SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

CHP Kartal İlçe Başkanlığı olağan kongresi 3 Eylül’de yapılacak.

Yayınlanma:
ABONE OL

İlçe başkanlığına yeni dönemde de aday olduğunu açıklayan Süleyman Uzunok dün partilileri ile ilçe binasında bir araya geldi. Uzunok, önemli açıklamalarda bulundu.  Uzunok’un açıklamasına; Yıldırım Emsiz, Muammer Çelebi, Hüsnü Süslü, Özgür Nas, Metin Ağırman, Oğuz Aykan, Nejla Erdem, Kamer Gök gibi siyasi isimler de katılım gösterdi. Uzunok konuşmasında; örgüt vurgusu yaptı. Önseçimin gerekliliğinden, mahalle birim başkanlarının öneminden ve parti içi demokrasiden de bahsederek; “Parti içi ön seçimi örgütümüzün her kademesinde savunacağım. Meclis üyelerini, İlçe Başkanı ve Belediye Başkanı belirlemeyecek. Siyasi tabir ile bisküvi kutusunu bu örgütün önüne koyacağım. İthal eden değil, ihraç eden bir Kartal olacağız” dedi.  

Uzunok’un adaylık toplantısına; bir diğer aday Mert Polat da katıldı.

Süleyman Uzunok’un açıklaması şöyle;

“Kartal CHP’nin İstanbul’un en çok oy artışında olduğu ilçeler arasında yer aldı”

“İlçe başkanımızın milletvekili adaylığı için istifası sonrası ilçe yönetim kurulu arkadaşlarımız arasında yapılan seçimle Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı görevini üstlendim. 8 aydır da bu onurlu görevi yürütüyorum.

Göreve geldiğim günden itibaren Kartal’da küsmüş, Kartal’da yorulmuş, süreçlerde kırılmış, emek vermiş ne kadar partilimiz var ise her birine ulaşmayı hedefledim. İstifa eden birçok üyemiz vardı. Onları tekrardan baba ve ana ocakları olan Cumhuriyet Halk Partisine davet ettim. Genel seçim sürecinde her partilimizin, bu onurlu mücadelede başrol oyuncusu olması için çaba sarfettim.

Kırılanı geldi diri olduk

Küseni geldi barış olduk

Ayrışanı geldi birlik olduk.

Ve bu çalışmanın ve gayretin sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi, Kartal ilçesinde son yılların en büyük başarısını elde etti. Oy oranımız arttı! İstanbul’daki 39 İlçe arasında, oy oranı artışında en üstlerde yer aldık!

Yönetim Kurulu arkadaşlarıma, kadın kollarımıza ve gençlik kollarımıza ve tüm emekçi örgütümüze teşekkürlerimi sunuyorum. Ben değil biz olduk ve hep birlikte başardık!”

Uzunok: “İlçe başkanlığına adayım”

Sözlerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek devam eden Uzunok;

“İçine doğduğum partimde çıkarsız ve menfaatsiz olarak yürüttüğümüz mücadelemizin ve emeğimizin neticesiyle bu gün burada bu coşkulu salonda, siz değerli yol arkadaşlarıma, büyüklerime; bu kürsüden başkan adaylığı için seslenmek benim için bir hayaldi.

Bu hayali bana yaşattığı için başta kurucu ve ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, parti içi demokrasiyi yeniden yeşerten Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na  ve siz değerli partililerime yürekten teşekkür ediyorum.

İktidarın, insanlarımızı mahkum ettikleri bu ekonomik bunalımdan kurtarıp , özgür yarınlara ulaştırmak , umudu tekrar uyandırmak ve yeniden ayağa kalkmak adına şeffaf, adil, liyakatli bir yönetim anlayışıyla daha güçlü bir örgüt için, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanlığı’na adayım!” dedi.

“Meclis üyelerini, İlçe Başkanı ve Belediye Başkanı belirlemeyecek. Siyasi tabir ile bisküvi kutusunu bu örgütün önüne koyacağım. İthal eden değil, ihraç eden bir Kartal olacağız” diyen Süleyman Uzunok yeni dönem için hedeflerini sıraladı. En çok alkışı ve tezahüratı da burada aldı.

Süleyman Uzunok: “Bu bir siyasi manifestodur”

Uzunok şöyle devam etti;

“İlçe başkanı olursam söz veriyorum; bu bir siyasi manifestodur.

-partimiz geçmişin tecrübesiyle geleceğin umudunu harmanlayacağız!

