SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Takvim Gazetesi Haberini Nasıl Okumalı

Yayınlanma:
ABONE OL

Enkaz onarılmaya çalışılırken yapılan yanlış değerlendirme

Enkaz haline getirilmiş olan kurumlar iyileştirilmeye çalışılırken vurun abalıya yapmak doğru değildir görüşündeyim. Takvim Gazetesinin 28 Temmuz 2009 tarihli yayınında Kartal Pençesi başlıklı haberi eksik bilgilerle hazırlanmış bir haber olarak beni ve Kartal Halkını üzmüştür.

Nedir Bu Kartal üzerinde Oynanan Oyunlar…

Kartal’ın da Kartalspor’un da çıkmazda olduğu bir dönemde yeni seçilen Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz’ün, kelimenin tam anlamıyla bir enkaz devraldığına hepimiz şahidiz. Ben bir yerel gazeteci olarak bu duruma en yakın şahit olanlardan biriyim. Gazetemiz vasıtasıyla gerek Arif Dağlar yönetimindeki belediye ye gerekse Kartalspor Başkanına bir çok eleştiri yaptığımızı bilmeyen yoktur. Amacımız içinde yaşadığımız kentin daha iyi şartlarda yönetilmesine katkı sağlamaktır.

Kartal’ın önceki Belediye Başkanı Sayın Dağlar’ın halkı yok sayan yönetim anlayışının yanında, Bank Asya 1. Ligde oynayan Kartalspor’u çok kötü bir yönetim sergileyerek altından kalkılması zor bir borç batağına sokmuş olan Hüseyin Kurt’u da sürekli eleştirerek  sorunlara duyarsız kalmadık.

Kartal’ın Üzerindeki, Kara Bulutlar…

Kartalspor’un yaşadığı sorunları her sayımızda dile getirdik, Başkan Hüseyin Kurt gerek ekonomik açıdan, gerekse kişisel sağlık sorunları açısından, kulübü yönetemeyecek kadar zor bir durumda idi. Kulübün, 12- 13 Milyon Türk  Lirası borçlandırıldığı ifade edilmektedir.  Yeni sezon başlamak üzere iken transfer yapılması gerekirken kulüple ilgilenen kimse yok idi.

Böyle haberler yapılırken bu bilgilerinde halka aktarılması gerekir.

Altınok Öz Başkan ilçede spor faaliyetlerinin yapılmasının kaçınılmaz olduğu bilinciyle alternatif çözüm yolları uygulamaya başladı. Yeni bir yönetim gerekiyordu, oda gerçekleştirildi. Yeni oluşturulan yönetim de, eskiye oranla daha sağlıklı bir yönetim anlayışı hakim, tek adam yönetimi değil yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğunun katılımı sağlanan bir durum sergilenmektedir.

Sayın Başkanımız Dr. Altınok Öz, atmakta olduğu her adımda, Kartal halkının da içinde yer aldığı projeler hazırlayarak uygulamaya koymaktadır. Siz doğru adımlar atıyorsunuz sevgili başkan, bu gibi olumsuz gelişmeler sizin çalışmalarınızı baltalamak için hazırlanmıştır. Aksine bu girişimler sizi daha hırslı çalışmaya itecektir, buna inanıyorum.

Kartal için faydalı bir şeyler yapmaya çalışanların önüne engel olmaya çalışmak, Kartal halkına  haksızlık, saygısızlık ve Kartal’ın gelişmesine karşı durmaktır diye düşünüyorum. Kartal halkına yazıktır.

Maksat Belli,  “Amaç Üzüm Yemek Değil Bağcıyı Dövmek”,

Takvim Gazetesinden Hicran Hanım Kartal’da olup bitenleri içinde yaşayarak göremediği için eksik bilgilerle haberler yapmıştır.

Takvim Gazetesi geçtiğimiz aylarda da Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız, – Orhanlı Belediye Başkanı Cemil Ekşi, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk , Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile ilgili yaptığı haberlere göz atılırsa daha doğru bir bağlantı kurulabilir. Yani Ak Partili olmayan belediyeler üzerine yoğunlaşma olduğu gözlenebilir. Bunların içinde Akfırat Belediyesi dikkat çekebilir, zira Ak Partili bir belediye idi.

Fakat seçimler öncesinde belde belediyelerin kapanması gündeme geldiği günlerde Akfırat Belediyesi de Belde olduğu için bu düzenlemeye karşı gelerek yürütmenin durdurulması yönünde dava açan belde belediye başkanlarının içinde yer alması yeterli bir sebepti.

Bilmem yeterince anlaşılır oldu mu?

Doğruya doğru demek gerekir.

Kenan Gülerci

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]