SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Yurtdışı Eğitim Fırsatları

Yayınlanma:
ABONE OL

 

İngiltere’de Eğitim

Dünya standartlarında eğitim fırsatı sunan İngiltere üniversiteleri için IELTS yeterliliği de aranmaktadır. Ancak koşullar ne kadar detaylı da olsa İngiltere’de üniversite eğitimi almanın sağladığı ayrıcalıklarla kariyerinizi titizlikle sürdürebilirsiniz. Bu bağlamda ilgi duyduğunuz ve uzmanlaşmak istediğiniz alanda üniversite eğitimi almak için İngiltere’de sizi bekleyen fırsatların neler olduğuna bir göz atmanız gerekir. ALFA Yurtdışı Eğitim 13 yıllık deneyimi ile bu süreçte öğrencilere danışmanlık vererek onlara yurt dışında alacakları eğitimlerde yardımcı olmaktadır..

İngiltere’de Eğitim ve Üniversite

İngiltere, dünyanın en gelişmiş ülkelerinden bir tanesi olarak kabul edilmektedir. Kültürel, finansal ve eğitsel anlamda çok başarılı bir merkez olan İngiltere’de eğitim görmek hemen her öğrenci açısından oldukça avantajlıdır. Bu nedenle İngiltere her yıl yüzbinlerce öğrencinin üniversite eğitimi almak adına tercihi olmaktadır. Siz de hem İngiltere’nin sunduğu fırsatlar hem de yüksek standartlarda bir eğitim almak adına İngiltere’de eğitim imkânlarından yararlanmaya başvurabilirsiniz.

İngiltere’de Üniversite Eğitimi için Başvuru Koşulları

İngiltere’de üniversite eğitimi ile Türkiye’de üniversite eğitimi arasında çok ciddi farklılıklar bulunmaktadır. Bu nedenle Türkiye’de lise eğitimi almış öğrenciler için İngilizce dil koşulunu sağlamak tek başına yeterli kabul edilmemektedir. Bu koşula ek olarak İngiltere eğitim sistemine uyum için 2 ila 4 dönem arasında devam eden Foundation (Hazırlık) Eğitimi almanız gerekir. Foundation eğitimi öğrencinin eğitim alacağı bölümle alakalı olabilmektedir. Ayrıca Fen Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilimler ile alakalı dersleri de kapsamaktadır. Foundation bölümünü tamamlayan öğrencilerin üniversite kabul süreçleri gerçekleşir. Bazı okullar ve bölümler istisna kapsamındadır. Gerekli şartları yerine getiren öğrenciler foundation eğitimi almadan 3 senede üniversiteyi bitirme hakkına sahip olmaktadır.

Üniversite eğitiminin ilk aşaması olan Foundation Eğitimi için öğrencilerin IELTS 4.0 puana sahip olması gerekmektedir. Bu çerçevede şartları sağlayan öğrenciler Foundation Eğitimi alarak en kısa sürede eksikliklerini kapatmak ister. İngilizce bilmeyen öğrenciler için seviyeye bağlı olarak İngilizce dil eğitimi süreci başlamaktadır.

İngiltere’de Üniversite Eğitimi Fiyatları

İngiltere’de üniversite eğitimi almak istediğinizde eğitim kalitesi kadar önemsemeniz gereken detaylar vardır. Bunlardan bir tanesi de hiç şüphesiz eğitim ücretleridir. Çünkü İngiltere çok yüksek standartlarda eğitim sunmaktadır. Buna ek olarak eğitim fiyatlarının da genel manada yüksek olduğu ülkelerden biridir. Siz de bu konuda detayları değerlendirmek mi istiyorsunuz? O halde tercih ettiğiniz okul, bölüm ve eğitim süresi gibi detayları değerlendirmelisiniz.

