SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

İstanbul’un Yaşanabilecek Semtleri Nerelerdir?

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul’da yaşamaya karar verdiyseniz hangi semtleri seçmeniz gerektiği konusunda titiz davranmalısınız. Seçtiğiniz semtin beklentilerinizi karşılaması ve yaşam şeklinize uygun olması önemlidir. Aksi halde kısa zamanda yeniden taşınma ve semt değiştirme ihtiyacı hissedebilirsiniz. İstanbul’un bazı semtleri hakkında size kısa bilgiler aktarabiliriz. Bu sayede hangisinin size daha uygun olduğunu kolayca tespit etmeniz mümkün olacaktır.

Kuzguncuk

Öncelikle Kuzguncuk semtini mahalle kültürünü sevenlere önerdiğimizi aktaralım. İstanbul kozmopolit bir yapıya sahip olsa da Kuzguncuk bölgesinde halen mahalle kültürü yaşatılmaya devam ediyor. Dar sokakları, kendine has mimarisi ve samimi atmosferi ile ön plana çıkan bu bölgenin çok sayıda TV dizisinin çekildiği semt olduğunu da ekleyelim. Eğer sıcak ve samimi bir ortamın hâkim olduğu bir semtte yaşamak isterseniz hemen kuzguncuk kiralık ve satılık ev fiyatlarına bakmaya başlayabilirsiniz.

Büyükçekmece

Kuşkusuz kentin en çok tercih edilen bölgelerinden biri de Büyükçekmece oluyor. 25 km uzunluğa sahip olan sahili ile ön plana çıkan bu bölge, denize yakın bir semtte yaşamak isteyenlerin tercihi oluyor. Kafe ve restoranlardan, kültür ve sanat etkinliklerine kadar her açıdan yaşayan bir semt olduğunu da belirtmek mümkündür. Kentin Avrupa Yakası bölgesinde bulunan en güvenli semtlerden biri olduğu da biliniyor. Güvenliğe önem verenler için de Büyükçekmece’nin ideal bir seçenek olduğu söylenebilir. Büyükçekmece okul, hastane, AVM gibi pek çok imkâna da sahip olduğundan bölge halkı ihtiyaçlarını semtten ayrılmadan rahatlıkla karşılayabiliyor.

Moda

Kentin en yaşanılabilir semtlerinden biri de Moda’dır. Bu bölgede genellikle kültür ve sanata düşkün olanlar yaşıyor. Kadıköy’ün en popüler semti olduğunu da eklemek gerekir. Kentin en ünlü bölgelerinden biri olması ise kültür ve sanat çevresinin Moda’ya yakın ilgi göstermesinden kaynaklıyor. Moda, restoran ve kafeleriyle de ünlü olan bir bölgedir. Gece hayatıyla da bir hayli iç içe olduğunu ekleyelim. Bu yaşam tarzı size uygunsa geç kalmadan Kadıköy ya da Moda bölgesinde ev aramaya başlayabilirsiniz. Bunun için de hemen hepsiemlak internet sitesine tıklamanız yeterli olacaktır. Bölgede kiralık ve satılık evleri incelemek, fiyatlarına göz atmak için bu siteye tıklayın.

Esenler

Esenler ise ev kiralarının pek çok semte nazaran biraz daha düşük olduğu bir bölgedir. Bu nedenle bütçe konusunda sıkıntı yaşayanların tercihini Esenler yönünde kullanabileceğini belirtelim. Hepsiemlak ise Esenler kiralık daire fiyatları konusunda bilgi almak isteyenlerin ortak tercihi oluyor. Güncel kira fiyatları hakkında fikir edinmek ve kiralık ev ilanlarına göz atmak isteyenler hemen bu siteye uğrayabilir. Sadece Esenler’de değil, İstanbul’un tüm semtlerinde geçerli olan kiralık ve satılık ev ilanlarına kolayca göz atabilirsiniz.

Başakşehir

Semt seçiminde önceliği huzurlu bir atmosfer olanlar ise rotasını Başakşehir yönüne çevirebilir. Son derece sakin ve huzurlu bir yapıya sahip olan bu bölgede ev kiralarının biraz daha yüksek olduğunu da söyleyebiliriz. İlçenin kuzeyinde yer alan orman ise bölgenin tertemiz bir havaya sahip olmasını sağlıyor. Muhteşem doğa manzaralarına tanıklık etmek isteyenler ise ilçenin kuzeyine yol alabilir.

Ataşehir

Sizlere son önerimiz ise Ataşehir olacak. Son yıllarda yükselen konut projeleri ile bambaşka bir çehreye kavuşan Ataşehir, lüks konuların da yer aldığı semtlerden biridir. Artık kentin en merkezi ilçelerinden biri olarak değerlendirilen Ataşehir’de çok sayıda iş merkezi de bulunuyor. Bu bölgede yeni bir ev kiralamak ya da satın almak isteyenler ise güncel fiyatları merak ediyor. Güncel ev fiyatlarını öğrenmek isterseniz farklı platformlardan zaman kaybetmeyin; hepsiemlak sizin için en doğru adres olacak.

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Basında Kartal
05 Nisan 2024
Kartal’da, Ramazan Bayramı’na özel temizlik yapıldı

Ramazan Ayı’nın sonlarına doğru yaklaşırken Kartal Belediyesi’nin vatandaşların daha huzurlu ve sağlıklı bir ortamda Ramazan Bayramı’nı kutlamaları için gerçekleştirdiği hazırlıklar da başladı. Kartal Belediyesi Temizlik ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile Sosyal Yardım Hizmetleri ekipleri, başta ibadethaneler olmak üzere pek çok farklı noktada temizlik çalışmalarını başlattı. Kartal’da Ramazan ayı nedeniyle halkın güvenli ve temiz bir ortamda […]

Türkiye’nin Kentsel Dönüşüm Sürecinde QUA Granite Gücü!

Üstün desen ve renk teknolojisiyle doğanın tüm canlılığını mekanlara taşıyan, Türkiye’nin en büyük teknik granit üreticisi QUA Granite, her zevke ve ihtiyaca hitap eden geniş ürün yelpazesinde yer alan teknik granit serileri ile kentsel dönüşüm projelerine QUA imzası atmaya devam ediyor. Adımlarını hızlandırarak, her geçen gün daha büyük hedeflere ulaşma çabasını sürdüren QUA Granite, doğallık […]