SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Emekliye Sürpriz Zam 07.45’te Açıklandı

Yayınlanma:
ABONE OL

SSK ve Bağ-Kur emeklisine gelecek süper zam açıklandı. Gelmez denen refah payı geliyor. İşte yeni emekli zammı oranları…

Milyonlarca emekli için yarın yeni zamlı maaşlar belli oluyor. SSK ve Bağkur emeklisi, en düşük emekli maaşı alanlar, memur emeklisi TÜİK’in açıklamasına odaklandı. Son günlerde en çok merak edilen sorulardan biri de refah payı zammı olacak mı oldu. Emekliler, enflasyon zammına ek refah payı da bekliyor. Konu ile ilgili yeni açıklamalar var. Emekliye süper zam geliyor. SGK uzmanı yeni emekli zammını 07.45’te açıkladı.

Emekliler için 3 Temmuz saat 10.00’da dananın kuyruğu kopuyor. Milyonlarca emeklinin beklediği maaş zamları ile ilgili en kritik veri Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak. Haziran ayı enflasyon rakamları ile birlikte 6 aylık enflasyon zammı netleşecek. Ancak hala belirsizliğini koruyan bazı konularda var.  Bu konulardan biri de emekliye refah Payı verilecek mi sorusunun yanıtı. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada refah Payı olmayacağı ortaya çıkmıştı. Ancak son kulis bilgileri tam aksini söylüyor. SGK uzmanı İsa Karakaş emeklilere refah payı ile ilgili son gelişmeleri aktardı.

EMEKLİLER İÇİN YARIN KRİTİK GÜN

Milyonlarca emeklilerin beklediği temmuz zammı geldi çattı. Yarın tüm emekliler için kritik gün. Gözler saat onda yapılacak Türkiye İstatistik Kurumunun Haziran ayı enflasyon açıklamasına çevrildi. Henüz enflasyon açıklaması yapılmasa da aşağı yukarı emekli enflasyon zammı kesin. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası verilerine göre Haziran ayında enflasyon %2,52 çıkacak. Bu durumda da emekli temmuz zammı %25.81 olacak.

EMEKLİYE REFAH PAYI VAR MI?

Ancak emekliler sadece enflasyon zammı değil aynı zamanda refah payı zammı da bekliyor. O nedenle hükümetten yapılacak açıklamalar da yoğun bir şekilde Takip ediliyor. Enflasyon zammına ek kaç puan refah Payı zammı verilecek, Yeni emekli maaşları ne kadar olacak soruları için SGK uzmanı İsa Karakaş’tan da açıklamalar geldi.

SGK UZMANI YENİ ORANI AÇIKLADI

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş emekli maaş zammında beklediği yeni rakamı açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın refah Payı ile ilgili yaptığı açıklamanın yanlış anlaşıldığını belirten Karakaş, Henüz emekli zammı konusunda refah Payı kararı alınmadığını ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda talimat verdiğini söyledi. Yani emekliler için refah Payı hazırlığı başladı.

SGK uzmanı İsa Karakaş kendi beklentisini de açıkladı. Emekliye En az 10 puan refah payı beklediğini belirten Karakaş, Bu durumda da Temmuz ayındaki oranların %35’e kadar çıkacağını dile getirdi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 15.000 TL OLUR MU?

En düşük emekli maaşı zammı ile ilgili beklentiler artarken İsa Karakaş’tan bu konuda da açıklama geldi. En düşük emekli maaşının doğrudan 15.000 TL’ye çıkmayacağını belirten karakaş, enflasyon oranında bir artış yapılarak 13.500 TL’ye kadar yükseltileceğini söyledi.

YARIN KABİNE TOPLANACAK MI?

Bu hafta kabine toplantısı henüz yapılmadı. Emekli maaş zammı için kabinenin yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanması ve zam oranlarını değerlendirmeye alması bekleniyor. Ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem en düşük emekli maaşını hem de refah Payı zammını açıklayacağı tahmin ediliyor.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
01 Temmuz 2024
7 Bin 134 TL Zam Geldi! Yarından Sonra Geçerli Olacak

3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon verileri, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranının yanı sıra kıdem tazminatı ve birçok ücret için üst limitleri de değiştirecek. Temmuz ayına girilmesiyle birlikte milyonlarca emekli ve memur, 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak enflasyon verilerine odaklanmış durumda. TÜİK tarafından duyurulacak enflasyon verileri, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensuplarına yapılacak zam oranının […]

Ekonomi
01 Temmuz 2024
Ve 21.000 TL oluyor! 19.21’de Flaş Asgari Ücret Açıklaması

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarının aksine, asgari ücrete Eylül ayında mutlaka zam yapılacağını iddia etti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Türkiye’de asgari ücret düşük değil” açıklaması, milyonlarca asgari ücretliyi kızdırdı. Hükümet kanadından gelen açıklamalar zam yapılmayacağını kesin bir dille belirtse de, SGK Başuzmanı İsa Karakaş bu konuda farklı […]

Ekonomi
01 Temmuz 2024
En Az 4500 TL İLAVE ZAM! Asgari Ücretli İşçiye Büyük Müjde 17.33’te Geldi

Temmuz zammı için saatler kala yeni haberlerde gelmeye devam ediyor. Asgari ücrete zam olup olmayacağı merak konusu olurken yeni kulis bilgisi geldi. En az 4.500 TL ilave zam iddiası konuşuluyor. Temmuz ayında asgari ücrete zam gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Milyonlarca işçi için umutlu bekleyiş devam ederken her ne kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı […]

Ekonomi
01 Temmuz 2024
Yeni Emekli ve Asgari Ücret Zammı! Yüzde 42,68 Zam Onayı Verildi

Yeni emekli ve asgari ücret zammı hesabı yapıldı. Enflasyon ve refah payı ile yüzde 42,68 zam onaylandı. Emekli ve asgari ücretli milyonlarca kişi zam bekliyor. Hayat pahalılığı ve enflasyon vatandaşı canından bezdirirken gözler 3 Temmuz’a çevrildi. TÜİK’in açıklayacağı Haziran ayı enflasyonunun ardından 6 aylık enflasyon rakamları netleşecek ve böylece de emekli zammı oranları kesinleşecek. Artık […]