Emekli yeni kök maaş düzenlemesi TBMM’ye sunuldu. Emeklilerin maaşında bir artış daha yapılıyor. Temmuz ayında yapılan zam oranları emeklilerden tepki çekmişti. Gelen tepkiler üzerine harekete geçen hükümet, emekli kök maaşlarını değiştirme kararı aldı. Peki yeni en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli kök maaş zammı Yüzde kaç oldu?
TBMM kulislerinden gelen son dakika bilgisine göre emekli maaşlarına ilişkin yeni düzenleme hazırlığı başladı. Emekli ve hak sahipleri için 3 Temmuz’da yeni zam oranları belli olmuştu. Ancak 10.000 TL ve altı maaş alan emeklilere 0 zam yapılması mecliste büyük tepki çekti. Sosyal medyada da emekliler tepkilerini göstermeye devam ederken AK Parti hükümeti yeni düzenleme için harekete geçti. Emeklilere yeni bir haber daha var.
Emekli maaşları son dönemlerde enflasyon nedeniyle adeta zam gelmeden Eriyip bitiyor. Bu sebeple de milyonlarca emekli vatandaş geçim sıkıntısı ile baş başa kalıyor. Uzun süreden beri düşük emekli maaşlarına güncelleme talepleri vardı. 31 Temmuz yerel seçimleri öncesinde de bu yönde istek ve beklentiler oluşmuştu ancak hükümetten olumlu bir yanıt gelmemişti. 3 Temmuz tarihinde yapılan emekli zammının da düşük kalması nedeniyle milyonlarca emekli tepkisini sosyal medya üzerinden dile getirdi.
Hatta Cumhur ittifakı ortakları olan Mustafa Destici ve Devlet Bahçeli’de hükümeti eleştirerek emekli maaşlarına daha önemli bir düzenleme yapılması gerektiğinin altını çizdi. Peki emekli maaşlarına ilave zam düzenlemesi gelecek mi?
Milyonlarca emeklinin beklediği ilave zam düzenlemesi için sürpriz haber bugün geldi. Emekli maaşları değişiyor. Son dakika kararına göre 10.000 TL maaş alan emekliye ek zam yapılacak ve böylelikle Maaşlar 12.000 TL ile 12.500 TL seviyelerine çekilecek.
Yine uzun zamandan beri Talep edilen emekli maaşı eşitlemesinin de yeni kararla birlikte alınması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak olan düzenlemenin hazırlıkları AK Parti kurmayları tarafından başlatıldı. Yapılacak olan güncellemeye ilişkin fazla aksiyon halini yazdıktan sonra cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak ve ardından da TBMM gündemine gelecek.
İlgili Haberler
İstanbul’da toplu taşımaya yüzde 35 oranında zam yapıldı
Gökhan Arıksoy’dan gençlere tavsiye: “Fark yaratan işlerde uzmanlaşın”
AÇLIK SINIRININ ALTINDAKİ ÜCRETLER KABUL EDİLEMEZ!
Maltepe’de uyarılara uymayan park halindeki karavanlar kaldırılıyor
AYİDER BAŞKANI HAKAN ŞİŞİK: “YANLIŞ KENTSEL DÖNÜŞÜM, İKLİMİ DE DEĞİŞTİRİYOR”
İÇ GÜVENLİK EKİPMANLARI İGEF 2025 İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI