SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Yarından İtibaren Geçerli Temmuz 2024 En Düşük Emekli Maaşı Belli Oldu

Yayınlanma:
ABONE OL

Temmuz 2024 en düşük emekli maaşı belli oldu. 3 Temmuz’dan itibaren geçerli zamlı en düşük emekli maaşı haberimizde…

Temmuz 2024 emekli maaş zammı netleşiyor. Türkiye’nin gözü kulağı yarın saat 10’da açıklanacak olan enflasyon verilerinde. Türkiye İstatistik Kurumu, Haziran ayı enflasyon rakamlarını duyuracak ve 6 aylık enflasyon kesinleşecek. Bir yandan da bugün yapılan kabine toplantısının sonuçları bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında yapacağı açıklamalarda emekli maaş zammı ve asgari ücret zammı ile ilgili konuşup konuşmayacağım merak ediliyor. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Az önce 2024 Temmuz en düşük emekli maaşı zammı duyuruldu.

Artık maaş zamları için saatler kala heyecan doruğa çıktı. Milyonlarca kişi emekli ve memur maaş zammı için gözünü tüik’in açıklamasına çevirdi. Türkiye İstatistik Kurumu yarın saat 10.00’da Haziran ayı enflasyonunu duyuracak. Ancak Türkiye İstatistik Kurumu açıklaması öncesinde zaten piyasa beklenti anketi sonuçları ile enflasyon tahminleri belli oldu. Temmuz ayında 6 aylık Enflasyonun %25.81 olması bekleniyor. Peki bu oran maaşları nasıl yansıyacak?

SSK VE BAĞKUR EMEKLİSİNE VERİLECEK ZAM BELLİ OLDU

SSK ve bağ-kur emeklisine verilecek Temmuz 2024 zam oranları ile ilgili son tahminler ortaya çıktı. Emekli zammı için 6 aylık enflasyon oranı %25.81 oldu. Eğer ek bir zam kararı alınmazsa emekliler bu oran doğrultusunda zam alacak. Yani SSK ve bağ-kur emeklisine 6 aylık enflasyon zammı %25.81 olarak yansıyacak.

Memur ve memur emeklisi için ise zam hesaplaması farklı yapılıyor. Memur ve memur emeklisine toplu iş sözleşmesinden Doğan %10 zam 3 Temmuz itibariyle uygulanacak. Ayrıca ilk 6 aylık Enflasyonun %15’in üstünde kalan kısmı da zam olarak verilecek. Bu durumda memur ve memur emeklisine yapılacak zam %20.81 olacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ 2024 ZAMMI

Elbette Türkiye’deki 6 milyondan fazla kişinin faydalandığı en düşük emekli maaşı zammı da merakla bekleniyordu. En düşük emekli maaşına Ocak ayında 2.500 TL’lik bir artış yapılmıştı. Böylece yeni en düşük emekli maaşı 10.000 TL olarak belirlenmişti. Temmuz 2024 en düşük emekli maaşı zammı için beklentiler belli oldu. Sosyal Güvenlik uzmanlarına göre en düşük emekli maaşına %25 artış yapılacak. Böylece yeni en düşük emekli maaşı yine 2500 TL’lik bir zamla 12500 TL’ye yükselmiş olacak.

TEMMUZ 2024 REFAH PARI VAR MI?

Elbette emeklinin beklediği bir haber daha var. Bugüne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliye enflasyon zammına ek olarak refah Payı açıklaması yapıyordu. Açıklanan bu refah Payı oranı da emekli maaşlarına zam olarak yansıyordu. Son dönemlerde refah Payı olmayacak yönünde açıklamalar gündemde. Ancak henüz kesinleşen bir durum yok. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan refah PAYI ZAMMI ile ilgili son kararı verecek. 2019 yılından bu yana uygulanan refah Payı artışının Bu yıl kaldırılması emeklileri arasında büyük tepki çekebilir.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
04 Temmuz 2024
SGK, Bağ-Kur 4A 4B 4C Zamlı Emekli Maaşı LİSTESİ! Maaş Hesaplama Sil Baştan Değişti

SGK, Bağ-Kur 4A 4B 4C zamlı emekli maaşı hesaplama değişti. İşte yeni oranlar ve yeni zamlı maaşlar… Temmuz ayı geldiğinde milyonlarca emekli ve memur, maaşlarına yapılacak zam oranını ve en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını merak ediyor. TÜİK’in açıklayacağı Haziran ayı enflasyon rakamları, emekli maaş zamlarının netleşmesine yardımcı olacak. İşte emekli maaşı zam hesaplama […]

Ekonomi
04 Temmuz 2024
Kuruşu Kuruşuna ZAMLI Maaş Listesi! SSK, Bağ-Kur, 4C Emeklisi Hepsi Belli Oldu

SSK ve Bağkur‘lu emekliye %24.73 zam sonrası kuruşu kuruşuna zamlı maaş listesi ortaya çıktı. Türkiye istatistik kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamlarıyla birlikte milyonlarca emeklinin zam oranları değişti. Emekliler zamlı maaşlarını temmuz ayı itibari ile almaya başlıyor. Ancak bir çok emekli daha ne kadar maaş alacağını bilmiyor. İlave zam gelecek mi gelmeyecek mi tartışmaları da bir […]

Ekonomi
04 Temmuz 2024
Yeni 500 TL ve 1000 TL’lik Banknotlar Geliyor! Merkez’den Karar Çıktı Tarih Verildi

Yeni 500 TL ve 1000 TL’lik banknotlarla ilgili sıcak gelişme. Merkezden onay çıktı, tarih belli oldu. Türkiye’de 2009 yılında en büyük kağıt para olan 200 TL piyasaya sürülmüştü. Ancak enflasyon ve ekonomik kriz sürecinde ne yazık ki 200 TL’nin bir değeri kalmadı. O sebeple de vatandaşlar ceplerinde tomarla parayla gezmek zorunda kalıyor. Merkez Bankası’nın bir […]

Ekonomi
04 Temmuz 2024
TV’de Açıkladı! SSK ve BAĞ-KUR Emeklisine 2. ZAM Onaylandı

SSK ve BAĞ-KUR emeklisine 2. Zam sürprizi. Az önce milyonlarca emekliyi bayram ettirecek Haber TV’de açıklandı. Emekli maaşı alan milyonlarca kişi dün yeni zamlı maaşlarını öğrendi. Ancak emekliler yapılan zam oranlarını yetersiz buldu. Bu sebeple de tepkiler sosyal medya üzerinden Çığ gibi büyümeye devam ediyordu. Emekliler için son dakika sürprizi TV’de canlı yayında geldi. Gazeteci […]