Erken seçim olacak mı? AK Parti’nin yeni planı ortaya çıktı

Yayın: 06:09 - 19.06.2024
Güncelleme: 06:09 - 19.06.2024

#image_title

AK Parti 31 Mart yerel seçimlerinde ciddi bir oy kaybı yaşamış tarihinde ilk kez 2. Parti olmuştu nokta yapılan son anket sonuçlarında da AK Parti yine 2 parti oldu. Bu sebeple Erken seçim sesleri de gelmeye başladı.

Ankara kulislerinde son günlerde Erken seçim iddiaları dolaşmaya devam ediyor. Bunun sebebi ise yapılan son anketlerde CHP’nin yeniden birinci Parti olarak görülmesi oldu. Ankara kulisleri bu iddialarla çalkalanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yeni planını devreye soktu. İddiaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomide ve vatandaşın alım gücünde iyileşme olmadan herhangi bir seçime girmeyi düşünmüyor. İşte erken seçim iddiaları ve AK Parti kulislerinde son gelişmeler…

ERKEN SEÇİM İDDİALARI GÜNDEMDE

AK Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerinde ciddi bir oy kaybı yaşaması ve tarihinde ilk kez 2. Parti olması şaşkınlık yaratmıştı. Ayrıca yapılan son anketlerde de CHP yine birinci parti çıktı. O nedenle Ankara kulislerinde Erken seçim yeniden konuşulmaya başlandı. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve muhalefet arasında normalleşme adımlarının atılması ile birlikte Erken seçim tartışmaları ayyuka çıktı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçime kesinlikle sıcak bakmadığı da konuşuluyor.

HEM PARTİDE HEM DE HÜKÜMETTE DEĞİŞİKLİK YAPILACAK

AK Parti kulislerine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem partide hem de hükümette revizyon yaparak seçime girmek istiyor. O nedenle de kısa vadede yeni bir seçim görünmüyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomide ve vatandaşın alım gücünde gözle görülür bir iyileşme olmadan seçime sıcak bakmadığı da konuşuluyor.

kader gun
Exit mobile version