükümlülerin topluma yeniden entegrasyonunu ve rehabilite olmalarını destekler. Hafif suçlardan hüküm giyen bireylerin af kapsamında cezalarının hafifletilmesi veya kaldırılmasıyla, bu kişilere ikinci bir şans verilerek suçtan arınmış bir şekilde topluma kazandırılmaları amaçlanır.

Adaletin Sağlanması: Af düzenlemeleri, adalet sisteminin işleyişini iyileştirmek ve adaletin sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla yapılabilir. Hükümlülerin cezalarının indirilmesi veya affedilmesi, adaletin hızlı ve etkili bir şekilde yerine getirilmesini sağlayabilir.

Ceza Sisteminin Etkinliği: Af düzenlemeleri, ceza sisteminin etkinliğini artırmayı hedefler. Hafif suçlardan hüküm giyen bireylerin affedilmesi veya cezalarının hafifletilmesiyle, adalet sistemi daha çok ciddi suçlarla ilgilenebilir ve kaynaklar daha etkin bir şekilde kullanılabilir.

İnsan Hakları ve Ceza Reformu: Af düzenlemeleri, insan haklarına uygun ceza infaz politikalarının benimsenmesi ve uygulanması çerçevesinde değerlendirilebilir. Hükümlülerin ceza sürelerinin hafifletilmesi veya affedilmesi, insan haklarına saygıyı teşvik edebilir ve ceza sisteminin daha insancıl bir şekilde işlemesini sağlayabilir.

Gibi çeşitli faktörler göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Af konularında her zaman tartışmalı örnekler gösterilerek engellenme girişimleri olabilir burada önemli olan Suçların ciddiyeti, mağdurların hakları, toplum güvenliği gibi konular dikkate alınmalı ve adil bir denge sağlanmalıdır. ‘dedi.

Sicil affı, toplumsal huzura büyük katkısı olacak.

Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, ‘Bakınız 100 yıla yakın bir süre boyunca adli sicil affı çıkmadı ve adli sicil konusu suç ortamının kurutulmasının önündeki en büyük engellerden bir halini almış durumdadır. Sabıkalı damgası ile topluma adapte olmak zorlanan sayıları 8 milyonu bulan vatandaşa adli sicil affı ile temiz bir sayfa açılması ile toplumsal adaptasyonu güçlendirmek için meclisimizde bulunan milletvekillerine tarihi bir görev düşmektedir.3 yıldır pandemi izninde olan acık cezaevi mahkumlarının temmuzda son bulacak izinlerine, kesin bir çözüm bulunması için çıkarılacak yasaya ile birlikte adli sicil affı düzenlemesi de gündeme alınarak sorunu kökünden çözmenin adımları atılması toplumsal huzura büyük katkısı olacaktır. ’dedi.

Meclisimiz, deprem bölgesinin ihtiyaçları öncelikle ele almalıdır.

Yazar Demir, ‘Meclisimiz deprem bölgesinin yeniden ayağa kalması için her türlü yasal düzenlemenin hayata geçmesini ivedilikle yaparak yeniden inşa ve ihya çalışmalarına destek vermeyi öncelik edinmelidir. Depremden etkilenen illerin eskisinden daha iyi konuma getirmek yetki ve makam sahibi olanların boynunun borcudur ve bu bir vatan ve millet görevidir. Bu vesile ile yeni seçilen bugün yemin ederek göreve başlayacak tüm milletvekillerine ve yarın göreve başlayacak başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve atayacağı bakanlara başarılar diliyorum. ’dedi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]