TV’de Baklayı Ağzından Çıkardı! İşte Emekliye Gelecek Zam Oranı

Yayın: 15:03 - 26.06.2024
Güncelleme: 15:03 - 26.06.2024

#image_title

Emekli maaş zammı için heyecan doruğa çıkarken TV’de canlı yayında bomba açıklama geldi. O isim baklayı ağzından çıkardı, işte emekliye temmuzda gelecek zam oranı…

Türkiye’deki 16 milyon emekli 3 Temmuz tarihine kilitlenirken SGK uzmanlarının da TV ekranlarında açıklamaları devam ediyor. Bu defa Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal canlı yayında ağzındaki baklayı çıkardı. Emekli maaş zammı ile ilgili kulis bilgisini açıklayan Murat Bal, Temmuz ayı zam oranını Kesin ve net olarak duyurdu.

Emekli maaşı alan vatandaşlar için Ocak 2024 zammı %49.25 oranında belirlendi. Her ne kadar 3 defa zam değişikliği yapılsa da bu oran maaşlara yansıdı ve ödenmeye başlandı. Temmuz ayı itibariyle emekli maaşlarına bir yeni zam daha geliyor. Emekli maaşı alanlar için kök maaş problemi hala devam ederken yeni zam oranları da yakından takip ediliyordu. SGK uzmanı Murat Bal Temmuz ayında emekliye gelecek zam oranlarını canlı yayında ağzından kaçırdı.

EMEKLİ ZAMMI KULİS BİLGİSİNİ AÇIKLADI

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, katıldığı bir televizyon kanalında canlı yayında emekli maaş zammına ilişkin açıklamalar yaptı. AK Parti’ye yakın kaynaklardan aldığı kulis bilgisini paylaşan SGK uzmanı, en düşük emekli maaşının 15.000 TL’ye yükseleceğini belirtirken emekliye kök maaş zammı olarak %30’un üzerinde bir artış yapılacağını dile getirdi.

SADECE 7 GÜN KALDI

Diğer yandan emekli maaş zammı için geri sayım devam ediyor. Artık emeklilerin yeni zamlı maaşlarını öğrenmesi için sadece 7 günlük bir süre kaldı. SSK bağ-kur memur emeklisi ve EYT emeklisinin beklediği haber 3 Temmuz’da gelecek. Türkiye İstatistik Kurumu bu tarihte saat 10.00’da 6 aylık enflasyon rakamlarını açıklayacak. Fakat hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması beklenecek. Çünkü emekli refah Payı zammı ve en düşük emekli maaşı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından belirleniyor. Ocak ayında bu süreç oldukça uzun sürmüş zam oranları 3 defa üst üste değişmişti. O sebeple bazı SGK uzmanlarına göre Temmuz 2024 emekli maaş zammı süreci de 3-20 Temmuz arasında sürebilir.

Merve Aydın
Exit mobile version