İngiltere üniversite eğitimi fiyatları çeşitli standartlara göre değiştiğinden öğrencilerin başvuru öncesinde bu çok önemli detayı dikkate almaları şarttır. Siz de eğitim sürecinde karşı karşıya kalabileceğiniz bütün alternatifleri dikkate alarak İngiltere’de üniversite eğitimi fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. Bu sayede daha kaliteli bir üniversite eğitimi alabileceksiniz. Hem de beklentilerinize cevap verecek bir eğitim sürecinden faydalanabileceksiniz.

Yurtdışı eğitim danışmanlığı hizmetlerimizden yararlanın. Böylece hem İngiltere’de üniversite eğitimi hem de yurtdışında eğitim konusunda bütün merak ettiklerinizi değerlendirmeye başlayabilirsiniz.

Pre-Sessional nedir?

Pre – sessional lisans ya da yüksek lisans ya da doktora programına katılmak isteyen, akademik yeterliliği başvuracağı okul için yeterli olan fakat; dil yeterliliğini sağlayamayan öğrenciler için hazırlanmış bir programdır. Bu programa katılabilmek için öğrencilerden IELTS ya da TOEFL sınavından belli bir skora sahip olması gerekmektedir. Program 4 hafta, 8 hafta ya da 12 hafta arasında sürmektedir. Programı tamamladıktan sonra tekrar bir IELTS ya da TOEFL skoru almanız gerekmemektedir. Bu program Haziran ve Eylül ayları arasında sunulmaktadır.

Girmek istediğiniz okulun dil yeterliliğini çok az bir farkla karşılayamıyorsanız bu kursu almanız önerilir. Akademik koşulları sağlıyorsunuz fakat; dil yeterliliğiniz girmek istediğiniz okul için sınırda kalıyor. Bu durumda okul size pre – sessional almak şartı ile kabul verir. Pre – sessional alarak dil yeterliliğinizi tamamlar ve girmek istediğiniz okula başlayabilirsiniz.  Bu eğitimin süresi, okulun istediği dil yeterliliğine ve sizin dil yeterlilik seviyenize göre belirlenir. Genelde sunulan dil eğitimi akademiktir. Pre – sessional alabilmek için başvurduğunuz üniversite tarafından kabul edilmiş olmanız gerekmektedir.

Foundation programı nedir?

İngiltere’de üniversite öncesi eğitim üç yıl sürmektedir. Bu nedenle Türkiye’de alınan eğitimle denk olmadığından, İngiltere’de lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin bu programa katılmaları gerekmektedir. Okuduğunuz lise A level ya da IB eğitimi veren bir lise değilse bu eğitimi almanız zorunludur. Foundation eğitimi veren üniversitelerin ya da partnerlerin bünyesinde bir yıllık bu hazırlık bu programını alırlar. Bu program genellikle 30 hafta ile 34 hafta arasında sürmektedir. Çoğu program Eylül ayında başlar ve Temmuz ayına kadar devam eder. Yaklaşık olarak bir akademik yıl sürmektedir.

4.0 ya da 4.5 IELTS puanına sahip olan öğrenciler, ekstra bir dil programına katılmadan bu süreyi foundation programında değerlendirerek hem vakit kazanmış hem de lisans programına katılmak için gerekli olan becerileri kazanmış olurlar. Şayet öğrencinin 4.0 ya da 4.5 IELTS skoru yoksa ya da bunu karşılayamıyorsa öncelikle bir dil okuluna katılması gerekmektedir. Foundation programları, öğrencilere üniversite düzeyindeki dersleri anlamalarına ve başarılı bir şekilde tamamlamalarına yardımcı olacak temel becerileri kazandırmak için tasarlanmıştır. Bu nedenle, öğrencilerin İngiltere’deki üniversite eğitimine hazırlanmalarına yardımcı olan bir seçenektir.

