SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Almanca Temel Kelimelerle Günlük Konuşma

Yayınlanma:
ABONE OL

Almanca kelime sayısı dile getirilenlerin çok üstünde demek doğru olacaktır. Özellikle isim tamlamalarının birleşik yazılması durumu söz konusu olduğundan bu şekilde yeni kelimeler her gün türetiliyor. Almanca kelimelerin sayısı ne kadar çok olsa bile bu dili öğrenmek için engelleyici faktörlerden biri kesinlikle değildir. Almancanın en önemli özelliklerinden biri, kelime bilgisinin % 5’ine hakim olarak günlük hayatın sürdürülmesinin mümkün olmasıdır.

Yalnızca temel kelimelere hakim olarak Almanca konuşulması, bu dili öğrenme açısından çekingen davranan kişilerin hayatlarını kolaylaştırır. Akıcı diyalog kurmak bu şekilde Almancada oldukça basit hale gelebilir. En sık kullanılan 100 temel kelimeyi öğrenerek Almanca metinlerin %50’sini anlamak hiç zor değildir. Sık kullanılan kelimeleri öğrenmeye başlayarak bu konuda çok yol alınabileceği ifade edilir. Bu noktada Almancakonulari.com sitesi gereken desteği kullanıcılara veriyor.

Temel Almanca Kelimelerle Almanca Diyaloglar

Temel Almanca kelimeler sayesinde günlük hayattaki konuşmalara hakim olabilirsiniz. Böylece bu kelimelere göz ve kulak aşinalığı sağladığınızda; artık Almanca diyalog kurmak, söylenen kelimeleri anlamak pratik hale gelecektir. Dizi ve filmlerde sıkça kullanılan bu kelimeleri devamlı dinlemek bu noktada oldukça işe yaramaktadır.

Almanca öğrenmeye yeni başlamış kişilerin bu dildeki uzun kelimelerden gözleri korkuyor olabilir. Kelime dağarcığı genişledikçe bu sorun ortadan kalkmaktadır. Başlangıç düzeyindeyken elbette kimse upuzun kelimelerle karşılaşmak istemeyecektir. Almancadaki uzun kelimeler birden fazla kelimenin birleşmesiyle oluştuğundan zor görünebilmektedir. Belki pek çok insana tuhaf gelebilecek bu kelime yapısı aslında temel kelimelerin birleştirilmesiyle ortaya çıkabilmektedir.

Almancayı akıcı konuşmak isteyenler için ilk öneri, neredeyse hiç kullanılmayan kelimelere yönelmemeleridir. Bunun yerine günlük hayatta çok sık karşılaşılacak kelimeleri eğlenceli bir şekilde öğrenerek kısa zamanda Almanca diyaloglara girilebilmektedir. Temel kelimelerin sonrasında yavaş yavaş seviyeyi artırmak bu anlamda etkili olacaktır.

Almanca öğrenirken can sıkmayacak ve geliştikçe mutlu olunacak yöntem kelime bilgisinin kalıcı şekilde artırılmasında rol oynamaktadır. Hiç Almanca bilmediğinizi düşünüyorsanız muhtemelen yanıldığınızı belirtmek gerekir. Türkçede kullanılan pek çok kelimenin Almancadan dilimize geçtiği gerçeği burada devreye girmektedir. Bu örneklere bakıldığında herkesin temel seviyede Almanca kelimelere aşina olduğu bir gerçektir. Bu ortak kelimeler ve daha fazlası için Almancakonulari.com adresinden gerekli bilgileri öğrenebilirsiniz.

İlgili Haberler

Dünyadan
03 Mayıs 2024
Milano’da Turistik Noktalarda Gece İçecek Satışına Yasak Getirildi

Milano Belediyesi, şehrin turistik bölgelerinde gece içecek satışını yasaklayarak, “çılgın gece hayatını” düzenlemeyi amaçlıyor. Venedik’te ise turist yoğunluğunu kontrol altına almak için giriş ücreti uygulaması başladı. MİLANO’DA GECE HAYATINA DÜZENLEME İtalya’nın moda başkenti Milano, gece hayatındaki aşırılıkları kontrol altına almak için yeni önlemler aldı. Milano Belediye Başkanı Giuseppe Sala’nın imzasını taşıyan yeni düzenleme, turistik bölgelerde […]

Dünyadan
01 Mayıs 2024
Hamas’tan Devlet Bahçeli açıklaması

Hamas, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Filistin halkına ve direnişine verdiği destekten dolayı memnuniyetini ifade etti. Hamas, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İsrail’e karşı Filistin halkının direnişine verdiği desteği memnuniyetle karşıladığını belirtti. Yapılan yazılı açıklamada, Bahçeli’nin Hamas’ı ve Filistin direnişini terör örgütü olarak tanımlamayı reddeden tavrı övgüyle karşılandı. BAHÇELİ’NİN DİRENİŞE VERDİĞİ DESTEK […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Kartallı boksör Buse Naz Çakıroğlu, Başkan Gökhan Yüksel’i Ziyaret etti

Sırbistan’da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası’nda 4. kez finale kalan, üst üste üçüncü zaferini yaşayarak altın madalyayı ülkemize kazandıran Kartallı boksör Buse Naz Çakıroğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, şampiyon boksörün yanı sıra; Milli Takımlar Antrenörü Nazım Yiğit, milli boksör Büşra Işıldar ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Serkan Taş da hazır […]

Genel
01 Mayıs 2024
Dolandırıcıların Hedefinde Teknik Servis Aramaları

Son zamanlarda, teknoloji ürünlerinin fiyatlarının artmasıyla birlikte tüketiciler, ellerindeki cihazları onararak veya güncelleyerek kullanmaya yöneliyorlar. Ancak, bu durum teknik servis aramalarını da arttırıyor ve dolandırıcıların yeni bir hedefi haline geliyor. Eskiden dolandırıcılar, telefon veya basılı ilanlar aracılığıyla tüketicileri kandırırlardı. Ancak, internetin gelişmesiyle birlikte bu taktikler daha da sofistike bir hal aldı ve vatandaşlar artık doğrudan […]