SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Yeni Zamlı En Düşük Emekli Maaşı! TBMM’den Açıklama

Yayınlanma:
ABONE OL

2024 yeni zamlı en düşük emekli maaşı son dakika. TBMM’den açıklama yapıldı. Kök maaş karmaşası bitti, yeni en düşük emekli maaşı belli oldu.

Emekli maaş zammı için son dakika gelişmesi TBMM’den geldi. Bir süredir emeklilerin beklediği 2024 en düşük emekli maaşı ile ilgili son dakika haberi geldi. Peki yeni en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? 2024 zamlı en düşük emekli maaşı kaç TL?

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI SON DAKİKA SON DURUM

Temmuz 2024 emekli maaşı zammı ile ilgili beklenti sona erdi. SSK ve BAĞ-KUR emeklisine %24.73 artış, memur ve memur emeklisine ise %19.31 oranında zam yapıldı. Fakat emeklilerin bir süredir devam eden kök maaş sorunu temmuz zamlarında da ortaya çıktı. Kök maaşı 8000 TL altında olan milyonlarca emekli ne yazık ki bu zamdan hiç faydalanamadı. O sebeple de en düşük emekli maaşı için yeni bir zam bekleniyor.

Bir süredir en düşük emekli maaşı zammı için talepler sürerken son dakika haberi TBMM’den geldi. Emekli maaş zammı oranları meclise sunuldu.

EMEKLİ ZAMMI İÇİN 3 FORMÜL

Ancak kulis bilgilerine göre emekli zammı için yeni 3 formül gündemde. Zam konusunda değerlendirilen yeni formüller şu şekilde:

Refah payı zammı: SSK ve BAĞ-KUR emeklisine ilave zam olarak refah payı zammı yapılması planlanıyor.

Tüm emekli zamlarının eşitlenmesi: gündemde olan diğer bir konu ise tüm emekli zamlarının eşitlenmesi nokta yani ocak ayında olduğu gibi temmuz ayında da eşit zam yapılması konuşuluyor.

En düşük emekli maaşının arttırılması: ocak ayında 10.000 TL’ye yükseltilen en düşük emekli maaşının güncellenmesi konuşuluyor. En düşük emekli maaşı ile ilgili tahminler 12.000 TL ile 14.000 TL arasında değişiyor.

17 TEMMUZ’A KADAR KESİNLEŞMESİ BEKLENİYOR

Milyonlarca emekli 17 Temmuz’dan itibaren maaş almaya başlayacak. O nedenle de emekli maaş zammı ile ilgili açıklamanın 17 temmuza kadar yapılması bekleniyor. Ancak ocak ayında bu açıklama biraz geç kalmış emekliye maaş farkı ödemesi yapılmıştı.

Bu nedenle SGK uzmanları temmuz zammı ile ilgili bir gecikme olması halinde emeklilerin endişelenmemesini tavsiye ediyor. Uzmanlara göre gecikme yaşansa bile ocak ayında olduğu gibi fark ödemeleri hesaplara yatacak.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler