SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

Türkiye, En Çok Vize Reddi Alan 2. Ülke Oldu

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye, İran’ın ardından en çok vize reddi alan 2. Ülke oldu. 2023 yılı boyunca 200.000 Türk vatandaşının vize başvurusu reddedildi.

Avrupa Birliği tarafından açıklanan son resmi verilere göre Türkiye’de 2023 yılı boyunca 200.000 Türk vatandaşı vize reddi aldı. Schengen krizinin daha da derinleştiği 2024 yılında ise rakamların artacağı tahmin ediliyor.

Türk vatandaşlarına son yıllarda vize verilmemesi gündemden düşmüyor. Avrupa ülkeleri adeta Türk vatandaşlarına kapıları tamamen kapatmış durumda. Türkiye’den yapılan başvuruların reddedilme oranları Rusya, Beyaz Rusya, Çin, Fas ve Hindistan gibi ülkelerden çok daha fazla oldu.

Avrupa Komisyonu tarafından açıklanan resmi verilere göre Türk vatandaşlarından fazla vize reddi alan tek ülke İran oldu.

Türkiye, Avrupa Birliğine tam üyelik başvurusu ve gümrük birliğinde ortaklığı bulunmasına rağmen vize duvarını aşamıyor. Avrupa Birliği, Türk vatandaşlarına haksız yere vize sınırlaması getiriyor.

İRAN EN ÇOK REDDEDİLEN ÜLKE OLDU

2023 yılında Avrupa Birliği ülkelerine yapılan vize başvurularında İran en çok reddedilen ülke oldu. Hemen ardından ise Türkiye’ye geliyor. 2023’te 200.000 Türk vatandaşına vize verilmedi. 2024 yılında ise bu rakamların daha da artacağı tahmin ediliyor.

author avatar
kader gun

İlgili Haberler

Genel
01 Temmuz 2024
Sırrı Çözüldü! A101, BİM ve ŞOK Markete Girerken Neden 2 Kapıdan Geçiyoruz! İşte Cevabı

A101 BİM ve Şok markete girerken 2 kapıdan geçilmesi herkesin dikkatini çekmiştir. Peki neden 2 kapıdan geçiyoruz? Zincir marketlerde 2 tane kapı olmasının Sırrı çözüldü. Türkiye’de binlerce şubesi bulunan zincir marketlerde 2 giriş kapısı bulunması herkesin dikkatini çekiyor. Kim olursa olsun mutlaka Aklından bir kere neden iki kapı olduğunu geçirmiştir. Peki zincir marketlerde neden iki […]

Genel
01 Temmuz 2024
Kayseri’de Çocuğa Taciz Sonrası Çıkan Olaylarda 10 Polis Yaralandı

Kayseri son dakika haberi… Kentte Suriye Uyruklu bir kişi tarafından 7 yaşındaki çocuğa taciz edildiği iddiası sonrası halk ayağa kalktı. Çıkan olaylarda 10 polis yaralandı. Son dakika Kayseri… Kayseri’de Suriye uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiğinin iddia edilmesi sonrasında kentte olaylar çıktı. Kayseri halkı gece boyunca Suriyelilere ait iş yerlerini, evleri […]

Genel
01 Temmuz 2024
Sinan Ateş Davası Başladı! 5 Gün Boyunca Sürecek

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin dava bugün görülmeye başlandı. 22 sanığın yargılandığı dava 5 gün sürecek. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin dava başladı. Davada 22 sanık, ‘tasarlayarak öldürme’, ‘öldürmeye teşebbüs’, ‘suça azmettirme’ ve ‘suça yardım etme’ suçlarından yargılanıyor. Davanın 5 gün süreceği öğrenilirken CHP’nin yeni başkanı Özgür […]

Genel
30 Haziran 2024
Sıcaktan Bunalanlar SERİNLEYECEK! Adeta Bardaktan Boşanırcasına Yağmur Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu’daki bazı iller için gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. Bu illerde yaşayan vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi. İşte ayrıntılar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Erzincan için gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. Sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi. AKŞAM SAATLERİNE KADAR […]