SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Evyap’ın, Ahmet Fikret Evyap adına Tuzla’da yaptıracağı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temeli atıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Valisi Davut Gül ile Evyap İcra Kurulu Başkanı Mehmed Evyap arasında imzalanan protokol kapsamında, Tuzla Yayla Mahallesinde yaptırılacak okul, 32 derslikli olacak. Okulun yaklaşık 350 milyon liraya mal olması öngörülüyor.

Türkiye’nin lider kişisel temizlik ve bakım şirketi Evyap, fabrikasının da bulunduğu Tuzla’ya 32 derslikli bir mesleki ve teknik lise inşa edecek. Geçtiğimiz yıl vefat eden Evyap’ın ikinci kuşak temsilcisi Ahmet Fikret Evyap adına yaptırılacak lise, tamamlandığında Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilecek. Yenilikçi vizyonuyla Evyap’ı global bir ihracatçıya dönüştüren Fikret Evyap’ın adının verileceği okul, yaklaşık 17 bin metrekare üzerine inşa edilecek. Toplam 32 derslikli okul binası, üç adet atölye binası, kapalı spor salonu ile açık spor alanlarından oluşacak ve yaklaşık olarak 15 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek.

Okulun temel atma törenine İstanbul Valisi Davut Gül, Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır, Evyap Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Evyap, Evyap İcra Kurulu Başkanı Mehmed Evyap, Evyap İcra Kurulu Üyesi Ömer Evyap, merhum A. Fikret Evyap’ın eşi Semra Evyap, kızları Ayşe Evyap Kadakal ve Zeynep Evyap Kutsoy başta olmak üzere Evyap çalışanları ve öğrenciler katıldı.

İstanbul Valisi Davut Gül: İstanbul’un önemli bir ihtiyacını karşılayacak

Temel atma töreninde konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, şu anda İstanbul’un en çok ihtiyacı olan şeyin meslek liseleri olduğunu belirtti. Gül, “Bu proje usulen yapılmış bir proje değil. Öncelikle teklif aileden geldi. Bu bizim için çok kıymetli. Meslek lisesi mezunu insana ihtiyacımız var. Meslek lisesi mezunlarının piyasada daha kolay iş bulduğunu görüyoruz. Lisemizi yaparken ihtiyacı olan atölyeleri ve spor salonunu planlamaları da çok kıymetli. Tuzla’nın ve İstanbul’un önemli bir ihtiyacını inşallah kapatmış olacak” şeklinde konuştu.

“Okulumuzun açılışını da inşallah Evyap ailesi ile birlikte yapacağız” diyen Vali Gül, “İnanıyorum ki, burada okuyan öğrencilerimiz arasından yeni Fikret Evyap’lar çıkacak ve onlar da ileride her biri kendi çapında bir Evyap olduğunda dönüp okul yaptıracaklar” dedi.

Mesleğine aşık, vizyoner ve tutumluluğu ile öne çıkan bir iş insanı

Evyap İcra Kurulu Başkanı Mehmed Evyap ise, sözlerine babası Ahmet Fikret Evyap’ın vizyonerliği, çalışkanlığı ve tutumluluğuna değinerek başladı. “Sevgili babamı başkalarından ayıran üç özelliğini sıralayacağım” diyen Evyap, şöyle devam etti:

“Fikret Bey övünmeyi sevmezdi, o nedenle ne kadar okul yaptırdığına hiç değinmeyeceğim. Kendisini özel kılan şeylerden bahsetmek istiyorum. Onu tanıdığım herkesten ayıran en önemli özelliği, mesleğine aşık bir insan olmasıydı. Daha çocukluk yıllarında babasının sabun atölyesinden sabun, babaannemizin mutfağından tencere kaçırıp bahçede sabun yapmaya çalışırmış. Son yıllarında sağlığı nedeniyle evden çıkamadığında, seyahate giden herkesten sabun getirmesini isterdi. Getirdiğimizde de çocuklar gibi sevinirdi. Bir diğer özelliği, gelecekle ilgili öngörülerinde müthiş isabetli olmasıydı yani vizyonerdi. Ve müthiş tasarruf sahibi bir insandı. Bana 35 yaşım için yazdığı mektubu, yağ fiyatlarını not aldığı kağıdın arkasına yazacak kadar tutumluydu. Ama asla cimri değildi. Şu anda Erzurum’da da Mehmet Rıfat Evyap Fen Lisesi’nin inşaatı devam ediyor. İnşallah bu okullardan mezun olan arkadaşlarımız da Mehmet Rıfat Bey, Fikret Bey gibi vatana millete hayırlı insanlar olacak.”

Ahmet Fikret Evyap Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Hakkında

Okulun eğitim vereceği bölümler, Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve eğitim camiasının yönlendirmesiyle bölgenin ihtiyaçları göz önüne alınarak belirlendi. Okulda kimya teknolojisi, endüstriyel otomasyon teknolojileri, yenilenebilir enerji teknolojileri bölümlerinde yaklaşık 1000 öğrenciye eğitim verilecek.

Tefrişatı, masa, sıra, akıllı tahta, laboratuvar, bilgisayar sınıfı ve atölyelerin iç donanımı Evyap tarafından karşılanacak olan okulun üç yıl içinde hizmete açılması planlanıyor. Okulun maliyetinin yaklaşık 350 milyon TL olması öngörülüyor.

İlgili Haberler

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]