SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal’da, Güneş enerjisiyle çalışan şarj istasyonu

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılında hayata geçirdiği ve tamamlandığında ilçe tarihinin bugüne kadar yapılan en büyük meydanlarından biri olacak Cumhuriyet Meydanı’nda örnek bir projeyi hayata geçirdi.

Güneş enerjili şarj istasyonu ile engelli vatandaşlar, akülü tekerlekli sandalyelerini ve cep telefonlarını şarj edebilecek. Güneş enerjisi ile çalışan istasyondan yararlanacak olan engelli vatandaşlar, erişilebilir olması nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda gönül rahatlığı ile vakit geçirebilecek.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yerel seçimler öncesinde vaatlerinden biri olan Cumhuriyet Meydanı’nda sona yaklaşılıyor. Projenin 1’inci etabı, geçtiğimiz yıl 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlanırken, 2’inci etaptaki çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Kartal Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında içinde; amfi tiyatro, voleybol ve basketbol sahaları, çocuk oyun alanı, 288 metrelik yürüyüş parkuru, piknik masaları, dinlenme alanlarıyla geniş bir yeşil alana yayılan 1. etapta, engelli vatandaşlara yönelik de örnek bir proje hayata geçirildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda Engelliler Unutulmadı

Güneş enerjili kamera sistemi adı verilen projede, engelli vatandaşların akülü tekerlekli sandalyelerini şarj edebileceği bir istasyon kuruldu. Engelli vatandaşların araçlarını şarj edebileceği istasyonda aynı zamanda cep telefonlarının da şarj edilebileceği bir bölüm bulunuyor. Güneş enerjisiyle çalışan çevreci proje, engelli vatandaşlara sağladığı kolaylıkla tüm yerel yönetimlere örnek oluşturuyor.

 “Sosyal Belediyeciliği Merkezimize Aldık”

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Cumhuriyet Meydanı’nın Kartal’ın yeni cazibe noktalarından biri olacağını ifade ederek, “Kartal Belediyesi olarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki çalışmalarımızda sona yaklaşıyoruz. Burası Cumhuriyet’in 100’üncü yılına yakışır bir meydan olacak. 1’inci etabı 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlamıştık. Sosyal belediyeciliği merkeze alan bir anlayışa sahip olarak, engelli komşularımıza şarj istasyonuyla kolaylık sağlıyoruz. Projede canla başla çalışan tüm personellerimize yürekten teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Ekonomi
02 Mayıs 2024
Mayıs güncellemeleri devam ediyor! İşte tüm bankaların emekli promosyonları

4A, 4B, 4C’li için emekli promosyon güncellemeleri devam ediyor. İşte tüm bankaların Mayıs 2024 güncel emekli promosyonları… 2024 yılı emekli maaşlarında zammın yüksek oranda yapılmasıyla promosyonlar açısından da avantaj sundu. Bankalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu bankalarına talimat vermesinden sonra emekli promosyonlarında düzenlemeye gitti. Kamu bankalarında başlatılan emekli promosyon güncellemesi özel bankalarda da artışların yapılmasını […]

Ekonomi
02 Mayıs 2024
Otomobil fırsatı başladı: Sıfır araba almak isteyene 400.000 TL’lik fırsat!

Otomobil almak isteyenlere fırsatlar sıralandı. Sıfır araç sahibi olmak isteyen vatandaşlara 400 bin TL’lik fırsat açıklandı. İşte detaylar haberimizde… Türkiye’de otomobil sektöründeki fiyat artışı araba sahibi olmak isteyen binlerce vatandaşın etkilenmesine yol açtı. Araç fiyatları her geçen gün artarken diğer taraftan bankaların taşıt kredisi faiz oranlarında da yüksek bir artış meydana geldi. Araba almak her […]

Ekonomi
02 Mayıs 2024
Parasını katlamak isteyene formül! Bu mevduat faizi minimum 26.000 TL kazandırıyor!

Parasını katlamak isteyenlere formül verildi. Mevduat faizi minimum 26 bin TL kazandırıyor. İşte en yüksek faizli mevduat hesabı detayları… Bankacılık sektöründe faiz oranları kredi türlerinde artarken aynı zamanda mevduat hesaplarında da artıyor. Elindeki nakdi en doğru şekilde değerlendirmek isteyen vatandaşlar gün geçtikçe yükselen mevduat hesaplarını tercih etmeye başlıyor. Güncel faiz oranları cazip şekilde sunulurken TCMB […]

Genel
02 Mayıs 2024
Meteoroloji’den Türkiye Genelinde Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun birçok bölgesinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Özellikle Adana, Osmaniye, Hatay, Mardin ve Batı Akdeniz’de etkili olacak fırtına ve sağanak yağışlara karşı tedbirli olunması gerekiyor. TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA BEKLENİYOR Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kuvvetli yağış ve fırtınaya dair uyarılarda bulundu. Bu gece saatlerinden […]