SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

TÜKODER’den zamlara tepki; Acı Reçetede Yazılan İlaçlar Yine Tüketiciye İçiriliyor.

Yayınlanma:
ABONE OL

TÜKETİCİYİ KORUMA DERNEĞİ (TÜKODER) tarafından yapılan açıklama da;

“Sabah uyandığımızda yoksul tüketiciye yazılan acı reçete karşımıza çıktı. Tükettiğimiz ürünlerin büyük bir bölümüne Katma Değer Vergisi (KDV) artışı yapılarak, ürünlerin etiket fiyatları yüzde iki ila on iki arasında zamlanmıştır.

Temizlik ürünlerine gelen %12 KDV artışı ise en önemli artışlardan biridir.

Verilen asgari ücret zamları, yoksul emekçinin eline geçmeden erimiş; emekli ise ölüme mahkum edilmeye çalışılmaktadır.

Kötü giden ekonominin, büyüyen cari açığın, hoyrat harcanan kamu kaynaklarının ve boşalan hazinenin sorumlusu yoksul halk değildir. 

Sürekli artan döviz kurunun ve ülkenin ithal ürüne muhtaç hale getirilmesinin sorumlusu yoksul tüketici değildir.

Bu nedenle tüketim vergileri dediğimiz dolaylı vergiler (KDV, ÖTV) yükseltilerek fatura halka kesilemez.

Ekonomiyi bu duruma kimler getirdi ise sorumlular onlardır.

Geçmediğimiz köprülerin, oto yolların, tünellerin, kullanmadığımız havaalanlarının ücretlerinin döviz bazlı ödenmesi için kimler karar verdi ise, kimler eksik bilgilendirme ve hesaplar yaptı ise sorumlu onlardır. Bu ülkenin kaynakları kimlere aktarıldı ise acı reçeteyi de onlar içmelidir.

Çeşitli teşvikler ile kaynakların aktarıldığı  doğrudan vergi mükellefleri olan ihale patronları şirketler acı reçeteyi içmelidir. Bu özellikli şirketler aldıkları teşvik istisnaları ve çeşitli yollar ile düşürülen matrahlar nedeniyle ya çok az vergi ödemekteler ya da bilançoları zarardadır.

Bilindiği üzere tüketim vergisi dediğimiz tüketirken ödediğimiz bu vergileri tüketiciler yaşam için zorunlu tüketim maddelerini satın alırken ödüyor. Gelirine bakılmaksızın herkesin aynı oran veya miktarda ödediği bu vergiler nedeniyle vergi adaleti bozulmaktadır.

Gerçekten bu ülkede vergi adaleti sağlanmak isteniyor ise, servet beyanı getirilmeli, kazanca göre vergi alınmalıdır.

Bu artışlar kabul edilemez, krizin sorumlusu biz değiliz, neden faturasını biz ödüyoruz.

ÇOK İYİ BİLİYORUZ Kİ; SIRTIMIZA YÜKLENEN VERGİ VE HARÇLARDAN ELDE EDİLEN GELİRLER, KUR KORUMALI MEVDUAT SAHİPLERİNE  VE GARANTİLİ PROJELERDE BİRİLERİNE YAKIN RANTÇI MÜTEAHHİTLERE YÜZ MİLYARLARCA LİRALIK KAYNAK OLARAK AKTARILACAKTIR. 

RANTÇI DEĞİL HALKÇI EKONOMİ!

KDV ARTIŞLARI ACİLEN GERİ ÇEKİLMELİ, GELİRE ENDEKSLİ VERGİ SİSTEMİ GETİRİLMELİDİR.

YETER ARTIK, KRİZİN SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ, ACI REÇETEYİ SORUMLULARA YAZIN!

İlgili Haberler

Genel
03 Mayıs 2024
Mayıs Celbi Askerlik Yerleri Açıklandı: Detaylar ve Sevk Tarihleri Belli Oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Mayıs 2024 celbi için yedek subay, yedek astsubay aday adayları ve er statüsündeki yükümlülerin askerlik yerlerini duyurdu. E-Devlet üzerinden erişilebilen sonuçlar, adayların sevk tarihlerini de içeriyor. ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü, Mayıs 2024 celbi için askerlik yerlerini açıkladı. Yedek subay aday adayları, yedek astsubay aday adayları ve er […]

Genel
03 Mayıs 2024
Kırmızı Et Fiyatlarındaki Artış Devam Ediyor: Bayram Öncesi Kesimlerin Yavaşlatılması Fiyatlara Yansıdı

Kurban Bayramı öncesinde kırmızı ette kesimlerin yavaşlatılması, fiyatların önemli ölçüde artmasına neden oldu. Sektör kaynakları, yaşanan bu durumun fiyat artışlarını daha da tetiklediğini belirtiyor. KIRMIZI ETTE FİYAT ARTIŞI SÜRÜYOR Kurban Bayramı öncesinde kırmızı et fiyatlarındaki artış, tüketiciler ve sektör profesyonelleri tarafından endişeyle karşılanıyor. Özellikle dana ve kuzu etinde son bir yılda yaşanan fiyat artışları, vatandaşların […]

Ekonomi
03 Mayıs 2024
16 Milyon Emekliye Sabah Müjdesi! Temmuz Ayı Maaş Zammı Erkene Çekildi

Emekliye müjde. Temmuz zammı erken gelebilir, bayram ikramiyesinde artış önerildi. 16 milyon emekli için sabah sürprizi gibi bomba haber geldi. Temmuz ayı maaşı zammı için geri sayıma başlayan emekliler bu haberle sevinçten havalara uçacak. Çünkü emekliye temmuz zammı erkene çekilebilir. SSK ve bağ-kur emeklisi özellikle listeye alındı. TBMM’ye yeni kanun teklifi sunulduğu, milyonlarca emekliyi bekleyen […]

Ekonomi
03 Mayıs 2024
Emekliye CAN SUYU geldi! Maaş alana 50.000 TL’de nakit destek var

Son dakika haberi… Emekliye can suyu olacak nakit destek ödemesi geldi. 2 kamu bankası 50.000 TL ek ödeme yapacak. Emekliye can suyu olacak müjdeli duyuru bu sabah saatlerinde yapıldı. 2 kamu Bankası tarafından emeklilere 50.000 TL’lik maaşa ek nakit destek sağlanacak. Ziraat Bankası ve Vakıfbank’ın vereceği nakit destek ödemesi emekli kredisi olarak hesaplara geçiyor. Emekliler, […]