-mahalle birim başkanlıkları kaybettikleri önemi tekrar kazandıracağız! Onlar  bu örgütün çilesini çeken emektarlarıdır. Ben de yaptığım için iyi biliyorum. Mahalle Birimleri birçok mahallemizde daimi olarak açık kalacaktır.

-Emekten yana olacağız. STK, Sendika ve Meslek Odaları ile işçi, emekçi kardeşlerimizin yanında olup süreci onlar ile dayanışma, içinde götüreceğiz.

-Sosyal yardımlaşma derneği kuracağız.

-Kartal’da şeffaf ve adilce bir düzen inşa edeceğiz.

-Genel Merkez temsiliyeti konusunda Kartal’ı üst seviyeye çıkaracağız

-Üye hukukunu korumak, parti içi demokrasiyi hayata geçirmek için birlikte mücadele edeceğiz.

-Parti içi ön seçimi örgütümüzün her kademesinde savunacağım. Meclis üyelerini, İlçe Başkanı ve Belediye Başkanı belirlemeyecek. Siyasi tabir ile bisküvi kutusunu bu örgütün önüne koyacağım. İthal eden değil, ihraç eden bir Kartal olacağız.

-Kadınlarımızın ve gençliğin söz ve karar sahibi olması için mücadele edeceğim.

-Siyasi ve ideolojik eğitimler vereceğiz. Çalıştaylar düzenleyeceğiz

– ARTIK SEÇİMDEN SEÇİME ÇALIŞMAYI BİTİRİYORUZ!  SEÇİMDEN SEÇİME DEĞİL SÜREKLİ ÇALIŞMAYI BAŞLATIYORUZ!

Siyasetin, halkımızın ve parti üyelerimizin sorunları ile ilgilenmek olduğunu ve Siyasetin “sorunları çözme sanatı” olduğunu biliyorum!  Parti üyelerimizin ve vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için, “siyasi erk” olarak elimden ne geliyorsa yapacağım!

Bu arada, adaylığını açıklayan CHP Kartal ilçe yönetim kurulundan arkadaşım Mert Polat’a da başarılar diliyorum, hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Centilmence, haktan ve adaletten yana, güzel bir yarış olsun, KAZANAN Cumhuriyet Halk Partisi olsun”

Türk siyasetinin unutulmaz isimlerinden Bülent Ecevit’in sözlerini hatırlatarak; “Tekrar söylüyorum. Asıl öncelikle ölçülmesi gereken şudur; CHP’de  buyruk mu işleyecek, hukuk mu işleyecektir. Buna karar vereceğiz” dedi.  Uzunok, şunları belirtti:

“1972 Kurultayındaki Rahmetli Ecevit’in (Karaoğlan’ın) Konuşmasında da dediği gibi;

Aslında sorun, CHP’yi eski yörüngesine veya yeni yörüngesine oturtma sorununun da ötesindedir. Hatta sorun ya ben, ya Bülent sorunun da ötesindedir.

Tekrar söylüyorum. Asıl öncelikle ölçülmesi gereken şudur; CHP’de  buyruk mu işleyecek, hukuk mu işleyecektir. Buna karar vereceğiz.

Daha açık söylüyorum vereceğiniz karar şudur; Demokratik bir partinin kanunlara saygılı özgür üyelerimi olacağız, kapı kulları mı olacağız? KARAR SİZİNDİR!

Değerli yoldaşlarım, büyüklerim, kardeşlerim!

Fikri hür vicdanı hür delegelerimiz ve üyelerimiz…

ebedi genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün  şiarını her yerde HAYKIRACAĞIZ :

“ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR!”

Bu kongre örgütün vicdanının kongresidir.

Örgütün vicdanı sizlere emanet. İnanıyorum ki bu vicdana kulak verecekseniz.

Kimse artık örgütün, yani delegemizin, üyemizin sesini bastıramayacak!!!

DEVLETİN DEĞİL, ÖRGÜTÜN DEDİĞİ OLACAK !..

CUMHURİYET HALK PARTİSİ ÖRGÜTÜNÜN DEDİĞİ OLACAK!

Kimse umutsuzluğa kapılmasın!

2024 Yerel seçimlerinde Kartal Belediyesini, ne olursa olsun, tekrar kazanacağız!

Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını yeniden Kartal’da ve İstanbul’da dalgalandıracağız!

