SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Aydos Ormanı’nda 100. Yıl Temizlik Seferberliği 

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, ÇEVKO (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfı) ile bir ilaç firmasının çalışanlarının işbirliğiyle Cumhuriyet’in ilanın 100. Yılı kutlamaları kapsamında Aydos Ormanı’nda çevre temizliği gerçekleştirildi.

28 Ekim Cumartesi günü Aydos Ormanı eski poligon mevkiinde düzenlenen etkinlikte, ormana gelişigüzel atılan; metal, pet şişe, plastik, cam ve kâğıt gibi geri dönüştürülebilir malzemeler toplandı.

Etkinliğe Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Dr. Dilek Kars da katılarak gönüllülere bilgi verdi. Etkinlik sonunda onlarca torba atık toplandı ve Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından geri dönüştürülmek üzere alındı.

Etkinlikte piknikçilerin ve alkol kullananların bıraktıkları çöpleri toplayan çevre gönüllüleri; metal, cam, plastik ve kâğıt gibi atıkları Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne teslim ederek geri dönüşüme kazandırdı.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Dr. Dilek Kars, etkinliğe katılanlara kısa bir konuşma yaparak her yıl belirli aralıklarla Aydos Ormanı’nda temizlik organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirtti ve şunları kaydetti:

“Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutlarken müdürlük olarak farkındalık yaratacak bir etkinlik düzenlemek istedik. Burada ÇEVKO ve bir ilaç firmasının çalışanları, Cumartesi olmasına ve güzel havaya rağmen gönüllü olarak çevre temizliğine katkıda bulundu.

Hep birlikte Cumhuriyetimizi böyle kutlamak istedik. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çevre ve doğa ile ilgili çok güzel bir sözü bulunmaktadır. “Tabiata saygı, aklın vicdanıdır ” der Atatürk. Biz de bu sözü kendimize rehber ediniyoruz. Burada sadece piknikçilerin arkalarında bıraktıkları çöpleri toplamıyoruz, özellikle geri dönüşüm atıklarına da vurgu yapıyoruz. Çünkü doğada organik atıklar, kompost haline geliyor. Ancak; plastik, cam, naylon poşet, kâğıt, karton gibi geri dönüşüm atıklarının doğada kaybolması uzun yıllar alıyor.

Burada temizliğe katılarak doğayı koruyan herkese katkılarından dolayı müdürlüğümüz ve Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Yüksel adına teşekkür ediyorum.”

Ellerinde geri dönüştürülmüş poşetler ve eldivenler ile ormana dalan gönüllüler, özellikle şişelerden oluşan onlarca atık torbası ile geri döndü. Etkinlikte yaklaşık 30 büyük torbadan oluşan atık malzemeler, geri dönüşüme kazandırıldı.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]