SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Emekli ve Memura 7 Gün Sonra Gelecek Zammı Erken Açıkladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Emekli ve memur maaşları güncelleniyor. 7 gün sonra yapılacak maaş zammı için açıklama geldi. Peki 3 Temmuz’da kim ne kadar zam alacak?

Milyonlarca emekli ve memur zam için geri sayıma başladı. 3 Temmuz Çarşamba günü hem emekli hem de memur maaşları değişecek. Bunun yanı sıra kıdem tazminatı, Bedelli askerlik ücreti, Sosyal yardımlarda değişecek. Peki temmuzda emekli ve memur maaşları ne kadar olacak? 7 gün sonra gelecek emekli ve memur maaş zammı netlik kazandı. İşte kalem kalem yeni zamlı maaş listesi…

Emekli ve memur maaş zammı için gözler TÜİK’te. Haziran ayı enflasyon verileri 3 Temmuz tarihinde açıklanacak ve böylelikle maaş zamları da netlik kazanmış olacak. Fakat Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, emekli ve memur maaş zammını erken açıkladı. Haziran ayı piyasa beklenti anketi sonuçları yayınlandı. Peki emekli ve memura ne kadar zam gelecek? Temmuz 2024 emekli ve memur maaş ne kadar olacak?

5 AYLIK VERİRLER KESİNLEŞTİ

Milyonlarca emekli ve memurun beklediği enflasyon oranlarında 5 aylık veriler kesinleşti. Buna göre 5 aylık enflasyon oranı %22,72 oldu. Bu oranın üstüne Haziran ayı enflasyon verileri de eklenecek. Ancak şimdiden SSK ve BAĞ-KUR emeklisine %22,72 memur ve memur emeklisine ise %17,38 zam oranı kesin.

MERKEZ BANKASI TEMMUZ ZAMMINI ERKEN AÇIKLADI

Temmuz 2024 maaş zammı için Merkez Bankası’ndan ipuçları geldi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Haziran ayı piyasa beklenti anketi sonuçlarına göre enflasyon %2’nin üstünde çıkacak. Bu durumda da 6 aylık enflasyon %25 olarak gerçekleşecek. Merkez Bankası tarafından açıklanan enflasyon rakamları sonrası SGK uzmanı İsa Karakaş, yeni Zamlı maaş hesabını yaptı.

MEMUR VE EMEKLİYE TEMMUZDA NE KADAR ZAM GELECEK?

Temmuz 2024 memur ve emekli maaş zammı ile ilgili TRT habere açıklamalarda bulunan İsa Karakaş, maaş zamlarına 7 gün kala net rakamları açıkladı.

Memur ve memur emeklisi maaş artışının Toplu sözleşme ve enflasyon farkı ile olacağını dile getiren Karakaş, %20 ile 21 arasında bir zam beklediğini söyledi.

SSK ve BAĞ-KUR emeklisi için ise Merkez Bankası anketi sonuçlarına göre %25-26 aralığında zam beklediğini belirten karakaş, aynı zamanda bu Orana %5 ile 10 arasında bir refah Payı eklenebileceğini ifade etti.

En düşük emekli maaşı ile ilgili de tahminde bulunan Karakaş, SSK ve bağ-kur emeklisinin en düşük emekli maaşının 13.000 TL’ye kadar yükselebileceğini dile getirdi.

EN DÜŞÜK MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ MAAŞI NE OLACAK?

SGK uzmanı İsa Karakaş’a göre 6 aylık zam oranları doğrultusunda en düşük memur maaşı 39.445 TL’ye yükselecek. En düşük memur emeklisi maaşının ise 17.694 TL olacağı tahmin ediliyor.

TEMMUZ 2024 ZAMLI SONRASI MESLEK MESLEK MEMUR MAAŞLARI

Temmuz’da gelecek zam sonrası meslek meslek memur maaşları ise şöyle olacak:

Şube Müdürü (Üniversite Mezunu) 1/4: 58.106 TL

Avukat 1/4: 56.513 TL

Memur (Üniversite Mezunu) 9/1: 41.067 TL

Vaiz 1/4: 49.454 TL

Araştırma Görevlisi 7/1: 56.873 TL

Uzman Öğretmen 1/4: 52.888 TL

Başkomiser 1/3: 58.419 TL

Öğretmen 9/1: 42.000 TL

Polis Memuru 8/1: 52.865 TL

Hemşire (Üniversite Mezunu): 47.340 TL.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
30 Haziran 2024
Asgari Ücrete 2. Ara Zam İçin 3’lü Oran Çıktı! İşte Zam Tarihi

Asgari ücrete ara zam bekleyenlere son dakika yeni haber. Çalışma Bakanı “YOK” demişti ancak, yeni zam tarihi geldi. Asgari ücret zammında 3’lü oran belirlendi. Asgari ücrete Temmuz zammı tartışmaları devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak “Asgari ücrete ara zam yok” dedi. Fakat çalışanlar eyleme çıkmaya hazırlanıyor. Temmuz ayında […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
SİL BAŞTAN DEĞİŞİYOR! Emekliye Kök Maaş Zammı, Seyyanen Zam, Enflasyon Farkı Netleşti

Emekli zammı son dakika haberi… Hepsi sil baştan değişiyor. SSK ve Bağ-Kur emeklisine Kök Maaş Zammı, Seyyanen Zam, Enflasyon Farkı belli oldu. 16 milyon emeklinin gündeminden düşmeyen Temmuz 2024 maaş zammı için artık kısa süre kaldı. Emekliler 3 gün sonra yeni zamlı maaşlarını öğrenecek. SSK ve Bağ-Kur emeklisi farklı oranda, memur ve memur emeklisi ise […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
4A 4B 4C Emeklisinin 3 Gün Sonra Yatacak Zamlı Emekli Maaşı Listesi Açıklandı

Emeklinin heyecanı dorukta. 3 gün sonra zamlı maaşlar hesaplara yatmaya başlıyor. Zamlı emekli maaşları erken açıklandı. İşte 4A 4B 4C emeklisinin yeni Zamlı maaş listesi… Milyonlarca emeklinin zam beklentisi devam ederken artık 3 gün kaldı nokta Türkiye İstatistik Kurumu 3 Temmuz tarihinde yeni enflasyon rakamlarını açıklayacak. Böylece emeklinin 6 aylık zam oranı netlik kazanacak. Zamlı […]

Ekonomi
30 Haziran 2024
Tükoder Başkanı Koçal, “Yapılan zamlar ile ekonomik krize giren tüketiciyi kim kurtaracak?

Tüketiciyi Koruma Derneği (TükoDer) Genel Başkanı Aziz Koçal tarafından yapılan açıklama da; Enflasyon ile mücadele gerekçesi ile maaşlı/ücretli ve emeklilerimize yapılmak istenmeyen zamlar, sermaye temsilcileri talep edince yağmur gibi yağmaya başladı. Tüketicinin en temel ihtiyaçlarından olan elektriğe yapılan zam vatandaşın içinde bulunduğu yoksulluğun açlığın derinleştirilmesi ve karanlığa gömülmesi demektir. Başta yaşam hakkı olmak üzere, beslenme, […]