Bu program; temel konuları ve isteğe bağlı olan konuları kapsamaktadır. Temel konular; öğrenciler ingilizceye hakim olsalar dahi akademik İngilizcelerini geliştirmek, makale yazmak, not almayı öğrenmek, proje yapmak gibi konularda yetkinliklerini geliştireceklerdir. İsteğe bağlı konularsa; coğrafya, tarih, mühendisliki fizik, kimya gibi lisansta önemli olacak eğitimlerle alakalı eğitim görürsünüz.

Temel olarak foundation programları lisans programlarına hazırlık olarak tasarlanmıştır. Hem dil yeterliliğini geliştirirken hem de akademik hayata hazırlık niteliğindedir. Foundation programları genellikle aşağıdaki disiplinler için verilmektedir.

  • Mühendislik
  • Doğa Bilimleri
  • Sağlık Bilimleri
  • Sosyal Bilimler
  • İşletme ve Ekonomi
  • Sanat ve Tasarım
  • Bilgisayar Bilimi ve Bilişim Teknolojileri

Fondation Programını Kimler Tercih Etmeli?

İngiltere’de lisans programına başlayabilmek için aranan şartlar vardır. Bunlardan bazıları:

  • En az 13 yıllık bir lise eğitimi.
  • İngilizce yeterliliğe sahip olmak.
  • Lisans eğitimi için akademik becerileri sağlıyor olmak.

Lisans eğitimine başlamak için gereken dil seviyesine ve akademik beceriye sahip olmayan öğrencilerin tercih edebileceği bir programdır. Bu sayede istediğiniz üniversiteye girebilme şansınız olacaktır. Türkiye’de lise eğitimi 12 yıl sürmektedir. Bu nedenle İngiltere’de bir üniversiteye girmek kolay olmayacaktır. Fakat A level ya da IB diplomasına sahipseniz bir yıl foundation programı almanız zorunlu değildir.

International Year One Nedir?

İngiltere’de lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler için tasarlanmış bir programdır. Yaklaşık olarak üç dönem sürmektedir. International year one okuyan bir öğrenci lisansa direk ikinci sınıftan başlama hakkına sahip olur.

İlgili Haberler

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]

Dünyadan
18 Mart 2024
Kate Middleton Nerede? Saray açıklama yapacak

İngiltere’de Kate Middleton Hakkındaki Dedikodular Artıyor: Saray Yakında Açıklama Yapacak! Galler Prensesi Kate Middleton’ın uzun süredir kamuoyu önünde görünmemesi, çeşitli spekülasyonlara yol açtı. Middleton’ın sağlık durumu ve özel hayatına dair iddialar, İngiltere genelinde yayılmaya devam ediyor. KATE MİDDLETON NEREDE? DEDİKODULARIN ODAĞINDA Son dönemde Middleton’ın kamusal alanda az görünmesi, hakkında pek çok dedikodu üretilmesine neden oldu. […]

Eğitim
17 Mart 2024
18 Mart yarın okul var mı? Yarın okullar tatil mi 18 Mart 2024

18 Mart 2024 yarın okul var mı? Okullar yarın tatil edildi mi? Son dakika valilikten tatil açıklaması geldi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de coşkuyla kutlanacak. Bu özel gün, milli duyguların yüksek olduğu anlamlı bir gün olarak, özellikle Çanakkale’de farklı bir öneme sahip. 18 […]

Eğitim
15 Mart 2024
MEB’den Eğitim Sistemine Radikal Değişiklik: Daha Az Yük, Daha Fazla Kalite

Eğitim-öğretim sürelerinde yapısal değişiklik yolda. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den önemli açıklamalar geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye’nin eğitim-öğretim sistemine dair önemli değişiklikleri duyurdu. Mevcut müfredatın yoğunluğu ve haftalık ders saatlerinin yetersizliği gibi sorunlara dikkat çeken Bakan, öğrenciler ve öğretmenler için daha verimli bir eğitim süreci hedefliyor. MÜFREDATTA SADELEŞME VE DERS SAATLERİ DÜZENLEMESİ Bakan […]