SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartallılar Aşure Lokmasında Buluştu

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi ve Kartal Cemevi Vakfı işbirliği ile düzenlenen aşure lokmasında Kartallılar bir araya geldi. Yas-ı Matem orucunun sona ermesiyle birlikte, Kartal Cemevi ve Kartal Meydanı’nda yapılan aşure ikramına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, ilk olarak Kartal Cemevi’nde düzenlenen aşure lokması ikramına katıldı. Başkan Gökhan Yüksel, burada yaptığı konuşmada barış ve kardeşlik vurgusu yaparak, Muharrem ayının tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Kartal Cemevi’nde gerçekleşen aşure lokması ikramına; Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı, Kartal Müftüsü Mehmet Özer, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş, Kartal Cemevi Dedesi Celal Özer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Gökhan Yüksel’den ‘Barış ve Kardeşlik’ Vurgusu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel,  tutulan oruçların ve verilen hizmetlerin kabul olmasını dileyerek, Muharrem ayının kardeşliğe ve barışa vesile olmasını diledi. Başkan Gökhan Yüksel, “12 gün boyunca hizmetler yapıldı, oruçlar tutuldu. Görev yapan tüm canlarımıza, mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah hizmetlerini kabul etsin. Rabbim tutulan oruçları, yapılan ibadetleri hak katında kabul etsin. İnşallah böyle acıları böyle zulümleri  bir daha yaşamayız. İbadetimiz tekrar hak katında kabul olsun.” ifadelerini kullandı.

Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Yas-ı Matem’de tutulan oruçların kabul olmasını dileyerek, Muharrem Ayı’nın tüm İslam alemine birlik ve beraberlik getirmesini temenni etti. Kartal Kaymakamı Abdullah Demir yaptığı konuşmada, “Bugün inançlarımızla ve tarihimizden gelen hepimiz için hüzünlü bir gün. Ama benim için ayrı bir hüzün. 21 Ağustos 2021’de ben burada yemeğe katıldım. Yemekten sonra eve döndüğümde babamın vefat ettiğini öğrenmiştim. Allah tuttuğunuz oruçları, yaptığınız ibadetleri kabul etsin. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah,  Hz. Muhammed’den Hz. Ali’ye kimseyi mahcup eğlemesin. ” diye konuştu.

Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş,  “Bir Yas-ı Muharremin sonunda lokmalarımızı paylaşmaya geldik. 12 günün ardından kurbanlarımızı kestik, bugünde aşuremizi dağıtmaya başladık. Allah hepimize bir sonraki oruçları da nasip etsin. Yas-ı Muharrem Adem Peygamberden beri tüm peygamberlerimizin tuttuğu bir oruçtur. Akabinde Muharremin 10. günü Kerbela olayıyla birlikte yasını tuttuktan sonra 13. günü kurbanlarımızı kestik, aşurelerimizi yaptık. Allah herkesin tuttuğu oruçları, yaptığı ibadetleri lokmaları hak katında kabul etsin. Tüm niyetlerinizi kabul etsin.” dedi.

Aşure lokması, okunan duaların ardından vatandaşlara ikram edildi.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Cemevi ziyaretinin ardından Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi Kartal Şubesi’nin aşure lokması ikramına katıldı.

Kartal Belediyesi’nden vatandaşlara aşure ikramı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Meydanı’nda gerçekleştirilen aşure ikramında ise Kartallı komşuları ile bir araya geldi. Birlik, beraberlik ve paylaşmanın sembolü olan aşure lokmasını komşularıyla paylaştı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği aşure ikramında Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş ile birlikte aşure kazanının başına geçti. Okunan duanın ardından vatandaşlara aşure ikramı yapıldı.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]