Kartal’ı CHP’nin kalesi yapacağız. İşçi Emekçisi şehri Kartal solun eskiden olduğu gibi yine başkenti olacak. Bu yetmez Kartal’daki örgütün sesi Pendik, Sancaktepe ve Tuzla’da yankılanacak. Oralarda da inşallah yerelde iktidara geleceğiz.

Vefakar ve cefakar yol arkadaşlarım ve değerli partililerim!! Delegelerimiz!

Buradan, huzurunuzda iktidar partisine de seslenmek istiyorum!!!

Eyyyy! devlet gücüyle bizleri yendiğini sanan adaletsiz iktidar!

Bil ki!!! Biz güçten yana değil haktan, halktan yana olanlarız. Biz Şeyh  Bedrettin Destanındaki hakkın yoldaşlarıyız. Menemen’deki Şehit Kubilay’ın şeriata asla izin vermeyecek olan, yolunda yürüyenleriz. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhunu taşıyan Kuva-i Milliyecileriz

Bil ki!!! Bizlerin… yani Cumhuriyet Halk Partililerin…Bu Ülkeyi en zor şartlarda kurtaranların ve kuranların… UMUDUNUN BİTTİĞİ YERDE İNADI BAŞLAR!!! İNADI!!!

450 km yolu Hak, Hukuk, Adalet için yürüyen Genel Başkanımızın ve mücadelesini yerine getirmek için yeniden şahlanacak, yeniden bir ve diri olacak, kaldığımız yerden inadına mücadeleye devam edeceğiz.

Onların sarayları varsa bizimde emeğimiz ve azmimiz var”

Süleyman Uzunok, Ahmed Arif’in dizlerini örgüt ile hep bir ağızdan okudu;

Öyle yıkma kendini,

Öyle mahzun, öyle garip…

Nerede olursan ol,

İçerde, dışarda, derste, sırada,

Yürü üstüne – üstüne,

Tükür yüzüne celladın,

Fırsatçının, fesatçının, hayının…

Dayan kitap ile

Dayan iş ile.

Tırnak ile, diş ile,

Umut ile, sevda ile, düş ile

Dayan rüsva etme beni.

Bu duygu ve düşüncelerle her birinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Bugün bizleri yalnız bırakmadığınız ve bundan sonra da bırakmayacağınızı bildiğim için her birinize yürekten teşekkür ediyorum.

İlgili Haberler

Genel
01 Mayıs 2024
Cem Garipoğlu’nun mezarı açılacak mı? Otopsi fotoğrafları çıkmıştı

Münevver Karabulut Cinayeti Soruşturmasında Yeni Gelişme: Cem Garipoğlu’nun Otopsi Raporu İncelendi. Münevver Karabulut cinayetinde yıllardır süregelen şüphelerin ardından Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri incelendi. Bilirkişi raporu beklenirken, aile ve kamuoyu bu soruşturmadan sonuç bekliyor. CEM GARİPOĞLU OLAYINDA BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ TAMAMLANDI CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, Münevver Karabulut cinayetinin ardından yıllar süren soruşturmanın son durumu […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Kartallı boksör Buse Naz Çakıroğlu, Başkan Gökhan Yüksel’i Ziyaret etti

Sırbistan’da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası’nda 4. kez finale kalan, üst üste üçüncü zaferini yaşayarak altın madalyayı ülkemize kazandıran Kartallı boksör Buse Naz Çakıroğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, şampiyon boksörün yanı sıra; Milli Takımlar Antrenörü Nazım Yiğit, milli boksör Büşra Işıldar ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Serkan Taş da hazır […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 1 Mayıs Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak, tüm işçi ve emekçilerin bayramını kutladı. Başkan Gökhan Yüksel, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Değerli komşularım, emekçi kardeşlerim; 1 Mayıs İşçi Bayramı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ‘Emek ve Dayanışma Günü’ adıyla kutlanan özel bir gündür. Toplumların refahı ve […]

Genel
01 Mayıs 2024
Dolandırıcıların Hedefinde Teknik Servis Aramaları

Son zamanlarda, teknoloji ürünlerinin fiyatlarının artmasıyla birlikte tüketiciler, ellerindeki cihazları onararak veya güncelleyerek kullanmaya yöneliyorlar. Ancak, bu durum teknik servis aramalarını da arttırıyor ve dolandırıcıların yeni bir hedefi haline geliyor. Eskiden dolandırıcılar, telefon veya basılı ilanlar aracılığıyla tüketicileri kandırırlardı. Ancak, internetin gelişmesiyle birlikte bu taktikler daha da sofistike bir hal aldı ve vatandaşlar artık doğrudan […]