SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

SİLİVRİ’DE DOLU DOLU CUMHURİYET COŞKUSU YAŞANIYOR

Yayınlanma:
ABONE OL

Silivri Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü kapsamında dopdolu bir programı düzenliyor. Birçok farklı etkinliğe sahne olacak programda ünlü sanatçılar Kıraç, Alişan ve Ahmet Şafak, en güzel şarkılarıyla bayram coşkusunu doruğa çıkaracak.

Silivri Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü dolu dolu bir etkinlik programı ile kutluyor. Çeşitli sergiler, çekişmeli yarışmalar, ödüllü turnuvalar, tiyatro gösterileri, şenlikler ve özel açılışlara sahne olacak kutlamalar kapsamında ünlü sanatçılar Kıraç, Alişan ve Ahmet Şafak, en güzel şarkılarıyla Cumhuriyet Bayramı coşkusunu doruğa çıkaracak.

MİHENK TAŞLARI İSİMLİ TİYATRO OYUNU SEYİRCİYLE BULUŞTU

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 21 Ekim 2023 Cumartesi günü saat 19.23’te, Önder Yılmaz Sahnesi’nde Millî Mücadele’yi anlatan “Mihenk Taşları” adlı tiyatro oyunu seyirciyle buluştu.

BİLEK GÜREŞİ TURNUVASI YAPILDI

“Cumhuriyetimizin 100. Yılında” sloganıyla Silivri Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle “Okul Sporları Bilek Güreşi Turnuvası” düzenlendi. 23 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 10.00-14.00 arasında yapılan turnuva Alibey Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. Turnuva heyecanlı anlara sahne oldu. 

CUMHURİYET SERGİSİ DÜZENLENECEK

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Silivri Belediyesi ve Silivri Sanat Platformu iş birliğiyle “Cumhuriyet Sergisi” düzenlenecek. Birbirinden usta sanatçılar Cumhuriyetin 100. yıl dönümü kapsamında özel eserlerini 28 Ekim itibarıyla Oğuz Aral Sanat Galerisinde sergileyecek.

TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSUNDAN KONSER

Silivri Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kurslarında eğitim gören Türk Sanat Müziği Korosu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Önder Yılmaz Sahnesinde 26 Ekim Perşembe günü özel konser düzenleyecek.

ATLETİZM YARIŞMASI DÜZENLENECEK

Silivri Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle “Okul Sporları Atletizm Yarışması” düzenlenecek. Yarışma, 25 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 10.00-14.00 arasında Tarihi Mimar Sinan Köprüsü ve Zübeyde Hanım Anıtı arasında gerçekleşecek.

ÖZEL SPORCULAR SPOR VE KÜLTÜR ŞENLİĞİ YAPILACAK

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü etkinleri kapsamında Silivri Belediyesi ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu iş birliğiyle “Türk Dünyası Özel Sporcular Spor ve Kültür Şenliği” yapılacak. 8 farklı ülkenin özel sporcularının katılacağı şenliğin 26 Ekim 2023 Perşembe günü gerçekleşecek olan programı şöyle;

Açılış Seremonisi / Silivri Alibey Kapalı Spor Salonu / Saat 10.00-11.00

•       Masa Tenisi Müsabakası ve Madalya Töreni / Silivri Alibey Kapalı Spor Salonu / Saat 11.15-13.00

•       Atletizm Müsabakası ve Madalya Töreni / Müjdat Gürsu Spor Tesisleri / Saat 14.00-16.00

•       Yüzme Müsabakası / Silivri Belediyesi Naim Süleymanoğlu Spor Tesisleri / Saat 17.00-19.00

Şenliğin 27 Ekim 2023 Cuma günü gerçekleşen olan tek programı ise şöyle;

•       Futsal Gösteri Maçı / Silivri Alibey Kapalı Spor Salonu / Saat 17.00-19.00

CUMHURİYETİN 100. YILINA ÖZEL AÇILIŞ

Silivri Belediyesi ve hayırsever Nakipoğlu ailesi iş birliğiyle Yeni Mahalle’de 15.000 metrekare alan üzerine inşa edilen “Gülsen & Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi” için 27 Ekim Cuma günü açılış töreni gerçekleştirilecek.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 100. YILI COŞKUYLA KUTLANACAK

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı kutlamaları kapsamında Silivri Sahilinde bir dizi konser programı düzenlenecek. Program ilk olarak 28 Ekim 2023 Cumartesi günü, ünlü Sanatçı Kıraç konseriyle başlayacak. Saat 20.23’te başlayacak olan konser Silivri sahilinde gerçekleşecek. 29 Ekim 2023’te ise 19 Mayıs Meydanı’nda (Kaymakamlık yanında) başlayacak olan Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlenecek. Yürüyüşün hemen ardından ünlü Sanatçı Alişan saat 20.00’de, ünlü Sanatçı Ahmet Şafak ise saat 21.30’da en güzel şarkılarıyla Cumhuriyet Bayramı coşkusunu doruklara çıkaracak.

100. YILA ÖZEL 100 ÇINAR

Kutlamalar kapsamında Silivri Belediyesi tarafından 100 adet çınar ağacı toprakla buluşturulacak. Yeni Mahalle Varnalı Caddesi üzerinde bulunan arazi üzerinde 100 adet çınar ağacı dikilecek.

BAŞKAN YILMAZ’DAN DAVET

Silivrili vatandaşları düzenlenecek olan etkinlik ve konserlere davet eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Büyük mücadelelerle kazandığımız anlı şanlı zaferlerimizin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü Silivri’mize yakışacak bir şekilde kutlayacağız. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü kutlamalarıyla yaşayacağımız coşku Silivri’den yankılanacak. Gerçekleştireceğimiz etkinliklerimizde tüm hemşehrilerimizle buluşmayı temenni ediyor ve herkesi bu coşkulu kutlamalara ortak olmaya davet ediyorum” dedi.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]