SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

KESİNTİSİZ İNTERNET BOSTANCI-DUDULLU METRO HATTI’NDA

Yayınlanma:
ABONE OL

Ücretsiz ve kesintisiz internet İBB Wi-Fi, Yenikapı-Hacıosman Hattı’nın ardından M8 Bostancı-Dudullu Metrosu’nda da hizmet vermeye başladı. Metro hatları içerisinde oluşturulan internet olası afet durumunda vatandaşların iletişim ihtiyaçları için kritik öneme sahip olacak.

Metrolarda İstanbulluların günlük iletişim ihtiyaçları ve olası afet durumlarında büyük önem taşıyan internet erişimi yaygınlaştırılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 17 Ağustos 1999 depreminin 24 yıldönümünde M8 Bostancı-Dudullu Metrosu’nda ücretsiz ve kesintisiz internet İBB Wi-Fi’yi kullanıma sundu.

İstanbullulara ilk olarak Ekim 2021’de M2 Yenikapı-Hacıosman Metrosu’nda sunulmaya başlanan ücretsiz ve kesintisiz internet hizmetinin kapsamı genişletildi. Günlük ortalama 42 bin yolcu taşıyan, 13 istasyonlu ve 14,3 km’lik Bostancı-Dudullu Metrosu’nda; 80 km hızda bile tren başına ortalama 250 mbit download, 100 mbit upload hıza ulaşıldı. Proje kapsamında Bostancı-Dudullu Metrosu’ndaki 10 ayrı trene 40 tane erişim noktası ve tünel içlerine 46 adet hat boyu ekipmanı kuruldu.

AFET DURUMUNDA KRİTİK ÖNEME SAHİP

Metrolarda internet altyapısının günlük ihtiyaçlar dışında acil durumlarda da büyük öneme sahip olduğuna dikkat çeken İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Erol Özgüner, “Yaptığımız altyapı yatırımları ile metrolarda seyahat eden 2,5 milyon yolcumuz internetten daha verimli ve keyifle faydalanabilecek” dedi.

İSTANBUL’UN TEKNOLOJİK ALTYAPISI GÜÇLENDİRİLİYOR

İBB Wi-Fi hizmeti, bu 2 hattın dışındaki diğer raylı sistemlerde, 130 ayrı erişim noktasında istasyon ve tünellerdeki mavi bölge olarak adlandırılan alanlarda kullanılabiliyor. İBB Wi-Fi kullanıcı adı ve şifresin giren yolcular, ücretsiz internet hizmetinden yararlanabiliyor.

İBB İştirakler Teknoloji Grup Başkanı Nihat Narin, şehir içi ulaşımın en önemli temel parçası olan metrolardaki ücretsiz İBB Wi-Fi hizmetini yaygınlaştırarak toplu taşıma sistemini daha modern ve konforlu hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Narin, “Şehrin teknolojik altyapısını daha da güçlendirerek İstanbulluların raylı sistemleri daha çok tercih etmelerini teşvik etmek için aralıksız çalışıyoruz” dedi.

İlgili Haberler

Genel
06 Mayıs 2024
Tarih verildi! Yeni yağış dalgası 81 ili vuracak, hazırlıklı olun

Türkiye için yeni sağanak yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı, 81 ilde yeni yağış dalgası başlıyor. Yurt genelinde geçtiğimiz hafta büyük bölümde sağanak yağış etkili olmuştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2 günlük sürecek Güneşli günlerin ardından yeni yağışlı hava sisteminin Türkiye’ye etkisi altına alacağını duyurdu. CNN Türk meteoroloji danışmanı Profesör Doktor Orhan Şen’den de yeni […]

Genel
06 Mayıs 2024
3’ü çocuk 5 kişinin cesedi bulundu! Korkunç olay o ilimizde yaşandı

Korkunç olay o ilimizde yaşandı. Eve girenler neye uğradığını şaşırdı. 3’ü çocuk 5 kişinin cesedi bulundu. Korkunç olay Kilis’te yaşandı. Suriye uyruklu olduğu öğrenilen bir kişi eşi ve 8 6 ve 5 yaşlarında olan 3 çocuğunu katlettikten sonra intihar etti. Kan donduran olayın detayları netleşti. 5 KİŞİNİN CESEDİ BULUNDU Aile faciası Kilis’te yaşandı. Alınan bilgiye […]

Genel
06 Mayıs 2024
İstanbullular DİKKAT! Gece ayrı gündüz ayrı vuracak, tamı tamına 2 gün sürecek

İstanbul’a Bahar gelmiyor. Son dakika uyarısı yapıldı. Gece ayrı gündüz ayrı vuracak tamı tamına 2 gün sürecek. Tüm Türkiye’de bu yıl Kış ayları oldukça sıcak ve kurak geçmiş geçtiğimiz nisan ayında da rekor sıcaklıklar görülmüştü. Mayıs ayının gelmesi ile birlikte herkes Bahar’ın da geleceğini düşünüyordu ancak İstanbul için kötü haber verildi. Tüm Türkiye genelinde günlerdir […]

Genel
05 Mayıs 2024
Evinde limon olanlar dikkat! Her gün bunu yapın

Her gün limonlu su içmenin mucize faydaları olduğunu biliyor muydunuz? Limonlu suyun düzenli tüketimi, bağışıklık sistemini güçlendirmekten sindirimi iyileştirmeye kadar birçok fayda sunuyor. İşte sağlığımıza olumlu etkilerinden bazıları. LİMONUN GÜCÜ Limon, içerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde sağlık için güçlü bir destek sağlar. Özellikle yüksek C vitamini içeriğiyle bağışıklığı güçlendiren limon, cilt sağlığı ve sindirim sistemi […]