SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ölü ve yaralıların olduğu Kerkük’te Riyaz Sarıkahya’dan Halka Çağrı

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkmeneli Partisi Genel Başkanı Riyaz Sarıkahya son birkaç gündür Kerkük’te yaşanan gerginliklerle alakalı Kerkük halkına bir çağrıda bulundu.

Kerkük’te yaşanan gerginliğin sebebi nedir?   

Edinilen bilgilere göre; Barzani yönetimine bağlı KDP partisinin, Kerkük’te bulunan ve uzun zamandır kullanmadığı ana karargah binasını siyasi çalışma bürosu olarak yaklaşan Irak seçimleri öncesi tekrar kullanmak istemesi ve güvenliğini de peşmergenin sağlayacağının duyulması üzerine başta Araplar olmak üzere Kerkük halkı bu duruma tepki gösterdi.

Yaşanan bu gerginliklerin çatışmaya döndüğü ve çıkan olaylarda 7 – 8 kişinin yaralandığı 2 kişinin de öldüğü belirtildi.

Başkan Sarıkahya Türkmenlere itidal tavsiye ederek şu açıklamayı yaptı.

“Bugün şehrimiz üzücü olaylara sahne olmuştur. Her ne kadar Türkmen halkı olaylara karışmamış olsa da Türkmenler olarak derin üzüntü ve barış adına endişe duymaktayız.

Olaylarda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve mağfiret dilerken yaralılara da acil şifalar dileriz. Bugün gibi üzücü olayların müsebbiplerinden hesap sorulmalı.

Provokatörler adalete teslim edilmeli. Kerkük şehrinde küçük hesaplar ve çıkarlar için barışı bozanlar kendileri de bu fitnede yok olacaklar. Kerkük te toplumsal barışa bozanlar yargılanmalı. Toplumsal barış geleceğimizin güvencesidir.

Biz parti olarak öteden beri Kerkük’ün sıradan bir şehir olmadığını tek çözümü de ortak yönetimden ve federe statüden geçtiğini defalarca vurguladık. Kerkük te kardeşliğin bir an önce tesis edilmesini ısrarla vurguluyoruz.

Kerkük Kerkük’ü sevenlerindir. Herkes sükûnet ve aklıselime bağlı kalmalarını talep ediyoruz. Sorunları kanunlar ve diyaloglar yolu ile hal edilmesini istiyoruz” dedi.

İlgili Haberler

Genel
03 Mayıs 2024
Mayıs Celbi Askerlik Yerleri Açıklandı: Detaylar ve Sevk Tarihleri Belli Oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Mayıs 2024 celbi için yedek subay, yedek astsubay aday adayları ve er statüsündeki yükümlülerin askerlik yerlerini duyurdu. E-Devlet üzerinden erişilebilen sonuçlar, adayların sevk tarihlerini de içeriyor. ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü, Mayıs 2024 celbi için askerlik yerlerini açıkladı. Yedek subay aday adayları, yedek astsubay aday adayları ve er […]

Genel
03 Mayıs 2024
Kırmızı Et Fiyatlarındaki Artış Devam Ediyor: Bayram Öncesi Kesimlerin Yavaşlatılması Fiyatlara Yansıdı

Kurban Bayramı öncesinde kırmızı ette kesimlerin yavaşlatılması, fiyatların önemli ölçüde artmasına neden oldu. Sektör kaynakları, yaşanan bu durumun fiyat artışlarını daha da tetiklediğini belirtiyor. KIRMIZI ETTE FİYAT ARTIŞI SÜRÜYOR Kurban Bayramı öncesinde kırmızı et fiyatlarındaki artış, tüketiciler ve sektör profesyonelleri tarafından endişeyle karşılanıyor. Özellikle dana ve kuzu etinde son bir yılda yaşanan fiyat artışları, vatandaşların […]

Genel
02 Mayıs 2024
Meteoroloji’den Türkiye Genelinde Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun birçok bölgesinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Özellikle Adana, Osmaniye, Hatay, Mardin ve Batı Akdeniz’de etkili olacak fırtına ve sağanak yağışlara karşı tedbirli olunması gerekiyor. TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA BEKLENİYOR Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kuvvetli yağış ve fırtınaya dair uyarılarda bulundu. Bu gece saatlerinden […]

Politika
02 Mayıs 2024
İYİ Parti’nin Yeni Genel İdare Kurulu Yarın İlk Toplantısını Gerçekleştirecek

İYİ Parti’de yeni başkan Müsavat Dervişoğlu liderliğinde ilk GİK toplantısı yarın yapılacak. İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı’nda seçilen yeni Genel İdare Kurulu (GİK), Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu liderliğinde yarın ilk toplantısını yapacak. Toplantıda Başkanlık Divanı’nın oluşturulması bekleniyor. İYİ PARTİ GİK TOPLANTISI DETAYLARI İYİ Parti, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen 5. Olağanüstü Kurultayı’nın ardından yeni Genel İdare […]