SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Temmuz 2024 Emekli KÖK MAAŞ Zammı Son Dakika! 3’lü Formül ile Yeniden Hesaplanıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Temmuz 2024 emekli kök maaş zammı tartışmaları devam ediyor. Yeni son dakika haberi az önce geldi. Emekli kök maaş zammı 3’lü formül ile yeniden hesaplanıyor.

Milyonlarca memur ve emekli için meraklı bekleyiş Geçtiğimiz günlerde sona erdi. Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı enflasyon verileri sonrası SSK ve BAĞ-KUR emekli maaş zammı %24.73 olarak gerçekleşirken memur ve memur emeklisine yüzde 19.31 artış yapıldı.

Ancak bu verilerle birlikte kök maaş zammı sorunu bir kez daha gündeme geldi. Çünkü kök maaşı 8.000 TL’nin altında olan emeklilerin maaşlarında herhangi bir değişiklik olmadı. Bu nedenle de emeklilerin refah Payı beklentisi ve en düşük emekli maaşı düzenlemesi için çağrıları devam ediyor. Bugün itibariyle emekli maaş zammı oranları TBMM’ye sunuldu. Bu defa gündemde emekli maaşlarına yapılacak yeni artışlara ilişkin 3 formül var.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ ZAMMI İÇİN YENİ FORMÜLLER

SSK ve BAĞ-KUR emeklisi zam oranları 3 Temmuz tarihi itibarıyla netleşti. Emekli maaşlarına %24.73 enflasyon zammı uygulandı. Fakat her yıl verilen refah Payı zammı henüz açıklanmadı. Son dönemlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in refah payını kaldırmak istediği yönünde iddialar gündemdeydi. Emekliler de bu sebeple Bir Hayli endişeli ve hükümetten yapılacak bir açıklamayı bekliyor. Şu ana kadar ne Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ne de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işık Handan emekli zammına ilişkin bir açıklama gelmedi.

EMEKLİYE REFAH PAYI VAR MI?

Milyonlarca emekli maaşlara refah Payı gelecek mi sorusuna yanıt arıyor. Bugüne kadar Her 6 ayda bir yapılan zamlarda refah Payı uygulaması da devam etmişti. Ancak Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve enflasyonu düşürme çabaları nedeniyle son dönemlerde refah payının kaldırılacağı yönünde iddialar gündemdeydi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in refah Payı uygulamasını kabul etmedi emekliye de %30’un üstünde zam öngörmediği konuşuluyordu. Şu ana kadar bir açıklama yapılmaması da milyonlarca emekli için endişe sebebi oldu.

EMEKLİ ZAMLARI MECLİSE GELDİ

Diğer yandan Temmuz 2024 emekli maaş zammı TBMM’ye sunuldu ve kısa süre içinde oylanarak onaylanması bekleniyor. Ancak Ocak ayında da emekliye refah payı zammı geç yapılmış ardından maaş farkı ödemeleri hesaplara yatmıştı. Emekliler bu sebeple hala zam bekliyor. Şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmasa da Uzmanlar emekli maaşı için refah Payı uygulamasının yapılacağını düşünüyor.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler