SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Maaşlara yüzde 35 ZAM! Bayrama 3 gün kala SÜRPRİZ JEST geldi

Yayınlanma:
ABONE OL

Bayram öncesi yüzde 35 maaş zammı onaylandı. Bayram sürprizi 3 gün kala geldi.

Temmuz ayı için geri sayım devam ediyor. Milyonlarca kişi Temmuz’da gelecek zamları yakından takip ederken Kurban Bayramı’na 3 gün kala yeni bir sürpriz zam haberi geldi. Temmuzdan önce yapılan zam öne çekildi. Maaşlara %35 zam onaylandı. İlk zamlı Ödeme ise Kurban Bayramından hemen sonra yapılacak.

Emekli, memur ve Asgari ücretli Milyonlarca kişi Temmuz ayı maaş zammı haberlerini takip etmeye devam ediyor. 6 aylık enflasyon oranlarının belli olması ile birlikte zam oranları da kesinlikle kazanacak. Bir yandan emekli ve memur zammı takip edilirken bir yandan da Özel sektör ve Belediyelerde de maaş artışları başladı.

YÜZDE 35 MAAŞ ZAMMI ONAYLANDI

31 Mart yerel seçimleri öncesi birçok belediye önemli vaatlerde bulunmuştu. Belediyelerde seçim vaatlerini peş peşe yerine getirmeye başlarken ilk zam haberi geldi. Temmuz ayı öncesi toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı Erken zam kararı alındı.

TİS görüşmeleri kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çalışanlarına yüzde 35 zam kararı aldı. Geçtiğimiz aylarda yapılan zamların üzerine yeni bir zam kararı daha alan belediye, yeni iş sözleşmesini imzaladı.

BAYRAM SONRASI ZAMLI MAAŞLAR YATACAK

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve personel A.Ş arasında yapılan yeni protokol doğrultusunda belediye çalışanlarına %35 maaş zammı ve ek haklar Temmuz ayı beklenmeden verildi.

Yapılan toplu iş sözleşmesi doğrultusunda alınan zam kararı ile birlikte yeni zamlı maaşlar 01.01.2023 ve 31.12.2024 tarihleri arasında geçerli olacak. Verilen zam kararı sonrası artan Maaşlar bayramdan önce çalışanların hesabına yatırılacak.

EK HAKLARDA GETİRİLDİ

Diğer yandan yeni imzalanan iş sözleşmesi kapsamında engelli Çalışanlar ve kadın çalışanlar içinde özel düzenlemeler yapıldı. Kadınlar ve engellilere idari izin günleri konusunda yeni anlaşmalar sağlanırken ek ödemelerde verileceği öğrenildi.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler