SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

‘Ruha Şifa Hüsn-ü Hat’ sergisi İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak

Yayınlanma:
ABONE OL

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Gününde

Albayrak Grubu, genç sanatseverleri ve usta hattatları buluşturmaya devam ediyor. “Ruha Şifa Hüsn-ü Hat” sergisinin açılışı, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Gününde, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Külliyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. “Ruha Şifa Hüsn-ü Hat” eserleri, psikolojik sağlamlık olgusunun geleneğimizde nasıl icra edildiğine dair çalışmaları içeriyor. Sergi, 10- 30 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Her yıl farklı bir tema etrafında hat eserlerini bir araya getiren Albayrak Grubu, Ruh Sağlık Derneği ve Kim Psikoloji iş birliğinde, ruh sağlığı alanında bir hüsnü hat sergisi yapmak amacıyla yola çıktı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Külliyesi ev sahipliğinde yarın saat 18.00’da açılacak “Ruha Şifa Hüsn-ü Hat” sergisi sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Psikolojik sağlamlık, psikolojik esneklik, psikolojik iyi oluş temalarının konu olarak seçildiği sergide, Arapça Osmanlıca ve Türkçe yazılarda ruh sağlığı ile ilgili söylenmiş yazılmış birbirinden güzel hatları bir araya getiriyor. Türkçe ve İngilizce olarak hat yazılarının hem metin hem videolarla birleştirildiği sergi, 10- 30 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak. 

Sergi, İslam Sanatları özelinde yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor 

Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörü Esad Sivri: “İslam sanatı, köklü bir geçmişe sahip olup insanın ruh dünyasıyla yakın bir bağlantı kurar ve İslam Medeniyetleri, yüzyıllar boyunca sanatı kendini ifade etme aracı olarak görmüştür. Ruha Şifa Hüsn-ü Hat Sergisi de, aynı bilinçle ruhumuza şifa olacak ayet-i kerimeler ve hadisler güzel yazım örneklerinden oluşuyor. Bu sergimiz, sanatseverlere sadece yeni eserlerle buluşma fırsatı sunmakla kalmayıp, aynı zamanda psikolojik sağlamlık arayışına farklı bir ufuk açarak İslam Sanatları özelinde yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. Açtığımız bu pencerenin sükûnete, huzura ve şifaya ulaştıracak bir yol olacağını umuyoruz.” İfadelerini kullandı. 

Arapça Osmanlıca ve Türkçe yazılarda birbirinden güzel hatlar bir araya getirildi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ömer Akgül, “Bizler geçmişin bilboardları olan geleneğimizdeki başa çıkma mekanizmaları hat yazılarımızı tekrar hatırlamak ve hatırlatmak ve bizi geçmişte güçlü kılan geleneklerimizden beslenerek şifayı aramak için 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Gününde bir sergi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Akgül, “Malumunuz olduğu üzere pandeminin ve depremin psikolojik etkileri her geçen gün daha belirgin ortaya çıkmaktadır. Çok şükür biyolojik olarak belki hepimiz enfekte olmadık, enkaz altında kalmadık, buna rağmen psikolojik olarak hepimiz bir miktar enfekte olduk ve yıkıldık. Ve biyolojik salgın bittiğinde maalesef psikolojik salgının yıkıcı etkileri bulaşmaya devam edecek. Önümüzdeki yılların en önemli temalarından olacak psikolojik sağlamlık, psikolojik esneklik, psikolojik iyi oluş kavramları sık sık vurgulanacak.

Bizler de geçmişin bilboardları olan geleneğimizdeki başa çıkma mekanizmaları hat yazılarımızı tekrar hatırlamak ve hatırlatmak ve bizi geçmişte güçlü kılan geleneklerimizden beslenerek şifayı aramak için 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Gününde bir sergi gerçekleştiriyoruz.

Ruh sağlığı alanında bir hüsnü hat sergisi yapmak amacıyla çıktığımız bu yolda başta Arapça Osmanlıca ve Türkçe yazılarda ruh sağ sağlığı ile ilgili söylenmiş yazılmış güzel hatları bir araya getirdik. Türkçe ve İngilizce olarak hat yazılarındaki hikmetli yolcuğumuzu hem metin hem videolarla birleştirdik.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
02 Mayıs 2024
Kartal’ın cadde ve sokakları asfaltlanırken, kaldırımlar da yenileniyor

Kartal’da başlattığı altyapı ve üstyapı yenileme çalışmalarıyla yıllardır çözülemeyen sorunları çözen Kartal Belediyesi, ilçenin 20 mahallesinde tespit ettiği sorunlu cadde ve sokakları baştan sona yeniliyor. Söz konusu çalışmalar kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Atalar Mahallesi Halitpaşa Caddesi’nde kaldırım yenileme çalışmalarını titizlikle gerçekleştirerek Kartal’ı güzelleştiriyor. Mayıs ayının gelmesiyle birlikte çalışmalarına hız veren Kartal Belediyesi Fen […]

Genel
01 Mayıs 2024
Cem Garipoğlu’nun mezarı açılacak mı? Otopsi fotoğrafları çıkmıştı

Münevver Karabulut Cinayeti Soruşturmasında Yeni Gelişme: Cem Garipoğlu’nun Otopsi Raporu İncelendi. Münevver Karabulut cinayetinde yıllardır süregelen şüphelerin ardından Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri incelendi. Bilirkişi raporu beklenirken, aile ve kamuoyu bu soruşturmadan sonuç bekliyor. CEM GARİPOĞLU OLAYINDA BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ TAMAMLANDI CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, Münevver Karabulut cinayetinin ardından yıllar süren soruşturmanın son durumu […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Kartal’da Dadaşlardan Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e ziyaret

Kartal’da bulunan Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı yönetimi yeniden Kartal Belediye başkanı seçilen Gökhan Yüksel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Öner Kalkan ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan Yüksel’e yeni dönem için başarı dileklerini ilettiler. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, makamında ağırladığı Erzurumlu Vakıf yöneticileriyle sohbet […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Kartallı boksör Buse Naz Çakıroğlu, Başkan Gökhan Yüksel’i Ziyaret etti

Sırbistan’da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası’nda 4. kez finale kalan, üst üste üçüncü zaferini yaşayarak altın madalyayı ülkemize kazandıran Kartallı boksör Buse Naz Çakıroğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, şampiyon boksörün yanı sıra; Milli Takımlar Antrenörü Nazım Yiğit, milli boksör Büşra Işıldar ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Serkan Taş da hazır […]