SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Mert Polat, “Örgüt iradesini her aşamada kararlara katmak için adayım”

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP Kartal İlçe Başkan Adayı Mert Polat, dün adaylık açıklamasını yaptı. Mevcut ilçe başkanı Süleyman Uzunok, Kadın Kolları başkanı Birgül Karababa, Gençlik Kolları başkanı Erdem Kara da Polat’ın açıklamasında hazır bulundu. Mert Polat açıklamasında; “Örgüt iradesini her aşamada kararlara katmak için adayım” ifadelerini kullandı.

Açıklamaya; önceki dönem ilçe başkanlarından Kamer Gök, Erdal Kıskanç, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları İmam Aydın, Oktay Aksu, İSFALT Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yüksel, Meclis Üyeleri; Özlem Bulut, Refik Şener, Yusuf Altay, Yasin Ünder, Umut Daştan, Kartal Belediye Başkan Danışmanları Özbey Pekşen, Düzgün Çapar ve partililer katıldı.

Polat açıklamasında şunları belirtti:

“Konuşmama başlamadan önce burada bir heyecanımı da sizlerle paylaşmak istiyorum. 13 yıl önce,  evim olarak gördüğüm partimizin kapısından içeriye girdiğimde, yaşadığım heyecan,

Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarına olan inancım,

hayallerim, umutlarım ve düşlerimi,  

Bana bugün, o kapıdan girdiğim ki heyecanımı tekrar yaşattığınız için Ailem olarak gördüğüm tüm örgüt üyelerime ayrı ayrı teşekkür ederim.

Burada adaylık açıklamamda hali hazırda bulunan, partimizin seçim çalışmalarında gecesini gündüzüne katan genç arkadaşlarımın, ailesinden feragat edip bizi evlatları yerine koyan partimizin tüm emekçi kadınlarının, tecrübeleriyle bizlere yol gösteren parti büyüklerimizin vermiş oldukları mücadelenin bir şahidi olarak bugün karşınızdayım!

Hepimizin birbirimizi iyi tanıdığımızı düşünüyorum, fakat adettendir naçizane yine tüm dostlarıma kendimden biraz bahsetmek isterim.

Kartal’da 1989 yılında doğdum. İlk, orta ve lise yıllarımı Soğanlık Yeni Mahalle’sinde tamamladım. Kocaeli Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunuyum. Gelişim Üniversitesi İşletme Yönetimi yüksek lisans tezine devam etmekteyim. Turizm ve taşımacılık üzerine özel sektörde faaliyet gösteren şirket sahibiyim.

Cumhuriyet Halk Partili bir ailenin evladıyım. Cumhuriyet Halk Partisi bana dededen kalan bir mirastır.

Siyasi hayatıma 2009 yılında mahalle birimlerinde ve seçim çalışmalarında mücadele ederek başladım. Üniversite eğitimim sonrasında CHP Kartal Gençlik Kolları’nda yapılan kongre sonucunda yönetici olarak görev aldım. 2015-2017 yılları arasında Gençlik Kolları’nda eğitim ve üniversite komisyonlarında aktif çalışmalar yürüttüm.  

2017-2020 yılları arasında 36. Kartal İlçe Kongresi’nde seçilerek İlçe Yönetim Kurulu / Eğitim Sekreterliği, ardından 2020-2023 yılları arası 37. İlçe Kongresi’nde yeniden seçilerek İlçe Yönetim Kurulu / İlçe Sekreterliği görevlerinde bulundum.

Değerli dostlar, önemli bir genel seçimi geride bıraktık. Elbette hepimizin hiç beklemediği ve çok üzüldüğü bir sonuç aldık. Şunu iyi bilmelisiniz ki partimizin üyesinden genel başkanına kadar iktidara olan inancımızla gece gündüz demeden mücadele ettik.

Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun önderliğinde tüm   demokratik güçleri aynı masaya toplayan bir anlayış ile  bir birliktelik yarattık. Bu sömürü ve korku düzenine karşı meydanlarda mücadele ettik                    

Lakin karşımızda olan güç 20 yıldır devleti anti demokratik uygulamalar ile yöneten, Fetosüyle, cemaatleriyle, tarikatlarıyla Devletin tüm gücünü kendi çıkarları ve menfaatleri doğrultusunda kullanan, her kademesine yerleştirdiği bürokrat kadroları ile kemikleşmiş bir siyasi yapıyla karşı karşıya kaldık.

Seçim sonucu bizim için bir SON değil önümüzdeki ilk seçimle birlikte, başka bir mücadelenin başlangıcıdır.

Genel başkanımız sayın Kemal KILIÇDAROĞLU partimizde kongre takvimini başlatarak, önümüzdeki ilk seçim olan, yerel seçimlerin ve akabinde gelecek olan genel seçimlerin partimizin bayrağını daha ileriye taşıyacak olan yeni kadrolarını siz değerli örgüt emekçilerin iradesine bırakmıştır.

