SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Şile Bezi bahane, israf şahane!

Yayınlanma:
ABONE OL

Yaz tatil dönemi eğlence, festival, defile, konser, gibi kavramlar birbiriyle gayet güzel örtüşüyor fakat;

Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz sebebiyle özellikle kamu kurumlarına yönelik alınan tasarruf tedbirleri uygulaması, bu belediyelere uğramıyor mu?

#image_title

Şile İstanbul’un küçük bir ilçesi, belediye bütçesi de nüfusuyla orantılı boyutta. Fakat hemen hemen her kurumda uygulanması gereken tasarruf tedbirleri belediyelerdeki eğlence faaliyetlerinde pek uygulanmıyor.

Düşünün ki, Şile Belediyesi Şile Bezi Festivali adıyla gerçekleştirdiği on günlük festival etkinliğinde yaklaşık on sanatçıyla konser veriyor.  Milyonlarca paraların harcandığı etkinlikler olsun ama ilçenin daha önemli problemleri dururken belediye başkanı bu bütçeleri eğlenceden ziyade daha öncelikli işlere kullanması elbette iyi olur. Ama daha popüler olmak için bu konser işleri öncelikli geliyor.

Şimdi dile getirdiğimiz bu israf eleştirisine belediye başkanı toplantı esnasında arka panodaki logoları göstererek diyebilir ki; “Biz bu konserleri sponsorlar aracılığıyla gerçekleştiriyoruz”

Evet formül budur lakin bizde diyoruz ki; Halkın bir çok taleplerine tasarruf tedbirleri var, maalesef bu konuda size yardımcı olamıyoruz” demek yerine o halkın taleplerini de sponsorlar vasıtasıyla çözebilme adına hamle yapılabilir” ne dersiniz?

 

29 Temmuz’da başlayan etkinlik 11 Ağustos’ta sona erecek.

Bu etkinliğe Buray,  Baba Zula, Sena Şener, Can Bonomo, Erdal Erzincan, Zeynep Bakşi Karadağ, Volkan Konak, Gazapizm, Melek Mosso, Sıla, Atiye gibi sanatçılar katılıyor.    

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler