SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

20.45’te Gelen Yeni Zam Haberi Emeklileri Sevindirdi! Refah Payına Ek Yüzde 25 Zam Onaylandı

Yayınlanma:
ABONE OL

Emekliye yeni zam müjdesi 20.45’te geldi. O isim net olarak açıkladı. Emekliye refah payına ek olarak %25.81 zam yapılacak.

Temmuz ayında emekliye yapılacak zamlar konuşulmaya devam ediyor. Bir yandan enflasyon açıklaması bekleniyor bir yandan da Sosyal Güvenlik uzmanları tarafından yapılan açıklamalar Takip ediliyor. Bugüne kadar emekli maaşı zammı konusunda nokta atışı tahminlerde bulunan SGK uzmanı İsa Karakaş yeni tahminlerini açıkladı. 3 Temmuz’da Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılacak Açıklama ile birlikte emekliye çifte zam müjdesi geldi. Emekli maaşı alanlara 20.45’te yeni zam müjdesi verildi. Refah payına ek %25.81 zam onaylandı.

EMEKLİYE İLAVE ZAM YÜZDE 25.81 OLACAK

Milyonlarca emeklinin maaşı Yarından itibaren değişecek. Zam oranları ise Türkiye’de konuşulmaya devam eden konular arasında yer alıyor. Bugüne kadar emekli maaş zammı tahminleri ile konuşulan isimlerden biri olan SGK uzmanı İsa Karakaş yeni yorumlarını paylaştı.  Karakaş emekli maaş zammı ile ilgili hem refah Payı müjdesi verdi hem de enflasyon zammı.

SGK uzmanına göre emekliye %10 refah Payı zammı ve %25 enflasyon zammı yapılacak. Böylece Temmuz 2024 SSK ve bağ-kur emekli maaş zammı %35’e kadar çıkacak.  Zaten emekliler tarafından da %25’lik zam kabul görmüyor ve daha yüksek bir zam oranı talep ediliyor.

REFAH PAYI İÇİN SON SÖZ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN‘DA

Emekliye Bu yıl refah payı zammı muallakta kaldı. Ekonomi yönetimi Kemer sıkma politikası uygularken emeklilere verilecek zamlar asgari ücret zammı ilk gözden çıkarılanlar oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Geçtiğimiz günlerde refah Payı ile ilgili olumsuz açıklamalarda bulunmuştu. Ancak refah Payı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın insiyatifinde olan bir zam oranı oluyor. Bugüne kadar da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan refah Payı verilmeyeceği yönünde herhangi bir açıklama yapılmadı. 2019 yılından bu yana emeklilere verilen refah Payı artışının Bu yılda devam edeceği tahmin ediliyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ZAMMI SON DAKİKA

Yarın yapılacak olan emekli maaş zammı aynı zamanda en düşük emekli maaşı alanları da ilgilendiriyor. Kök maaşı 10.000 TL ve üstü olan tüm emekliler şu anda hazine desteğiyle birlikte en az 10.000 TL maaş alıyor. Yarın yapılacak Açıklama ile birlikte en düşük emekli maaşının da değişmesi yüksek ihtimal gibi görülüyor. En düşük emekli maaşı zammı tahminleri de geldi. SGK uzmanı İsa Karakaş iki farklı tahminde bulundu. Eğer sadece enflasyon oranında artış yapılırsa en düşük emekli maaşı 12.500 TL olurken enflasyon ve refah Payı artışı yapılırsa en düşük emekli maaşı 13.500 TL olacak.

En düşük emekli maaşı zammı ve refah Payı için gözler şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı açıklamalar dikkatle takip ediliyor.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
04 Temmuz 2024
SGK, Bağ-Kur 4A 4B 4C Zamlı Emekli Maaşı LİSTESİ! Maaş Hesaplama Sil Baştan Değişti

SGK, Bağ-Kur 4A 4B 4C zamlı emekli maaşı hesaplama değişti. İşte yeni oranlar ve yeni zamlı maaşlar… Temmuz ayı geldiğinde milyonlarca emekli ve memur, maaşlarına yapılacak zam oranını ve en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını merak ediyor. TÜİK’in açıklayacağı Haziran ayı enflasyon rakamları, emekli maaş zamlarının netleşmesine yardımcı olacak. İşte emekli maaşı zam hesaplama […]

Ekonomi
04 Temmuz 2024
Kuruşu Kuruşuna ZAMLI Maaş Listesi! SSK, Bağ-Kur, 4C Emeklisi Hepsi Belli Oldu

SSK ve Bağkur‘lu emekliye %24.73 zam sonrası kuruşu kuruşuna zamlı maaş listesi ortaya çıktı. Türkiye istatistik kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamlarıyla birlikte milyonlarca emeklinin zam oranları değişti. Emekliler zamlı maaşlarını temmuz ayı itibari ile almaya başlıyor. Ancak bir çok emekli daha ne kadar maaş alacağını bilmiyor. İlave zam gelecek mi gelmeyecek mi tartışmaları da bir […]

Ekonomi
04 Temmuz 2024
Yeni 500 TL ve 1000 TL’lik Banknotlar Geliyor! Merkez’den Karar Çıktı Tarih Verildi

Yeni 500 TL ve 1000 TL’lik banknotlarla ilgili sıcak gelişme. Merkezden onay çıktı, tarih belli oldu. Türkiye’de 2009 yılında en büyük kağıt para olan 200 TL piyasaya sürülmüştü. Ancak enflasyon ve ekonomik kriz sürecinde ne yazık ki 200 TL’nin bir değeri kalmadı. O sebeple de vatandaşlar ceplerinde tomarla parayla gezmek zorunda kalıyor. Merkez Bankası’nın bir […]

Ekonomi
04 Temmuz 2024
TV’de Açıkladı! SSK ve BAĞ-KUR Emeklisine 2. ZAM Onaylandı

SSK ve BAĞ-KUR emeklisine 2. Zam sürprizi. Az önce milyonlarca emekliyi bayram ettirecek Haber TV’de açıklandı. Emekli maaşı alan milyonlarca kişi dün yeni zamlı maaşlarını öğrendi. Ancak emekliler yapılan zam oranlarını yetersiz buldu. Bu sebeple de tepkiler sosyal medya üzerinden Çığ gibi büyümeye devam ediyordu. Emekliler için son dakika sürprizi TV’de canlı yayında geldi. Gazeteci […]