SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Çürümüşlük Her Tarafı Sardı

Yayınlanma:
ABONE OL
Çürümüşlük Her Tarafı Sardı

Çürümüşlük her alana hakim olmuş görünüyor. Sendikamızın KPSS de kopya iddialarını ciddi şekilde mercek altına alması, hırsızlığı gündemde tutmak için meşru her yolu denemesi, başarılı sonuçlar vermiş ve kopya iddialarını kapatma arzusu içinde olanlar köşeye sıkışmıştır. Türk Eğitim Sen’in bu mücadelesi olmasaydı, bugün kopya iddiaları tamamen sümen altı edilecek ve muhtemelen aynı ekipler önümüzdeki yıllarda da aynı pis tezgâhı sergileyeceklerdi.

Bu pis tezgâhın ortaya çıkmasından endişe edenler, bazı internet sitelerinde sendikamıza yönelik hakaret içeren yorumlara da imza atmaktadırlar. Bu yorum sahipleri tek tek tespit edilerek haklarında gerekli yollara başvurulacaktır. Kimsenin doğruları cesaretle dile getiren bir kuruma haksızca saldırma hakkı yoktur. Bu haksızlığa göz yummamız mümkün değildir. Bu hakaret sahipleri utanmasalar kopya olayını gerçekleştirenleri kahraman ilan edecek noktaya geldiler.

Hırsızlığın, namussuzluğun alkışlandığı, meşru hale getirilmeye çalışıldığı böyle bir devir hatırlayan beri gelsin. Toplumun bir kısmını etkileyen çürüme ve kokuşmuşluğun hangi boyutlara geldiğini ibretle seyrediyoruz. Bu iftira şebekesi, bu tavırlarını utanmadan sıkılmadan milyonlarca insanımızın gözleri önünde sergilemektedir. Hakkıyla yüksek puan alanları koruma gibi önemli bir gerekçenin arkasına sığınarak neredeyse hırsızlığı unutturmaya çalışan ve gözlerin başka şeylere çevrilmesini sağlamaya çalışan bu organize grup Türk Eğitim Sen’i doğru bildiği yoldan çevirebileceğini asla düşünmemelidir. Bu namussuzluğu yapanlar er veya geç ortaya çıkacaktır.

Türk Eğitim Sen bugüne kadar sınavın iptal edilmesi konusunu gündeme taşımamıştır. Böyle bir arzumuz olsa gider yürütmeyi durdurma talebi ile dava açardık. Ancak böyle bir dava açmadık çünkü biz de, hakkıyla yüksek puan alanların mağdur olmasını istemiyoruz.

Bugün 30 bin öğretmenimizin ataması yapılacaktı. YÖK Denetleme Kurulunun ön soruşturma raporunda, sınavın bütünlüğünü etkileyebilecek bir durumun ortaya çıkma ihtimali bulunduğunun belirtilmesi üzerine. Milli Eğitim Bakanlığı, durum netleşinceye kadar, öğretmen atamalarının ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı. Doğrusu da budur.

Türk Eğitim Sen olarak başından beri vurguladığımız husus da budur. Bütün ikazlarımıza rağmen MEB durumun vahametini anlamamakta ısrar etti. Sonunda YÖK Denetleme Kurulunun raporu ve YÖK Başkanının ikazı üzerine, öğretmen atamalarının bu şartlarda mümkün olamayacağını anladı.

Durum gerçekten çok vahim boyutlarda. Nitekim YÖK Başkanının ifadesi ile “Artık çok açık ki, sorular 3 bin 227 kişi arasında elden ele gezmiş”. Bunlar şu ana kadar tespit edilebilenler. Ya tespit edilemeyenler..  Bu nedenle Devletin bütün kurumları bu konu üzerinde hassasiyetle durmalı ve kopya çekenlerin,  kopya çekilmesine yardımcı olanların ve olayı örtbas etmeye çalışanların tamamı ifşa edilmelidir. Ayrıca daha önceki senelerde kopya çekilip çekilmediğinin bütün gerçekliğiyle kamuoyu önüne serilmelidir.

