SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Emekliye Bakan Vedat Işıkhan Müjdeledi! 4A 4B 4C Emeklisine İkramiye Tarihleri Tek Tek Açıklandı

Yayınlanma:
ABONE OL

Emekliye müjdeyi çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan verdi. 4A 4B 4C emeklisi bayram ikramiyesi tarihleri tek tek açıklandı.

Milyonlarca emekli, emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihlerini bekliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün yapılan kabine toplantısının hemen ardından millete sesleniş konuşmasını gerçekleştirmiş, milyonların beklediği bayram ikramiyesi tarihlerini açıklamıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarında detaylı tarihler yoktu. Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK Bağ-kur ve 4C emeklisi için bayram ikramiyesi ödeme tarihlerini tek tek duyurdu. Peki emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Türkiye’deki 16 milyon emekli için Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak. Devlet, uzun yıllardan bu yana emeklilerin bayram öncesi ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla ikramiye ödemesi veriyordu. Bu yıl bayram ikramiyesi yüzde 50 oranında artış yapıldı ve yeni ikramiye miktarı 3000 TL olarak belirlendi. Emekli bayram ikramiyesi ödeme günleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Ancak bir yandan da ödeme günlerinin detayları merak ediliyordu. Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan milyonlarca emeklinin beklediği o günleri tek tek açıkladı. Peki SSK bağ-kur ve 4C emeklisi ne zaman ikramiye alacak?

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 10 – 14 HAZİRAN ARASINDA YATACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kritik kabine toplantısı önceki gün yapılmıştı. Toplantının hemen ardından millete sesleniş konuşmasını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihlerine açıkladı. Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri 10-14 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Ancak geçtiğimiz bayram öncesi alınan karar doğrultusunda bankalarda yoğunluk oluşmaması amacıyla bayram ikramiyesi ödemelerinde kuruma göre farklı günler belirlenmişti. Bu bayramda aynı uygulama devam edecek.

BAKAN VEDAT IŞIKHAN İKRAMİYE ÖDEME TARİHLERİNİ TEK TEK AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından kabine toplantısı tamamlandıktan sonra çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan da önemli açıklamalar geldi. Bakan Işıkhan emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihlerini tek tek duyurdu. Buna göre emekli bayram ikramiyesi ödemeleri şu tarihlerde yapılacak:

Emekli sandığı emeklisi: 10 Haziran 2024

Bağ-kur emeklisi: 11 Haziran 2024

SSK emeklisi: 12:13 ve 14 Haziran 2024

EMEKLİYE TOPLAM 42 MİLYAR TL ÖDEME

Emekli bayram ikramiyesi bu yıl yüzde ellilik artışla 3000 TL’ye yükselmişti. Kurban Bayramı’ndan hemen önce yatırılacak olan ödemelerin devlete toplam maliyeti tam 42 milyar TL oldu. 16 milyon emekli sayısı bulunan Türkiye’de emekliler artık en büyük sosyal grup haline dönüştü. O sebeple emekliye ödenen bayram ikramiyesi miktarı da önemli hale geldi.

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLARDA ALIYOR

Diğer yandan emeklilerin yanı sıra vefat eden emeklinin hak sahibi olan dul ve yetimlere de bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. Emekli bayram ikramiyesi, dul ve yetim aylığı alanlara aldıkları maaş hisse oranında veriliyor. Bakan Vedat Işıkhan dul ve yetim aylığı alanların emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin de yine SSK Bağ-kur ve 4C’ye göre farklı tarihlerde yatırılacağını bildirdi. Yukarıda verdiğimiz tarihler dul ve yetim aylığı alanlar için de geçerli.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
01 Temmuz 2024
Emekliye EKSTRA ZAM! Temmuz 2024 Zammına 2 Gün Kala ‘Kimseye Sürpriz Olmasın’ Diyerek Açıkladı

Emekliye ekstra zam geliyor. Temmuz zammı için 2 gün kala “kimseye sürpriz olmasın” diyerek duyurdu. Temmuz 2024 maaş zammı için artık sayılı saatler kalırken SSK ve Bağ-Kur emeklisine sürpriz haber geldi. O isim, emekliye ekstra zam geleceğini belirterek tarih ve rakam verdi. “Kimseye Sürpriz Olmasın” diyen SGK uzmanı Emin Yılmaz, emekli maaşlarına yapılacak refah payı […]

Ekonomi
01 Temmuz 2024
SON 2 GÜN! Emekli ve Memura Yüzde 35 Zam Hesabı Yapıldı

Emekli ve memur zammı için son 2 gün. Yeni zam hesabı çıktı. Maaşlara yüzde 40 zam geliyor. ‎ Emekli ve memur Temmuz 2024 zammı için son 2 gün. 3 Temmuz’da memur ve emekliyi ilgilendiren Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte yeni Zamlı maaş hesabı da ortaya çıkmış olacak. Ancak SGK uzmanlarına göre süreç 20 […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
Asgari Ücret Rakamını Duyurdu! 17.30’da Kürsüye Çıktı, 25 Bin TL Dedi

CHP genel başkanı Özgür Özel Gebze mitinginde talep ettikleri asgari ücrete açıkladı. Saat 17.30’da kürsüye çıkan Özgür Özel net konuştu. Hem asgari ücretli hem de emekli için yeni gelişmeler var. CHP Gebze mitingi sonrası Asgari ücretli mi emekli için yeni gelişmeler var. Binlerce kişinin katıldığı mitingde, Özgür Özel asgari ücret taleplerini açıkladı. Kocaeli’nin Gebze ilçesinde […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
2024 Temmuz Zammı Netleşti! Zamlı Polis, Doktor, Öğretmen, İmam Maaşları Açıklandı

2024 temmuz zammı için heyecanlı bekleyiş sürerken Yeni liste çıktı. Memur maaş zammı netleşti. İşte zamlı Polis, Doktor, Öğretmen, İmam Maaşları… Temmuz 2024 maaş zamları Milyonlarca kişi tarafından Takip ediliyor. Asgari ücrete ara zam olmayacağı Kesin ve net bir dille Geçtiğimiz günlerde açıklandı. Ancak memur maaşları Temmuz ayında artacak. O sebeple memur maaşı alan Milyonlarca […]