SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Emeklilik Yaşı Düştü! Listede Adı Soyadı Olanlar 4600-6800 Primle Erken Emekli Olacak

Yayınlanma:
ABONE OL

Erken emeklilik piyangosu bu defa o gruba vurdu. Emeklilik yaşı öne çekildi, 4600-6800 prim günü ile erken emeklilik fırsatı çıktı.

SSK ve bağ-kurlu çalışanlar emeklilik sürecine dair yeni gelişmeleri yakından takip ediyor. Milyonlarca çalışanın gündeminde ise erken emeklilik düzenlemeleri var. Emekli olabilmek için sigorta giriş tarihi, ödenen prim miktarı, yaş ve sigortalılık süresi büyük önem taşıyor. Fakat bazı durumlarda esnek emeklilik fırsatları da sunuluyor. Yeni emeklilik piyangosu o gruba vurdu. Sigorta başlangıç tarihine göre artık 4600 ve 6800 gün prim ödeyerek emeklilik mümkün. Erken emeklilik listesi belli oldu, adı soyadı listede bulunanlar hemen emeklilik başvurusu yapabilir.

Çalışma hayatının içinde olan Milyonlarca kişi emeklilik sürecini en baştan planlamak ve mümkünse erken emeklilik fırsatlarından faydalanmak istiyor. EYT yasası ile çok sayıda vatandaşa önemli bir avantaj sağlanmış ve Milyonlarca kişi erken emekli olma hakkını yakalamıştı. Son düzenlemelere göre kadınlar için Emeklilikte aranan sigortalılık süresi 20 yıl olurken erkekler için 25 yıl olarak belirlendi. Ancak bu Kriter çok sayıda çalışanı zorluyor. O sebeple de daha erken emekli olmak ve daha az pirim ödemek için esnek emeklilik şartları araştırılıyor.

Çalışanların emeklilik yaşını öne çekecek bazı formüller var. Örneğin çocuk sahibi kadınlar, askerlik hizmetini yapanlar, Çalışma hayatı sırasında iş kazası ya da meslek hastalığı gibi durumlara maruz Kalanlar daha erken emekli olabiliyor. İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren erken emeklilik fırsatları…

SAĞLIK DURUMUNDAN MALULEN EMEKLİLİK

Çalışma hayatı sırasında iş kazası ya da meslek hastalığı nedeniyle iş gücünü kaybeden kişiler malulen emeklilik hakkı alabiliyor. Malulen emeklilik için en az %60 oranında iş görememezlik raporu almak gerekiyor. Aynı zamanda 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 gün prim Ödemiş olmak şartı da aranıyor. Malulen emekli olanlar çalışma hayatına devam edemiyor.

#image_title

ESNEK YA DA KISMİ EMEKLİLİK

Yine belli bir tarihten sonra sigorta girişi olanlar için kısmi emeklilik düzenlemesi de var. 1999 öncesi SGK girişlilere, 15 yıl ve 3600 prim günü olması halinde kısmi emeklilik fırsatı tanınıyor.

KADINLARA DOĞUM BORÇLANMASI İLE EMEKLİLİK

Çocuk sahibi olan kadınlarda erken emeklilik konusunda avantajlı gruba dahil olanlar arasında yer alıyor. Sigorta başlangıç tarihinden önce Çocuk dünyaya getiren Kadınlar her çocuk için 2 yıl ve Toplamda 6 yıl olmak üzere doğum borçlanması yapabiliyor. Bu durumda kadınların emeklilik yaşı 2160 gün öne çekilebiliyor.

ENGELLİLERE ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI

Engelli çalışanlar da erken emeklilik konusunda avantajlı. En az %40 ve üstü engeli olan vatandaşlar yaş şartı aranmadan vergi indirimi ile erken emeklilik hakkına sahip oluyor.

