SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

4 Gün Sonra Verilecek 2024 En Düşük Emekli Maaşını Açıkladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Son dakika haberi: 4 Gün sonra verilecek en düşük emekli maaşı belli oldu. O isim yeni zamlı emekli maaşlarını açıkladı.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Temmuz zamları için sadece 4 gün kaldı. Zam için geri sayıma sürdüğü Bugünlerde o isim 4 gün sonra verilecek en düşük emekli maaşını açıkladı. Peki Temmuz 2024 yeni en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 10.000 TL alan emekliler zamlı ne kadar alacak? SSK ve bağ-kur emeklisinin taban maaşlarına yapılacak güncelleme ve yeni zamlı maaşlar haberimizde…

Tüm Türkiye 3 Temmuz tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan enflasyon verilerine kilitlenmiş durumda. Bu verilerin açıklanması ile birlikte 6 aylık enflasyon farkı belli olacak. Bu oran memur ve emekli maaş zamlarının yanı sıra sosyal yardımları ve kıdem tazminatını da yakından ilgilendiriyor. Ayrıca milyonlarca emekli 10.000 TL olan en düşük emekli maaşının temmuz zammı ile ne kadar olacağını merak ediyor. Merakla beklenen maaşlara ilişkin yeni açıklama yapıldı. O isim 4 gün sonra verilecek en düşük emekli maaşını duyurdu. İşte temmuz 2024 zamlı en düşük emekli maaşı…

EMEKLİYE NE KADAR ZAM GELECEK

SSK BAĞ-KUR ve memur emeklileri yılda 2 defa zam alıyor. 2024 yılının ilk zamları Ocak ayında yapılmıştı. Hükümet uzun süren çalışmaların ardından Ocak’ta herkese eşit zam kararı almıştı. Yani SSK BAĞ-KUR memur emeklisi ve memurlar yüzde 49.25 zam alırken en düşük emekli maaşı ise 10.000 TL olarak belirlendi. Ocakta yüksek zam verilmesine rağmen emekliler zor günler geçiriyor. Çünkü Türkiye’nin ekonomik durumu her geçen gün daha da kötüye gidiyor enflasyon artışı devam ediyor. O sebeple de Temmuz ayında maaş zamları için beklenti yüksek.

ZAMLI MAAŞLARA İLİŞKİN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan Güray Bülbül, Temmuz 2024 zamlı emekli maaşları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. CNBC-e’ye konuşan Bülbül, SSK ve BAĞ-KUR emeklisi zam oranlarını ve en düşük emekli maaşını açıkladı.

Doç. Dr. Okan Güray Bülbül, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaları hatırlatarak Asgari ücrete ara zam ve refah Payı zammı konusunda kapıların kesin olarak kapandığını söyledi. Aldığı kulis bilgisini paylaşan Bülbül, en düşük emekli maaşı alanlar için de kötü haberi verdi. Şu anda 10.000 TL olarak ödenen en düşük emekli maaşı Temmuz ayında 12.500 TL olacak. Hükümet en düşük emekli maaşına daha yüksek bir artış yapmayı planlamıyor.

SSK ve BAĞ-KUR emeklisi için de açıklamalarda bulunan Bülbül, REFAH PAYI ZAMMI konusunda kapılar kapandığı için %25’in üstünde bir zam olmayacağını düşündüğünü söyledi.

Yani temmuz ayında en düşük emekli maaşı 12.500 TL’ye yükselecek SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin KÖK maaşlarına yapılacak artış ise %25’te kalacak.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler