SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Emeklilerin Kök Maaşı SON DAKİKA! Yeni Gelişmeyi Açıkladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Emekli kök maaş zammı güncellenecek mi? Canlı yayında açıklama geldi, kulis bilgisi duyuruldu.

Temmuz ayında yüksek zam bekleyen milyonlarca emekli için %24.73’lük oran adeta hayal kırıklığı yarattı. Ayrıca emeklinin beklediği refah Payı da henüz açıklanmadı. Emekli maaşları ile ilgili tartışmalar devam ederken gazeteci Cem Küçük ve Fatih Atik canlı yayında kök maaşlarla ilgili önlemler açıklamalarda bulundu. Bakanlık kaynaklarından gelen kök maaş bilgisini açıklayan gazeteciler, emekliyi üzdü.

Emekli maaşları geçtiğimiz Ocak ayında %49.25 artmıştı. Ancak 6.700 TL ve altında kök maaş alanlar için en düşük emekli maaşı 10.000 TL’ye tamamlanmıştı. Temmuz 2024 emekli zammı da Geçtiğimiz günlerde belli oldu. Emekli maaşlarına yapılan zam oranı %49.25 olarak gerçekleşti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI HALA AÇIKLANMADI

Temmuz ayında yapılan zam emekliler için düşük kalırken en düşük emekli maaşı hala açıklanmadı. O sebeple de gözler hala cumhurbaşkanı erdoğan’da ve bir açıklama bekleniyor. İktidardan ise henüz net bir cevap verilmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ara zam ile ilgili yaptığı açıklamada gündemde olmadığını söyledi. Kök maaş sorununa ilişkin beklentiler devam ederken gazeteci Cem Küçük canlı yayında önemli açıklamalar yaptı.

YENİ KÖK MAAŞ DÜZENLEMESİ YAPILACAK MI?

Emekli Temmuz zammında son tabloya bakacak olursak SSK ve bağ-kur emeklileri 6 aylık enflasyon farkına göre %24.75 zam alırken memur ve memur emeklileri ise Toplu sözleşme ve enflasyon farkı ile birlikte %19.31 zam alacak.

Emeklinin ham maaşı olarak bilinen kök Maaşlar 2008 yılında aylık bağlama oranının değişmesi ile birlikte emekli için maaş skalası haline dönüştü. Ancak emekliler bu uygulamadan ve bu durumdan hiç memnun değil

TGRT Haber canlı yayınında konuşan gazeteci Cem Küçük ve Fatih Atik, bakanlık kaynaklarından aldıkları kök maaş kulis bilgisini açıkladı.

Kök maaş sorunu ile ilgili bakan Şimşek ile bizzat görüştüğünü belirten Cem Küçük, neler yapılacağı konusunda cevap beklediğini dile getirdi. Bu sırada araya giren Fatih Atik ise Aldığı durumu anlattı. Şu anda kök maaşı 8.000 TL olanların gelen zamla birlikte 10.000 TL üzerinde Maaş almaya başlayacağını belirten Atik bir göl 4 milyon civarında olan bu sayının yarı yarıya azalmış olacağını söyledi. Ancak en düşük emekli maaşıyla ilgili bir düzenleme olmayacağını da belirten Atik, 2 milyon emeklinin 10 bin TL almaya devam edeceğini dile getirdi.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler