Memur ve Emekli Zammı Masada! Kritik Kabine Toplantısı Başladı

Yayın: 17:01 - 02.07.2024
Güncelleme: 17:01 - 02.07.2024

#image_title

Cumhurbaşkanlığı Kabilesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. kabinenin ana gündemi memur ve emekli zamları.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Beştepe’de kabineyi topladı. Kabine toplantısına yeni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da katıldı. Bugünkü kabine toplantısının ana gündemi enflasyon rakamları ile memur ve emekli zammı olacak. Milyonlarca kişi kabine toplantısının sonuçlarını merakla bekliyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık 1 aylık aranın ardından toplandı. Beştepe’deki zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık ederken, toplantıda kritik konu başlıkları ele alınıyor.

EKONOMİ BAŞLIKLARI GÜNDEMDE

Toplantının ana gündeminin ekonomi olması bekleniyor. 3 Temmuz’da açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranıyla birlikte yılın ikinci yarısındaki memur zammı belli olacak. Yaklaşık 16 milyon memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı da netleşecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık bir aylık aranın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Beştepe’deki zirvede, ekonomiden terörle mücadeleye kadar birçok kritik konu masaya yatırılıyor.

EKONOMİ BAŞLIKLARI GÜNDEMDE

Toplantının ana gündem maddesini ekonomi oluşturuyor. 3 Temmuz’da açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranı ile birlikte, yılın ikinci yarısında memur maaşlarına yapılacak zam oranı belirlenecek. Yaklaşık 16 milyon memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisi zam oranlarını bekliyor.

VERGİ TASLAĞI VE ENFLASYONLA MÜCADELE

Toplantıda ayrıca tasarruf tedbirleri, en düşük emekli aylığına yapılacak artış ve yeni vergi taslağı konuları da ele alınacak. Enflasyonla mücadele stratejileri de kabine üyelerine detaylı bir şekilde sunulacak.

TERÖRLE MÜCADELE VE ATEŞKES ADIMLARI

Kabinenin diğer önemli başlıklarından biri de terörle mücadele operasyonları olacak. Bölgesel gelişmeler kapsamında, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve ateşkesin sağlanmasına yönelik adımlar da görüşülecek.

9.YARGI PAKETİ VE BÖLGESEL GELİŞMELER

Toplantıda, 9. Yargı Paketi ile ilgili son durum da değerlendirilecek. Bölgesel gelişmeler çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temmuz ayında gerçekleştireceği Kazakistan, Azerbaycan ve Amerika Birleşik Devletleri ziyaretlerinde ele alınacak konu başlıkları üzerinde ilgili bakanlıkların çalışmaları da sunulacak.

YENİ ATANAN BAKANLAR DA TOPLANTIDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na atanan Murat Kurum ve Sağlık Bakanlığı’na atanan Profesör Doktor Kemal Memişoğlu da ilk kez kabine toplantısına katıldı.

kader gun
Exit mobile version