ASKERLİK BORÇLANMASI İLE ERKEN EMEKLİLİK

Erkek sigortalılara da askerlik borçlanması fırsatı ile erken emeklilik imkanı var. Askerlik hizmetini sigorta başlangıç tarihinden önce yapan erkek çalışanlar, En az 1 yıla kadar emeklilik yaşını öne çekebiliyor.

YIPRANMA PAYI İLE EMEKLİLİK

Gemi adamları, Madenciler ve gazeteciler gibi meslek gruplarına da yıpranma payı desteği veriliyor. Yıpranma payı daha erken yaşta emekli olma fırsatı sağlıyor. Bu meslek gruplarında çalışan kişiler, yıpranma payını prim gün sayısına ekleyerek yaş şartından düşebiliyor.

ENGELLİ ÇOCUĞU OLAN ANNELERİN PRİMİNE KATKI

Devlet Engelli çocuğu olan Annelerin primine de katkı sağlıyor. Bakıma muhtaç derecede ağır Engelli çocuğu olan annelere primlerinin dörtte biri kadar prim veriliyor. Bu da emeklilik yaşının öne çekilmesine destek oluyor.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
02 Temmuz 2024
Beklenmedik Sürpriz! 14:59’de Emekli Maaşına Zam Müjdesi Açıklandı

Emekliye erken zam sürprizi. Kimsenin beklemediği müjde 14.59’da geldi. Peki emekliye refah payı verilecek mi? Emekli maaşı alan Milyonlarca kişi Temmuz ayı zammını bekliyor. 3 Temmuz 2024 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak enflasyon doğrultusunda emekli zammı rakamları kesinleşecek. 6 aylık Enflasyonun belli olması milyonlarca emeklinin maaşını da öğrenmesi demek olacak. Artık zam için sayılı […]

Ekonomi
02 Temmuz 2024
2 Milyon TL Konut Kredisi! Devlet Destekli 180 Ay Vadeli ve SIFIR FAİZLİ Verilecek

Ziraat Bankası, ev sahibi olmak isteyenler için devrim niteliğinde bir kampanya başlattı. 180 ay vade ile 2 milyon TL’ye kadar faizsiz konut kredisi imkanı sunan banka, hayalleri gerçeğe dönüştürüyor. Ziraat Bankası ev sahibi olmayı hayal edenler için 2 milyon TL’ye kadar devlet destekli konut kredisi veriyor. Yeni kampanya kapsamında 180 ay vade seçenekleri sunulurken 3 […]

Ekonomi
02 Temmuz 2024
Temmuz 2024 Emekli Zammı İçin Saatler Kala SÜRPRİZ Detay Açıklandı! Refah Payı ve Seyyanen Zam Çifte Müjde İle Geliyor

Temmuz 2024 emekli zammı için saatler kala müjdeli haber geldi. Sürpriz detay az önce açıklandı. Emekliye çifte müjde ile seyyanen zam ve refah payı sürprizi var. Türkiye’deki 16 milyon emekli gözünü 3 Temmuz tarihine çevirdi. Haziran ayı enflasyon verisinin açıklanması ile birlikte 6 aylık zam oranı belli olacak. Emekliler, sadece enflasyon zammı değil aynı zamanda […]

Ekonomi
02 Temmuz 2024
Hesaplara Trink 15 Bin TL Yatıyor! TC Kimlik Numarası 0-2-4-6-8 İle Biten SMS İle Göndersin Alsın

TC kimlik numarası 0-2-4-6-8 ile bitene nakit destek ödemesi geldi. Başvuru yapanın hesabına trink 15 bin TL yatacak. Ekonomik kriz sebebiyle acil nakit ihtiyacı artan vatandaşın ilacı Akbank’tan geldi. Adeta müşterilerinin imdadına Hızır gibi yetişen Akbank, müthiş bir kredi kampanyasına imza atıyor. Akbank SMS ile kredi başvurularını açtı. Hem mobil uygulama üzerinden hem de SMS […]