SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Emekli ve Memur Temmuz 2024 Zammını Duyurdu: ‘Gözünüz Aydın’

Yayınlanma:
ABONE OL

Son dakika haberi… Temmuz 2024 emekli ve memur zammı belli oldu. ‘Gözünüz aydın’ diyerek zam oranlarını açıkladı.

Herkesin heyecanla beklediği 2024 emekli ve memur temmuz zammı için o isimden flaş açıklama geldi. Gözünüz aydın diyen SGK uzmanı Ali Tezel, Ergül Yeni emekli ve memur maaşlarını açıkladı.

Türkiye’de emekli ve memur Milyonlarca kişi, 3 Temmuz tarihinde yapılacak olan enflasyon açıklamasını bekliyor. Haziran ayı enflasyon verilerinin belli olması ile birlikte emekli ve memur maaş zammı için 6 aylık oranda ortaya çıkacak. Şu ana kadar belli olan 5 aylık veri doğrultusunda SSK ve BAĞ-KUR emeklisi için %22,72, memur ve memur emeklisi için %17,72 zam kesin. Haziran ayı enflasyonunun açıklanması ile birlikte net oranlar belli olacak ancak SGK Uzmanı Ali Tezel bir son dakika açıklaması yaparak emekli ve Memurun temmuz zammını duyurdu.

EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI YENİ KULİS BİLGİSİ

Türkiye’de enflasyon artışı nedeniyle hayat şartları her geçen gün zorlaşıyor. Özellikle emekliler bu durumdan en çok etkilenen kesim oldu. Açlık sınırının 19.000 TL’nin üstüne çıktığı Bugünlerde emekli maaşının 10.000 TL olması resmen eziyet haline dönüştü. O sebeple milyonlarca emekli temmuz zammı için umutlu. Temmuzda emekli maaşlarına yapılacak kanunun yüksek olması isteniyor ve talep ediliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 5 aylık enflasyon verisi %22.72 olmuştu. Artık sadece Haziran ayı verisi kaldı. Çarşamba günü haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte 6 aylık oran belli olacak ve yeni emekli maaşları ortaya çıkacak.

Ancak milyonlarca emekli sadece enflasyon farkı beklemiyor. Aynı zamanda emekliler ekstra zam ve refah payı zammı da istiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile bu konuda kapıları kapatsa da yeni kulis bilgisi geldi.

YENİ ZAMLI MAAŞLARI DUYURDU

Milyonlarca emeklinin beklediği haberi SGK Uzmanı Ali Tezel verdi. Emeklilere ‘gözünüz aydın’ diyerek seslenen Tezel, Temmuz ayında hükümetin açıklamalarının aksine emekli maaşlarına refah Payı ekleneceğini duyurdu. SSK ve BAĞ-KUR emeklisi, %25 zam ve refah Payı zammı alacak. Memur ve memur emeklisine yapılacak zam oranı ise %20’de kalacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Emeklinin merakla beklediği diğer bir açıklama ise en düşük emekli maaşı zammı. En düşük emekli maaşı ile ilgili son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. Bugüne kadar en düşük emekli maaşına enflasyon oranında değil seyyanen zam yapılmıştı. O nedenle SGK uzmanları bu konuda fikir yürütemiyor. Ancak tahminlere göre en düşük emekli maaşı 12.500 TL’ye yükselecek.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
06 Temmuz 2024
TBMM’ye Geldi! İşte Emekli ve Memur Maaş Zammı Son Oranlar

Temmuz zammı netleşti. Emekli maaşlarına yüzde 24,73 zam gelmişti. Ancak zam hesaplaması değişti. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24,73, memur emeklilerine ise yüzde 19,31 zam yapılacak. Kök maaşı 8.020 TL’nin altında olanlar için düzenleme planlanıyor. Temmuz 2024’te yapılacak emekli maaş zamları, haziran ayı enflasyon verileriyle kesinleşti. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24,73 oranında zam yapılırken, […]

Ekonomi
06 Temmuz 2024
Emeklilerin Kök Maaşında Yeni Gelişme! Canlı Yayında Açıklandı

Emekli kök maaş zammı güncellenecek mi? Canlı yayında açıklama geldi, kulis bilgisi duyuruldu. Temmuz ayında yüksek zam bekleyen milyonlarca emekli için %24.73’lük oran adeta hayal kırıklığı yarattı. Ayrıca emeklinin beklediği refah Payı da henüz açıklanmadı. Emekli maaşları ile ilgili tartışmalar devam ederken gazeteci Cem Küçük ve Fatih Atik canlı yayında kök maaşlarla ilgili önlemler açıklamalarda […]

Ekonomi
05 Temmuz 2024
Ayçiçek Yağı Fiyatlarına 50 TL Birden İndirim! O Markette Kapış Kapış Gidiyor

Ayçiçek yağı indirimi A101’den geldi. 6 Temmuz A101 Aktüel kataloğu ile Ayçiçek yağı fiyatlarına 50 TL birden indirim geldi. A101 market, hafta sonuna özel yeni aktüel ürünler listesini yayınladı. 6 Temmuz A101 Kataloğu haftanın yıldızları fırsatları dolu dolu geldi. Ancak, özellikle dikkat çeken bazı ürünler de var. TV’ler, mutfak ürünleri, mobilya çeşitleri kampanyada dikkat çekerken […]

Ekonomi
05 Temmuz 2024
Emekli Kök Maaş Zammı Yüzde 35 Oluyor! Cumhurbaşkanı Son Sözü Söyledi

Emekli kök maaş zammı tartışmaları devam ederken son dakika kulis bilgisi geldi. Emekli zam oranı yüzde 35’e yükseliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak. Milyonlarca emekli vatandaş Temmuz ayında yapılan zamlardan beklediğini alamadı. Türkiye İstatistik Kurumu Haziran ayı enflasyon verilerini açıklarken beklenen zam oranları düşük kaldı. SSK ve BAĞ-KUR emeklisine yüzde 24.73 artış yapıldı. Üstelik hala beklenen […]