Türk Eğitim Sen, bu kokuşmuşluk üzerine gitmeseydi;

1-Yeni öğretmen atamalarıyla kopya çeken binlerce kopyacı da atanacaktı. Bu kopyacıların puanı yüksek olduğu için daha merkezi illere ataması yapılacaktı. Bu durum hakkıyla puan alanların hak kaybına uğraması anlamına gelmektedir.

2-Bu kopya çekenlerin tespit edilmesi sonucunda sadece bunların atamaları iptal edilecektir.

3-Türk Eğitim Sen dava açmamıştır ama şahsi dava açanlar bulunmaktadır. Kopya iddiaları hemen hemen kesinlik kazanmış durumdadır. Bu durumda yargının 2010 KPSS’nin iptali doğrultusunda karar vermesi mümkündür. Böyle bir durumun oluşması halinde 30 bin atamanın tamamının iptali söz konusu olacaktı. Bu iptal hakkıyla bu sınavı kazanmış olanların mağduriyeti anlamına gelecektir. Atamaları yapılmış kişilerin tamamı görevlerini bırakmak, maaş aldılarsa geri iade etmek zorunda kalacak ve yaşayacakları sarsıntı daha büyük olacaktı.

Bu şartlarda ne yapılmasına karar verecek olanlar yetkilileridir. Türk Eğitim Sen sadece bu ihtimalleri dile getirerek tedbir alınmasını istemektedir. Bütün bu sebeplerle herkesi daha aklıselim davranmaya davet ediyor ve hırsızlık yapmış olanların bir an önce ortaya çıkarılmasını ve önümüzdeki yıllarda aynı kumpasın tekrarlanmaması için tedbir alınmasını istiyoruz. Tek amacımız budur. Gelişecek tüm olumsuz olayların sorumluları, sorumluluk mevkiinde oturan tüm yetkililer olacaktır. Bizden söylemesi.

Türk Eğitim-Sen

İstanbul Bölge Başkanı

Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

author avatar
M. Hanifi Bostan

İlgili Haberler

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

Dünyadan
07 Mart 2024
Kazancı, “Kerkük’teki Türkmenleri azınlık durumuna düşüren o imzalar”

Kerkük’teki Türkmenlerin Güneşte Eriyen Dondurma Misali Durumuna Düşürülmesinin Altında yatan imzalar. 03.03.2018 tarihli bu yazı,  2018 yılında Irak’ta gerçekleşecek Parlamento seçiminden tam bir ay önceki tarihi teşkil ediyor. Söz konusu yazıda,  dönemin ITC Başkanı Erşat Salihi ve dönemin ITC başkan yardımcısı Hasan Turan’ın (dönemin ITC yönetiminin bilgisi olmadan) katılımıyla Kürt ve Araplardan oluşan “Kerkük Komisyon”, […]

Dünyadan
25 Şubat 2024
Hicran Kazancı, “Bir Ağacı, Sapı O Ağacın Dalından Yapılan Baltayla Keserler”

12 Mayıs 2018 tarihinde, Irak’ta gerçekleşen parlamento seçimine, Kerkük noktasında Erşat Salihi başkanlığındaki Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Türkmen Cephesi Listesi adı altında seçime katıldı. Listedeki 2.aday, ITC yardımcısı Hasan Turan idi. Netice, Kerkük genelinde 1 milletvekili ITC kazandı. Başka bir ifade ile, Kerkük’teki ITC’nin etkisi tamamen kırıldı ve Kerkük üzerindeki inisiyatifi rakip partilere altın […]

Basında Kartal
17 Şubat 2024
Kartal halkının tercihi kim olacak?

Kartal’da adayların seçmeni etkileyecek en önemli projesi hiç kuşkusuz Kentsel Dönüşüm vaadleri olacaktır. Zira adayların seçmeni ikna edebilecek en etkili proje vaadi, barınma konusunda yapılması gerekenler binaların yenilenmesi yani depreme dayanıklı sağlam binalarda yaşama arzusu olacak. Kartal’ın komşu ilçelere oranla imar ve şehirleşme konusunda geri kalması Kartal halkını hem çok üzüyor, hemde bu seferki yerel […]