SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

3 Milyon Suriyeli’nin Kimlik Bilgileri Sızdı! Hedef Ali Yerlikaya Mı?

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye, 3 milyon Suriyeli’nin kimlik bilgilerinin sızması olayını konuşuyor. Skandal olayını hedefi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mı?

Bazı Telegram hesaplarında, İçişleri Bakanlığında bulunan kritik bilgiler paylaşıldı. Ayrıca bazı gruplarda İsyan çağrıları da yapıldı. 3 milyon Suriyeli’nin kimlik bilgilerinin sızması olayı geniş Yankı uyandırırken olayın hedefinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olup olmadığı araştırılıyor. Peki Ali yerlikaya’ya Operasyon mu çekildi?

Geçen hafta Kayseri’de 7 yaşındaki Suriyeli bir kız çocuğunun bir Suriyeli tarafından taciz edilmesiyle başlayan olaylar, birçok kentte Suriyelilere yönelik saldırılara dönüştü. Olayların ardından Suriye’nin kuzeyinde Türk TIR’larına ve Türk bayrağına yönelik saldırılar da meydana geldi.

ESAD VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ GÜNDEMDE

Bu gelişmelerin ardından, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşeceği haberleri ortaya çıktı. Bu görüşmenin, bölgede yaşanan gerilimi ve iki ülke arasındaki ilişkileri ele alması bekleniyor.

SURİYELİLERE AİT KİMLİK BİLGİLERİ SIZDIRILDI

Olayların devamında, Telegram gruplarında 3 milyon Suriyeliye ait kimlik bilgileri, adresler ve telefonlar sızdırıldı. Bu durum, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya yönelik bir operasyon olarak algılandı. Yerlikaya, eski bakan Süleyman Soylu’ya yakın isimler tarafından “etkisiz kaldığı” gerekçesiyle sık sık eleştiriliyor. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de Yerlikaya’nın görevden alınması için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile pazarlık yaptığı iddia ediliyor.

BİLGİLER NASIL SIZDI?

Ad, adres ve telefon numarası bilgilerini içeren listelerin hangi kaynaktan sızdığı henüz bilinmiyor. Suriyelilerin pasaport bilgileri sadece İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı’nda bulunuyor.

14 YAŞINDAKİ HESAP YÖNETİCİSİ

İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, “Ayaklanış#Türkiye” rumuzlu bir sosyal medya hesabından “Saat 19.00-20.00 arası Sultanbeyli’de ayaklanma çıkarmaya başlayacağız” şeklinde paylaşım yapıldığını tespit etti. Hesabın yöneticisinin 14 yaşındaki E.P. olduğu belirlendi ve İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından gerekli işlemler yapıldı. Aynı hesaptan geçici koruma altındaki Suriyelilerin kimlik bilgilerinin de paylaşıldığı anlaşıldı.

RESMİ AÇIKLAMA VE SORUŞTURMA

Göç İdaresi Başkanlığı, Suriyelilerin kimlik bilgilerinin sızdırıldığı iddialarına dair açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, bilgiler incelendiğinde Göç İdaresi Başkanlığı’ndaki güncel bilgilerle uyuşmayan verilerin yer aldığı tespit edildi. Bu nedenle, verilerin hangi yıllara ait olduğunun, hangi kaynaktan ve tarihte alındığının belirlenebilmesi için geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

author avatar
kader gun

İlgili Haberler

Politika
01 Temmuz 2024
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Sürpriz Evlilik! Ünlü Haber Spikeri ile Evleniyor

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik evlilik hazırlığı yapıyor. Evleneceği kişi ise şaşkına çevirdi. AK Parti’de bu defa düğün heyecanı var. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik evlilik hazırlıklarına başladı. Ömer Çelik’in evlilik hazırlığı yaptığı isim ise şaşkına çevirdi. AK Partili Ömer Çelik’in evlilik hazırlığı yaptığı kişi ortaya çıktı. MHP’ye yakınlığı ile bilinen Bengi Türk isimli televizyon […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
Vatan Partisi, “Asgari ücret açlık sınırının altında olamaz!”

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığından açıklama: “Asgari ücret açlık sınırının altında olamaz!” Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı, asgari ücrete zam yapılmaması kararı ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan, Vatan Partisi’nin Türkiye ekonomisinin kurtuluşu için çözüm önerilerini kamuoyuna duyurdu.   Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı, asgari ücrete zam yapılmaması […]

Politika
29 Haziran 2024
Fahrettin Koca, Yılmaz Tunç, Vedat Işıkhan, Yusuf Tekin İstifa Etti Mi? Kulisler Çalkalanıyor

Son dakika haberi… 4 bakanın istifa ettiği iddiası kulisleri çalkaladı. Peki Fahrettin Koca, Yılmaz Tunç, Vedat Işıkhan, Yusuf Tekin istifa etti mi? Son dakika haberi… Sosyal medyada ve bazı Basın Yayın organlarında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifasını verdiği öne sürülmüştü. Henüz bu iddialar doğrulanmazken kabinede üç bakanın daha istifa ettiği öne sürülüyor. Milli Eğitim Bakanı […]

Politika
27 Haziran 2024
Özgür Özel Erken Seçim İçin Tarih Verdi: En Çok Ben İstiyorum

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü Yerel Seçimler için sandık başına geçmişti. 31 Mart seçimlerinde sandıktan birinci parti çıkan CHP’nin genel başkanı Özgür Özel, erken seçim sorularına ‘istemiyorum’ şeklinde yanıt vermişti. Erken seçim konusunu yeniden gündeme taşıyan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, daha önce yaptığı erken seçim yorumuna açıklık getirdi ve erken seçim için tarih […]