SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

2024 Temmuz Ara Zammı ile Yeni Asgari Ücret Belli Oldu

Yayınlanma:
ABONE OL

Asgari ücrete Temmuz arası zammı geliyor. Yeni asgari ücret netleşti. İşte Temmuz ayından itibaren ödenecek yeni rakam…

Asgari ücretle çalışanlar için yeni gelişme Az önce duyuruldu. Asgari ücrete zam geliyor. MHP lideri Devlet Bahçeli istedi tam onaylandı. Temmuz ayından itibaren yeni asgari ücretin ne kadar olacağı da belli oldu. Peki Temmuz ara zammı ile Asgari ücret ne kadar olacak? Zamlı asgari ücrete ilişkin yeni son dakika gelişmesi haberimizde…

2024 asgari ücret, Ocak ayı itibariyle belirlenmiş ve ödenmeye başlanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücreti açıklarken yılda bir sefer zam yapılacağını da duyurmuştu. Fakat her geçen gün artan enflasyon ve ekonomik kriz nedeniyle asgari ücretle çalışanlar ay sonunu getiremiyor. O nedenleri asgari ücrete ara zam beklentileri devam ediyor. Son olarak MHP lideri Devlet Bahçeli devreye girdi. Asgari ücrete ara zam için harekete geçirdi. Peki temmuzda Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? 2024 Temmuz zamlı Asgari ücret ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM SON DAKİKA

Ocak 2024 itibarıyla 17.002 TL olarak belirlenen asgari ücrete ara zam yapılmayacağı daha önce açıklanmıştı. Ancak çalışanların yaşadığı geçim sıkıntısı nedeniyle uzun süreden beri zam talepleri devam ediyordu. Son olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli asgari ücrete ara zam için devreye girdi. Az önce kulis bilgisi de geldi. Peki asgari ücrete ara zam var mı? Temmuzda asgari ücret zammı olacak mı?

ASGARİ ÜCRETİN 20.000 TL OLMASI GÜNDEMDE

SGK uzmanları, AK Parti kaynaklarına dayandırdıkları asgari ücret zammı haberlerine devam ediyor. Bazı uzmanlar Temmuz ayında zam geleceğini belirtirken bazı uzmanlara göre asgari ücret zammı Ekim ayında yapılacak. Enflasyonun baz etkisiyle düşmesini bekleyen Uzmanlar, asgari ücrete gelecek zam miktarını da tahmin etti. Yeni asgari ücretin Temmuz ayından itibaren 20.000 TL’nin üzerine çıkacağı konuşuluyor. Ancak hükümetten henüz konu ile ilgili net bir açıklama yapılmadı.

ÇALIŞANLAR EYLEME ÇIKMAYA HAZIRLANIYOR

Diğer yandan asgari ücretle çalışanlar daha harekete geçti. Temmuzda ara zam yapılmayacağı açıklamaları sonrası çalışanların Eylem hazırlığı yaptığı konuşuluyor. Kurban bayramının sona ermesi ile birlikte milyonlarca çalışan asgari ücret zammı için meydanlara çıkacak.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler