SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Hicran Kazancı, “Bir Ağacı, Sapı O Ağacın Dalından Yapılan Baltayla Keserler”

Yayınlanma:
ABONE OL

12 Mayıs 2018 tarihinde, Irak’ta gerçekleşen parlamento seçimine, Kerkük noktasında Erşat Salihi başkanlığındaki Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Türkmen Cephesi Listesi adı altında seçime katıldı. Listedeki 2.aday, ITC yardımcısı Hasan Turan idi. Netice, Kerkük genelinde 1 milletvekili ITC kazandı. Başka bir ifade ile, Kerkük’teki ITC’nin etkisi tamamen kırıldı ve Kerkük üzerindeki inisiyatifi rakip partilere altın tepside sunmasına yol açtı.

#image_title

10 Ekim 2021 tarihinde, Irak’ta yapılan erken parlamento seçimine ITC, Hasan Turan başkanlığında Birleşik Irak Türkmen Cephesi Listesi adı altında katıldı. Sonuç, sadece bir milletvekili kazanarak tarihi bir yenilgiye Türkmen milletin uğratildı. Başka bir değişle, Kerkük üzerindeki bin yıllık Türk etkisi yok denecek kadar azaldı. 18.12.2023 tarihinde, yapılan yerle seçimin sonucuyla, Türkmenlerin Kerkük üzerindeki inisiyatifinin yok olmasını perçinlendi.

Türkmen toplumu, 2010, 2014, 2018 ve 2021 tarihlerinde Irak’ta gerçekleşmiş olan parlamento seçimlerinde sizlere oy verdiler. Peki ne oldu, sizler vekil maaşı, ihalelerden yüklü komisyonlar, etrafınızdakileri tayin etmek, medyada boy göstermek, beş yıldızlı otellerde karşılanmak ve servet sahibi olmaktan başka, Türkmeneli coğrafyası ve Türkmen toplumu için ne değişti. Tam tersi bir korelasyon denklemi yarattınız, sizler malınıza mal, servetinize servet katarken, Türkmen coğrafyası alan kayıp etti ve giderek fakirleşen Türkmen toplumu, Kerkük üzerinde hakimiyetlerini güçlendiren Arap ve Kürtler arasında sıkışıp kaldılar.

Yani, ey Türkmen milleti, sizler bizlere muhtaçsınız, bizler sizleri esir aldık, bizden başka alternatifleriniz yok ve Iraklı partiler karşısında kenetleneceğiniz tek adres biziz diye Türkmen siyasetçileri,  Türkmen toplumuna akıllarınca deklere etmeye çalışıyorlar. Ancak söz konusu siyasetçiler, okyanus ortasında istikametini kayıp eden bir gemiye benzeyen Türkmen siyasi harekatının güvenli limana ulaşamayacağına inanan Türkmen toplumu değişimden umudunu kesmiş durumda olduğunu göremiyorlar. Türkmen toplumunu umutsuzluğa sürükleyen Kürt, Arap Partileri değil, Türkmen politikacıları, destekçileri, şürekâları, hatalarına göz yuman, görünümde karşı olduğu imajı veren Türkmen yöneticilerdir. Söz konusu siyasetçiler/ yöneticiler, Türkmen toplumu yine ister istemez bu seçimde de bizlere oy verecekler düşüncesindedirler. Türkmen siyasi harekatının çok kötü durumlarını gördük, bu kadar kötülüğün, boş-belaş adamların bir araya gelip oluşturdukları bir dönem görmemiştik.

Türkmen milleti olarak, şiddetli bir motivasyonla, inisiyatifini ve meşruiyetini halktan alan bir yönetimin oluşumunu desteklememiz lazım. Türkmen halkından meşruiyet alamayan sistemin nasıl tel tel döküldüğünü, son iki parlamento seçiminin yanı sıra 18 Aralık 2023 tarihinde yapılan yerel seçimden  sonra elde edilen sonuçlar, Türkmen noktasında bizlere gösterdi ve zirvesinden zırvasına, bir milletin milli davasını üç beş kişi için kazanç kapısına dönüşmesi uğruna pas pas edildiği de aşikardır.

Türkmen milleti, aba altından sopa gösterme taktiği, arkadan dolanma metotları,  şantaj ve baskılar yoluyla aralarındaki ilişkinin hukuksuz, mafyavari olduğunu ve kim daha fazla diş gösterip ötekini o kadar korkutup susturacağını düşünen bir algıya sahip olan Türkmen siyasetçi/ yöneticilerden bir an önce kurtulması gerekir.  Aynı zamanda, başarısızlıkları ispatlanan Türkmen siyasetçilerle yola devam edilemez. Başarısız ve iş bilmez Türkmen siyasetçilerinin oluşturdukları  göstermelik , içi boşaltılmış kurum ve kuruluşlarla Kerkük meselesindeki duruşu sürdüremez.

author avatar
Hicran KAZANCI
1995 yılında kurulan Irak Türkmen Cephesi (ITC)’nın kuruluşunda yer alan Kazancı, Türkiye’de eğitim gören Türkmen öğrencilerini bir çatı altında toplamak amacıyla Ankara Merkezli ITC Türkmeneli Öğrenci Birliğinin kurulmasında aktif rol aldı ve 1997 yılında kurulan Türkmeneli Öğrenci Birliğinin genel sekreterliğini yaptı.1997-2004 yıllarında, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliğinde, eğitim sorumlu olarak görev alan kazancı, Türkiye’deki bazı resmi kurumların yeminli tercümanlığı yaptı. 2004’te Ankara’da kurulan Türkiye Ulusal Stratejik Araştırmaları Merkezi (TUSAM)’da Ortadoğu Masası Başkanlığı yaptı, Cumhuriyet Gazetesi ile TUSAM’ın ortak çalışmaları sonucu haftalık olarak yayımlanan Cumhuriyet Stratejisinde Ortadoğu ile ilgili 100’ün üzerinde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.2005-2008 yıllarında, Kerkük merkezli ITC’nin Enformasyon, dışilişkiler koordinatörü ve başkanlık danışmanlığı görevini üstlenen Kazancı, 2008 yılında Washington’da gerçekleşen 6 aylık eğitim programına katıldı. ITC Dışilişkiler koordinatörü olan kazancı, 2010 yılında Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilci görevine atandı. 2011 yılında, ITC Dış ilişkilerinden Sorumlu Yürütme Kurulu üyeliğine seçilen kazancı, ABD/Boston’da gerçekleşen 3 aylık yoğun eğitim programına katıldı.ITC Türkiye Temsilci ve ITC Yürütme Kurulu görevini 2019 yılına kadar aktif bir şekilde yürüten kazancı, Irak Siyasi Partiler Kanununa göre ITC’nin hale resmî kurucu üyesidir.Dr. Hicran Kazancı aktif görevi boyunca Irak Türkmen meselesini Washington, Boston, New York, Lahey, Oxford, Brüksel gibi batılı kentlerde anlatmak için bir çok başarılara imza attı.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]