Yeni Emekli ve Asgari Ücret Zammı! Yüzde 42,68 Zam Onayı Verildi

Yayın: 14:09 - 01.07.2024
Güncelleme: 14:09 - 01.07.2024

#image_title

Yeni emekli ve asgari ücret zammı hesabı yapıldı. Enflasyon ve refah payı ile yüzde 42,68 zam onaylandı.

Emekli ve asgari ücretli milyonlarca kişi zam bekliyor. Hayat pahalılığı ve enflasyon vatandaşı canından bezdirirken gözler 3 Temmuz’a çevrildi. TÜİK’in açıklayacağı Haziran ayı enflasyonunun ardından 6 aylık enflasyon rakamları netleşecek ve böylece de emekli zammı oranları kesinleşecek. Artık zam için 48 saatten az bir süre kalırken uzmanların zam beklentileri de ortaya çıktı. İşte Temmuz 2024 maaş zamları ile ilgili son durum…

Emekli ve asgari ücretlinin gözü TÜİK’te. Enflasyon oranlarının belli olması ve Temmuz zammının netleşmesi için artık saatler kaldı. Milyonlarca kişi bu açıklamaya kilitlerken akıllarda bazı sorular var. Temmuz 2024 emekli zammı ne olacak? Asgari ücrete ara zam olacak mı? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Sorularına yanıt aranıyor. TÜİK açıklaması öncesinde uzmanlar Temmuz 2024 maaş zammı beklentilerini açıkladı. Ayrıca Merkez Bankası piyasa beklenti anketi sonuçları da yayınlandı.

HAZİRAN AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ

TÜİK enflasyon açıklamasının hemen öncesinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın Haziran ayı enflasyon beklenti anketi sonuçları yayınlandı. Anket sonuçlarına göre Haziran ayında yüzde 2,28 enflasyon çıkacak. Yıllık enflasyon beklentisine ilişkin sonuçlar da belli oldu. Ekonomistler, geçtiğimiz ay yüzde 75,45 enflasyon beklentisindeyken Haziran ayında bu beklenti yüzde 72,68’e düştü. Hatta önümüzdeki aylarda düşüşün daha da belirgin şekilde hissedileceği yönünde tahminler de var.

TEMMUZ 2024 EMEKLİ ZAMMI YÜZDE KAÇ OLACAK?

Merkez Bankası anket sonuçlarından yola çıkan uzmanlar Temmuz 2024 emekli maaş zammı hesaplamasını gerçekleştirdi. Buna göre emeklilere enflasyon zammı yüzde 25 olacak. Ancak ek olarak refah payı zammı da eklenmesi bekleniyor. Yani bu durumda emeklileri daha yüksek bir zam bekliyor. Refah payı zammı konusunda kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. Uzmanların tahminleri ise emekliye refah payı dahil Yüzde 42,68 zam verileceği yönünde. Bu oran bile emeklileri heyecanlandırmaya yetti ancak henüz rakam kesin değil.

SADECE 2 GÜN KALDI

Milyonlarca emeklinin beklediği zam kararı 3 temmuz’da çıkacak. Yeni zamlı maaşları öğrenmek için artık sadece 2 gün kaldı. Emeklilerle birlikte memurlar, sosyal yardım alanlar, bedelli askerlik yapacak olanlar da bu haberi bekliyor. Çünkü bu ücretlerin tamamı 3 Temmuz’da artacak.

Merve Aydın
Exit mobile version