Ve bundan yola çıkarak 10 yıldır bu partinin her kademesinde görev almış, siyasi yaşamıma şu arkada görmüş olduğunuz gençlik odasından başlamış, Kartal örgütümüzün her üyesi ile sohbet ederek, dertleşerek, kah gülerek kah ağlayarak yani kartal örgütünün ne istediğini ve neyi hak ettiğini iyi bilerek, siz değerli örgütümüzün söz ve karar sahibi olması için  bugün burada huzurlarınızda ilçe başkanlığına adayım !

Kartal örgütümüzün köklerinden geliyorum; İlçe kongremiz ve devamında gerçekleşecek il ve kurultay süreçlerinde KARTAL’ın temsiliyet noktasında nerelerde olması gerektiğini iyi biliyorum.                                                                                                                                                      

Tabi ki omuzlarınızda çok ağır bir yük var.                                                                                                                                                                               

Ciddi bir sorumluluk taşıyorsunuz.

Sizin irade ve düşünceleriniz ile partimizin gelecek yıllarındaki kadroları şekillenecek.

Sıraladığım bu aşamalarda sizlerin iradesini doğru temsil etmek için

Her aşamada örgüt iradesini kararlara katmak için

Partiyi kartal ilçesinde tüzük ve programa uygun olarak yönetmek için

Sosyal, siyasal  ve ekonomik olarak halkımıza zulmeden tek adam rejimine karşı çıkmak için

Toplumun tüm alt gruplarının özellikle yoksul halkı sömürerek beşli çete ve beraberindeki yandaş sermaye kesimlerinin parasına para katanların karşısında durmak için,

Atatürk cumhuriyetini laik demokratik sosyal hukuk devletimizi savunmak için,

Cumhur ittifakının gerici, laiklik karşıtı, kadına düşman gençliğe düşman aydınlara düşman sanata ve özgürlüğe düşman olan zihniyetine karşı çıkmak için,

Tüm ülkemizde Vereceğimiz mücadeleyi kartaldan başlatmak için, doğru ve  bilinçli örgüt yapısını hep birlikte kurmak için ilçe başkanlığına adayım !

Çıkmış olduğum bu meşakkatli yolda, kendimi Cumhuriyet Halk Partisinin emektar ve cefakâr örgütüne emanet ediyorum.

EMEĞİMİZ KARTAL İÇİN Sizlere bir kez daha bugün beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyor. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

İlgili Haberler

Genel
03 Mayıs 2024
Mayıs Celbi Askerlik Yerleri Açıklandı: Detaylar ve Sevk Tarihleri Belli Oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Mayıs 2024 celbi için yedek subay, yedek astsubay aday adayları ve er statüsündeki yükümlülerin askerlik yerlerini duyurdu. E-Devlet üzerinden erişilebilen sonuçlar, adayların sevk tarihlerini de içeriyor. ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü, Mayıs 2024 celbi için askerlik yerlerini açıkladı. Yedek subay aday adayları, yedek astsubay aday adayları ve er […]

Genel
03 Mayıs 2024
Kırmızı Et Fiyatlarındaki Artış Devam Ediyor: Bayram Öncesi Kesimlerin Yavaşlatılması Fiyatlara Yansıdı

Kurban Bayramı öncesinde kırmızı ette kesimlerin yavaşlatılması, fiyatların önemli ölçüde artmasına neden oldu. Sektör kaynakları, yaşanan bu durumun fiyat artışlarını daha da tetiklediğini belirtiyor. KIRMIZI ETTE FİYAT ARTIŞI SÜRÜYOR Kurban Bayramı öncesinde kırmızı et fiyatlarındaki artış, tüketiciler ve sektör profesyonelleri tarafından endişeyle karşılanıyor. Özellikle dana ve kuzu etinde son bir yılda yaşanan fiyat artışları, vatandaşların […]

Genel
02 Mayıs 2024
Meteoroloji’den Türkiye Genelinde Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun birçok bölgesinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Özellikle Adana, Osmaniye, Hatay, Mardin ve Batı Akdeniz’de etkili olacak fırtına ve sağanak yağışlara karşı tedbirli olunması gerekiyor. TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA BEKLENİYOR Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kuvvetli yağış ve fırtınaya dair uyarılarda bulundu. Bu gece saatlerinden […]

Politika
02 Mayıs 2024
İYİ Parti’nin Yeni Genel İdare Kurulu Yarın İlk Toplantısını Gerçekleştirecek

İYİ Parti’de yeni başkan Müsavat Dervişoğlu liderliğinde ilk GİK toplantısı yarın yapılacak. İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı’nda seçilen yeni Genel İdare Kurulu (GİK), Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu liderliğinde yarın ilk toplantısını yapacak. Toplantıda Başkanlık Divanı’nın oluşturulması bekleniyor. İYİ PARTİ GİK TOPLANTISI DETAYLARI İYİ Parti, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen 5. Olağanüstü Kurultayı’nın ardından yeni Genel İdare […]