SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Emekliye EK ZAM Verilecek! Pazar Müjdesini Verdi: ‘Son Bir Hamle Olacak’

Yayınlanma:
ABONE OL

SGK uzmanı İsa Karakaş’tan emekliye Pazar müjdesi geldi. Maaşlara ek ücret ekleniyor. İşte detaylar…

SGK Uzmanı İsa Karakaş, milyonlarca emekli için adeta nefes aldıracak Pazar müjdesini verdi. “Son Bir Hamle Olacak” diyen Karakaş, ek ücret açıklaması ile emeklileri sevince boğdu. Peki emekliye ne kadar ek ücret verilecek. Hangi emekliler ek ödeme alacak? İşte SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren son dakika haberi…

Milyonlarca emekli, 6 aylık enflasyon farkıyla ilgili bekledikleri zam oranlarını sonunda öğrendi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24,73 oranında zam alırken, memurlar ise toplu sözleşmeden kaynaklanan yüzde 19,31 oranında artış alacak. Ancak kök maaşı 8 bin TL’nin altında olan emeklilerin zam sonrası maaşları değişmeyecek. Bu durum, emeklilerin maaşlarında yeterli artışı sağlayamadığı için tartışmalara neden oldu. SGK Uzmanı İsa Karakaş, bu konuda sevindirici haberler vererek, iktidarın son bir hamle yapabileceğini belirtti.

OCAK AYINDA DA BENZER DURUM YAŞANMIŞTI

Ocak ayında emekli maaşlarına yapılan yüzde 49,25 oranındaki zam, 6 bin 700 TL ve altındaki kök maaşı olan emeklileri etkilememişti. En düşük emekli maaşı ise 10 bin TL olarak kalmaya devam etmişti. Bu durum, Temmuz zammında da benzer şekilde kök maaşı 8 bin TL’nin altında olan emeklilerin maaşlarının artmamasıyla yeniden gündeme geldi.

EKSTRA ZAM TALEPLERİ

Pek çok emekli, açlık sınırının 19 bin TL’ye yaklaştığı bu dönemde, maaşlarının yetersiz kaldığını belirterek ekstra zam talebinde bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, ekstra zam yapılmasının şu an gündemlerinde olmadığını açıklamıştı.

KÖK MAAŞLARI İÇİN YENİ DÜZENLEME BEKLENTİSİ

Kök maaşı 8 bin TL ve altında olan emeklilerin maaşları, yapılan zam farkıyla yeniden 10 bin TL’ye ulaşacak. Ancak bu konuda iktidarın bir düzeltme yapabileceği de kulislerde konuşuluyor. SGK Uzmanı İsa Karakaş, Ankara kulislerinden gelen bilgileri paylaşarak, kök maaş konusunda bazı rakamlar verdi.

KARAKAŞ’IN KÖK MAAŞ FORMÜLÜ

5.230 TL kök maaşı olan biri: 10.753 TL alacak.

7.476 TL kök maaşı olan biri: 11.844 TL alacak.

8.023 TL kök maaşı olan biri: 11.984 TL alacak.

10.000 TL kök maaşı olan biri: 12.473 TL alacak.

EMEKLİYE İLAVE ZAM GELECEK Mİ?

Emekliye ilave zam konusunda son karar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından veriliyor. Dün akşam A milli takımın maçı sonrası yurda dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Pazartesi gününden itibaren bu konuda kurmaylarına talimat vermesi bekleniyor. Yani önümüzdeki hafta içinde emekliye ilave zam olup olmayacağı ve en düşük emekli maaşı zammı konusu kesinleşecek.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler